به گزارش خبرگزاری بسیج در کرمان، با توجه به گران شدن قیمت شیر و اعتراض برخی از دامداران مبنی بر نبود نهادهای دامی سازمان بسیج رسانه استان کرمان تصمیم گرفت اتوبوس مطالبه گری را در این ایستگاه متوقف کند و پای درد و دل آنها بنشیند که ان شاء الله صدای این قشر زحمت کش به گوش مسئولین برسد و گره گشای کار این عزیزان و مردم باشد.
اصحاب رسانه و خبرنگاران ضمن حضور درگاوداری ها شاهدان عینی این ماجرا شدند و دیدند که متاسفانه گاوداری ها یکی پس از دیگری بدلیل سوءتغذیه دامها و نبود نهاده های دامی رو به افول هستند
احمد مسعودی اداره کل پشتیبانی امور دام استان کرمان، گفت: در ارتباط بابحث نهادهای دامی با توجه به اینکه بخشی از نهادهای دامی از طریق شرکت پشتیبانی امور دام کشور تامین میشود و در اختیار استانها قرار میگیرد از ابتدای سال آن میزانی که سهمیه تخصصی استان کرمان بوده است از طریق شرکت پشتیبانی امور دام توزیع کرده ایم.
این مقام مسئول افزود: با توجه به پیگیریهای صورت گرفته و بخشی از نهاده ها در محل انبار شرکت پشتیبانی امور دام استان به عنوان ذخیره استراتژیک موجود است که در صورت ابلاغ مجوزهای لازم از طرف معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به شرکت پشتیبانی امور دام کشور آمادگی داریم بعد از صدور مجوز توزیع نهاده را انجام دهیم.
علی باقری معاون امور دام جهاد کشاورزی شمال استان کرمان، گفت: برای تامین علوفه دامداران با سه مشکل رو به رو هستیم یکی از این مشکلات حمل و نقل نهاده است که ما یکسری نهاده داریم که خریداری شده و در بنادر دپو هستند و کامیونهایی هم که برای حمل بار از کرمان به بنادر میروند حاضر نیستند از بنادر نهاده ها را بیاورند شاید به دلیل اینکه برای آنها صرفه ندارد پس باید برای حمل و نقل جادهای نهاده ها فکری شود.
وی تصریح کرد: مشکل دیگر نقدینگی دامداران است که باید تسهیلات بانکی در اختیار آنها قرار بگیرد، زیرا فصل خرید علوفههای خشبی هم اکنون است و اگر عقب بیفتد دامدار نمیتواند در زمستان علوفه خشبی را تامین کند.
معاون امور دام جهاد کشاورزی شمال استان کرمان خاطر نشان کرد: بحث دیگر قیمت است در شرایط فعلی توازن بین هزینهها و تولیدات وجود ندارد دامداران زمانی راضی هستند که سود بیشتر باشد اگر این سه مشکل حل شود ما در آینده با کمبود گوشت و شیر مواجه نخواهیم بود.
فرح بخش گاودار کرمانی با بغض می گوید: با تمام نقدینگی داشتم نهاده خریداری کردم نهاده ای که هم اکنون در بنادر دپو شده است و برای استفاده از تسهیلات بانکی با سنگ اندازی ها مواجه می شوم
فرح بخش نظر کارشناسان بانکی را برای دریافت تسهیلات اینگونه مطرح می کند: گاوداری شما بدلیل زیرساخت قدیمی متروکه و ۶۰۰ راس گاو تجهیزات و ماشین آلات چون به زمین وصل نیستند و به عبارتی باد از زیر آنان می گذرد نمی توانیم به عنوان وثیقه مورد قبول بانک باشد.
این دامدار کرمانی با تضرع و دادخواهی می گوید: به برخی افراد بدون وثیقه وام های کلان می دهند و اکنون در خارج از کشور بسر می برند اما به بنده به عنوان دامدار و با سند و پروانه دامداری یک میلیارد تسهیلات تعلق نمی گیرد.
فرح بخش با نشان دادن گاوهایی که مولد هستند اما بدلیل سو تغذیه در حال مرگ هستند، ادامه می دهد: گوساله ها باید در ۱۶ ماهگی تلقیح شوند تا در دوسالگی زایمان داشته باشند اما شاهدیم که حتی گوساله های چهار ساله بدلیل سو تغذیه آبستن نمی شوند.
وی از هزینه های دارو و تهیه اسپرم برای اصلاح نژاد در مدت بیست سال خبر می دهد و اذعان می دارد: گوساله های که با هزینه های سنگین اصلاح نژاد شدند اکنون بدلیل سو تغذیه در حال از بین رفتن هستند.
این گاودار کرمانی با ابراز تاسف که چرا مسئولین وجدان خود را قاضی نمی گذارند و برای یکبار هم شده است از پشت میز خود فاصله بگیرند و شاهد این رخ داد تلخ باشند و می گوید: مسئولین پای کار نیستند و مکاتبات دردی از گاوداری حل نمیکند بخش خصوصی و دولتی بدنبال ایجاد مانع هستند تا مانع زدایی.