۲۲ / تير / ۱۴۰۴ - 13 July 2025
15:09
کد خبر : 9336856
۱۰:۵۳

۱۴۰۰/۰۲/۰۶
آغاز موج سواری انتخاباتی کاندیداها با وعده ها و شعارهای زنانه!

ایست؛ حوزه زنان جای وعده پراکنی انتخاباتی نیست!

دفاع از مطالبات زنان در دو بخش مطالبات حقیقی و مطالبات دست چندمی و گاهی غیرقانونی ! برای برخی افراد در بزنگاه های انتخاباتی به ابزاری برای کسب رأی تبدیل شده است،

به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان؛خبرگزاری بسیج،این روزها شاهد برخی اخبار ضد و نقیض در خصوص مصاحبات تبلیغاتی برخی از نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری هستیم که به انتخابات ۱۴۰۰ معروف شده است!. برخی می آیم و نمی آیم راه انداخته اند و برخی نیز گویا قصد دارند در این دوره انتخاباتی محکم تر از دوره های قبل وارد کارزار شوند. تعدادی از چهره های شاخص نیز با وجود دعوت های زیاد طرفداران شان هنوز هیچ پاسخ قاطعی به این موضوع نداده اند! و این درحالی است که بازار تبلیغات و سخرانی های فردی که احتمال رد صلاحیتش بسیار زیاد است از همه داغ ترست!.

شاید بتوان گفت که در این دوره شاهد تعدد نامزدهای ریاست جمهوری هستیم از چهره های سرشانس اصلاح طلب و اصول گرا گرفته تا شخصیت های نظامی و همین امر باعث شده است که جامعه دچار نوعی سردرگمی شود، سردرگمی که در نهایت می تواند منجر به عدم تصمیم گیری درست مردم در انتخاب فرد اصلح شود و حتی در میزان مشارکت عمومی مردم تأثیر منفی بگذارد ،چرا که عدم اجماع احزاب مهم کشور چون اصلاح طلب ها و اصولگرایان بر روی معدود چهره های شاخص سبد آراء و نظرات را پراکنده خواهد کرد.

در کنار چنین وضعیتی که تا به امروز حفظ شده است، شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه که بی شک مولود نامبارک ناتوانی دولت در به سرانجام رساندن وعده های اقتصادی خود است، وجود ساختاری فاسد و تحمل کننده فساد و چاه های عمیق مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی .. از دیگر متغییرهای مشارکت مردمی در انتخابات ۱۴۰۰ می باشد.

اما در روند کنونی و صحبت های صورت گرفته از سوی کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری توجه آنها به حوزه زنان و کسب آرا بانوان در سبد انتخاباتی خود نکته مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشت. هنوز در کارنامه تبلیغاتی انتخابات دولت دوازدهم، شعارهای عوام فریبانه در حوزه زنان و قدم هایی که هرگز در این زمینه برداشته نشد، به ذوق می زند! به یقین کارنامه ناامید کننده دولت دوازدهم در حوزه زنان طوری است که می تواند در مشارکت این قشر مهم جامعه که نیمی از بدنه کشور را تشکیل می دهد، تأثیرگذار باشد.

از آنجایی که دفاع از مطالبات زنان در دو بخش مطالبات حقیقی و مطالبات دست چندمی و گاهی غیرقانونی ! برای برخی افراد در بزنگاه های انتخاباتی به ابزاری برای کسب رأی تبدیل شده است، درک سیاسی جامعه زنان از چنین وضعیتی، روحیه این قشر را در مشارکت فردی و ایجاد انگیزش اجتماعی و خانوادگی برای مشارکت و همچنین تبلیغات ... با ناامیدی ناشی از نگاه ابزاری به آراء شان، به شدت تضعیف کرده است.

طوری که زنان دارای شرایط حضور در انتخابات دنبال پاسخی برای این سؤال هستند که « چرا باید رأی بدهیم؟» و سرخوردگی از تشخیص حمایت های منفعت طلبانه سلبریتی ها از رئیس دولت یازدهم و دوازدهم آنها را در این تصمیم دو دل تر کرده است.

مطالبات بر زمین مانده زنان که دولت یازدهم و دوازدهم بیشترین آنها را به خود اختصاص داده ! چنان موضوعات مهمی را تشکیل داده است که نمی توان با دقیق اغماض از آن گذشت، مسائل مهمی چون « خدمات بیمه ای، اشتغال زنان، خانواده، وزارت زنان، حل مشکلات حقوقی زنان، بیمه زنان خانه دار، سلامت زنان، افزایش جمعیت، زنان روستایی، تشکیل وزارت خانه زنان و ازدواج. .. » و باز شاهد هستیم با وجود چنین عملکرد ضعیفی که فاصله بین شعار و تا عملیاتی شدن وعده ها را بزرگ و بزرگ تر کرده است، برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باز هم در تبلیغات پا به چنین وادی می گذراند و هوش و ذکاوت سیاسی زنان را محک می زنند.

مثلا زارع فومنی اصلاح طلب بعد از اعلام کاندیداتوری می گوید: « ۵۰ درصد کابینه ام را خانم ها و ۵۰درصد را آقایان تشکیل خواهند داد و در وعده ای بزرگ تر می گوید : معاون اول من یک خانم است! البته بگذریم که هوشیارانه ادامه می دهد در سال ۹۲ از روحانی حمایت کردیم و اشتباه بود و از مردم عذرخواهی می کنیم». یعنی؛ با رد شدن از روحانی به زنان جامعه این پیام را می دهد که اگر روحانی به وعده هایش عمل نکرد ما بعد از ۸ سال از او برائت می جوییم و عذرتقصیر داریم!. هر چند رئیس جمهوری روحانی نیز با اشاره به اینکه « می خواستم دو وزیر زن انتخاب کنم، توانم محدود بود و نشد « به نوعی پاسخ چنین ادعای عجیب آقای زارع فومنی را داده است.

رامین مهمان پرست نیز که همسر مریم کاویانی یکی از بازیگران صدا و سیماست به نوع دیگری از نام و شهرت همسر استفاده کرده است. او برای قشری که نمی دانستند خانم کاویانی همسرش است ، پیامی صادر کرده و می گوید: « مایل نیستم از خانم کاویانی - همسرم- به واسطه محبوبیتش در هنر برای کار سیاسی استفاده کنم » ! این هم نوع دیگری از استفاده احتمالی از سلبریتی ها اینبار در نقش خانواده برای کسب آراء مردمی است.

اما در این بین"علی مطهری" بیشترین جنجال ها را با برخی از اظهارنظرهای نسنجیده اش به راه انداخته است از ادعای تحریک شدن جوانان با دیدن دست خانم ها تا روی آوردن زنان اروپایی به مردان آفریقایی بخاطر عدم تمایل جنسی مردان شان، چیزی که احتمالات را برای رد صلاحیت این کاندیدای نام آشنا، پررنگ کرد. او در جایی دیگر با بیان اینکه «ـتعدد زوجات بسیار حکیمانه است چون زنان آماده ی ازدواج از تعداد مردان بیشتر است و نباید حق ازدواج را از زنان گرفت» به جنگ مستقیم علیه خانواده ها رفته است. کاری که می توان گفت در حوزه زنان و خانواده خودکشی سیاسی است.

البته رفتارها و حرف های علی مطهری به اینجا ختم نشده و در اظهارنظری که ساعاتی قبل آن را منطبق با سخنان خود ندانست، گفته بود که « حجاب در ایران اختیاری است و حتی اگر کسی روسری خودش را کنار بگذارد نباید با او برخورد کرد» به نظر می رسد آقای مطهری از نخستین کاندیداهایی باشد که در حوزه زنان و خانواده و حجاب و عفاف، بد جور جولان می دهد و هر بار به طبلی می کوبد!

اما در فازی دیگر با پخش فیلمی از طرفداری زنان بدحجاب و بی حجاب از سعید محمد، موج ادعای حمایت زنان بی حجاب از وی در راستای تخریب مجدد چهره اش نوعی دیگر از بهره برداری های سیاسی از زنان در انتخابات است.

به نظر می رسد این موارد نخستین حرکت های قبل از آغاز رسمی کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در حوزه زنان و خانواده است که با بدترین شکل ممکن و زاویه دار تر از تبلیغات انتخاباتی رئیس دولت یازدهم و دوازدهم با مطالبات اصلی زنان در حال اجراست! چیزی که بیش از پیش می تواند بر عدم تمایل زنان برای شرکت در انتخابات تأثیرگذار باشد.

طنین یاس - میترا خسروبیک


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید