۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
10:59
کد خبر : 9353909
۲۰:۵۵

۱۴۰۰/۰۴/۰۶

ویتامینی برای کاهش خطر پرفشاری خون

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد مصرف مداوم یک نوع ویتامین "ب" می‌تواند بروز پرفشاری خون را کاهش دهد.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون ریز می‌گوید: کولین جزئی از ویتامین‌های گروه ب. (ویتامین ب. ۴) است که برای متابولیسم چربی، رشد سالم مغز، حرکت ماهیچه‌ها، سیستم عصبی و سوخت و ساز انسان لازم است. کمبود این ماده در بدن میتواند موجب تجمع چربی اضافی در کبد شود.

دکتر پروین میرمیران ادامه داد: تاکنون مطالعات زیادی به بررسی ارتباط بین دریافت غذایی کولین و بتائین (یک متابولیت کولین) با خطر پرفشاری خون نپرداخته است.

به گفته وی، یافته‌های مطالعاتی نشان دادند که در طول بیش از ۷ سال پیگیری به ازای هر ۱۰۰ میلی گرم افزایش در مصرف کولین خطر بروز پرفشاری خون ۱۶ درصد کاهش می‌یابد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: این ارتباط در افراد جوانتر و مردان قویتر است و این گروه بهره بیشتری از مصرف کولین می‌برند.

این ماده مغذی که ترکیبی ارگانیک و محلول در آب است، به مقدار زیاد در غذا‌های حیوانی نظیر جگر، تخم مرغ، ماهی سالمون و نیز برخی منابع گیاهی مانند گل کلم، بروکلی، روغن سویا و بادام زمینی موجود است.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید