سارا قنبری، از ویژگیهای کارآفرینان، خلق فرصتها، استقبال از خطرها، خرج سرمایه فکری و مادی، عبور از ناشناختهها و خلق «همه چیز» از «هیچ» و سپس ترک آن برای دیگران و ایجاد فرصتی دیگر است و این خلق و واگذاری، در چرخه تداوم قرار میگیرد و نتیجه آن، سودرسانی به دیگران است. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در این باره میفرماید: «بهترین مردم، کسی است که برای مردم، سودمندتر باشد».
همراه شدیم با امام جماعت روستای تراز بخش هتی در شهرستان لالی، روحانی جوانی که هم صندوق دار قرض الحسنه است و هم مدرس کارآفرینی البته نه فقط تئوری، بلکه او در عمل هم بذر اشتغال را در زمین روستا به دامن خاک سپرده و کارآفرین تحویل جامعه داده است.
حاج آقا امین عسکری فرد، مبلغ سطح سه حوزه علمیه است، و در حیطه فعالیتهای فرهنگی، تعلیم و تربیت، راه اندازی کسب و کارهای کوچک، عمران و محرومیت زدایی فعال است.
آقای عسکری فرد از صندوقهای قرض الحسنهای میگوید که باعث همدلی و همیاری مردم و ایجاد رونق اقتصادی و تولید شدهاند و عنوان میکند: در روستای تراز بخش هتی، ۹ صندوق فعال داریم صندوق قرض الحسنه عشایر بختیاری، شهدای هتی، شهید صیاد و... که قریب به ۵۰۰ نفر عضو این صندوقها هستند و تاکنون بیش از ۱۰۰ وام در بخشهای مختلف کارآفرینی و اشتغال در بخشهای دامداری، کشاورزی کارگاههای خیاطی، معیشتی و... در اختیار اعضا صندوق قرار گرفته است که از سال ۹۸ این صندوقها فعال شدهاند.
او ادامه میدهد: مردم خیلی خوب همکاری میکنند و برای کمک به هم از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند، تاکنون مشاغل زیادی از طریق صندوقها و کمکهای خیرین، بنیاد برکت، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه، کمیته امداد و نهادهای دولتی صورت گرفته و باعث رونق تولید و گسترش کشاورزی و دامداری در این روستا و بخش شده است.
این طلبه جوان از وامهای اعطایی میگوید که از مبالغ ۵ تا ۳۰ میلیون ریال در زمینههای کارگاه خیاطی، قالیبافی، کاموابافی، کشاورزی در بخشهای کشت گیاهان دارویی، سبزیجات، پیاز، برنح، بامیه، بادمجان و ماش، پرورش مرغ و بلدرچین و... بوده است.
اشتغال سرفصل فعالیتهای حاج امین
آقای امین عسکری فرد از پویا شدن مردم این روستا و به ویژه جوانان میگوید، زیرا زمانی که جوهره کار در بطن این مردم جوشش میکند خروش مهرورزی و جهش تولید تنها بخشی از نتایج آن است، او از چهار خانوادهای میگوید که با وام ۱۰ میلیون ریالی و همت هم از کشت بادمجان در سال ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال سوددهی دارند.
همچنین چهار خانواده دیگر با نشان دادن راه توسط او و کشت بامیه ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال سوددهی داشتند.
کارگاههای زود بازده
او به کارگاههای فعال در این روستا اشاره میکند و میگوید: از جمله آنها میتوان به کارگاه خیاطی که راه اندازی کردیم اشاره کرد که پنج بانو در این کارگاه مشغول به کار شده و کسب درآمد میکنند و بانوان دیگر هم به صورت رایگان در این کارگاه آموزش میبینند، علاوه بر فعالیت این کارگاه در زمینه دوخت لباس و. در این مدتی که بیماری منحوس کرونا همه گیر شده است بانوان در این کارگاه پنج هزار ماسک تولید و به دست مردم رساندند همچنین یک چرخ خیاطی هم دراختیار بسیج خواهران قرار دادیم که بیش از سه هزارماسک تولید داشت.
بانوان هنرمند روستا وارد عرصه کسب و کار شدند، قالی بافی کارگاه دیگری است که با کمک خیرین و صندوق قرض الحسنه فعال شد و پنج بانو در این کارگاه مشغول به کار شدند و علاوه بر آن بانوان علاقهمند هم آموزش میبینند، همچنین کاموا بافی کسب و کاری که با وام ۵۰ میلیون ریالی و تولید شال، کلاه، لیف و... فعال شد.
مزارعی که سرسبز و محصولاتی که تولید شدند
سرسبزی و آباد شدن روستاها نوید روزهای پر برکت را میدهد عسکری فرد میگوید: با تلاش توانستیم چندین مزرعه را پایلوت قرار داده و محصولات خوبی کشت کنیم از جمله کشت برنج که با کمک یک وام ۲۰ میلیون ریالی با همیاری و اشتغال چهار خانواده، سه تن برداشت صورت گرفت که سوددهی آن سه برابر هزینه انجام شده بود.
کشت گیاهان دارویی به لیمو و گل محمدی توسط آقای خسرو مهربابادی در پنج هزار مترمربع و عباس مهربابادی در دو هزار مترمربع کشت به لیمو انجام دادند که فروش ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون ریالی همراه داشتند.
مبارزه با بیکاری
آقای عسکری میگوید به جای اینکه برای مردم روستا ماهی بگیرد به آنها ماهیگیری یاد میدهد، در همین جهت هم آقای یوسف مهربابادی هم با گرفتن وام ۱۵۰ میلیون ریالی از محل صندوقهای قرض الحسنه در سطح ۲۰۰۰ مترمربع کشت بامیه و بادمجان در روستای تراز انجام داده است و محصول خوب و با کیفیت برداشت میکند.
این طلبه جهادی ادامه میدهد: یک بانوی فعال روستایی هم با گرفتن وام از صندوقهای قرض الحسنه مهربانی روستا، کشت ماش در سطح هشت هزار مترمربع (۱۰ میلیون ریال وام)، پیاز در سطح ۹ هزار مترمربع (۶۰ میلیون ریال وام و کمک خیرین)، کشت بامیه ۶ هزار مترمربع (۶ میلیون ریال وام) انجام داده و حاصل دست رنج خود را برداشت میکند، دسترنجی که سبزی و برکت به روستا میبخشد.
تخم مرغ بدهید جوجه تحویل بگیرید
در کنار کشاورزی فعال، دامداری و پرورش مرغ و بلدرچین از آموزههایی است که آقای عسکری در اختیار اهالی روستا قرار داده تا بیش از پیش خودکفا شده و تامین مواد غذایی مورد نیاز خودشان را انجام دهند.
مهدی و عسکر غیبی، مرتضی اسکندری و محسن فدایی وتعدادی دیگر کارآفرینانی هستند که با کمک وام قرض الحسنه (۷ میلیون و پانصد هزار ریال) و هزینه شخصی پرورش مرغ بومی راه اندازی کرده اند، جوجههای این مرغ داریهای سنتی توسط آقای عسکری تامین میشود، در واقع باید گفت: سه دستگاه جوجه کشی که در هر دوره ۲۱ روزه تقریبا ۷۰۰ جوجه خروجی دارند در اختیار این روستاییان قرار گرفته و هفت خانواده از این طریق مشغول به کار هستند و هرکدام ۱۰۰ مرغ پرورش میدهند که در کنار تامین معاش خانواده و فروش مرغ و تخم مرغ آنها مبالغ خیلی کم در حد ۴۰۰ تا یک میلیون ریال اقساط به صندوق تحویل میدهند که برخی مواقع هم به جای وجه نقد مبادله کالا به کالا صورت گرفته و تخم مرغ تحویل میدهند و البته اشتغال در این زمینه سوددهی خیلی خوبی هم دارد.
۴ هزار بلدرچین با همیاری آقای عسکری و مصطفی مهری بابادی از ماشین جوجه کشی آمدند تا رزق و روزی را به خانه و سفره این کارآفرین بیاورند.
درکنار کارآفرینی مسئله درمان و معیشت مردم هم مدنظرمان بود و با معرفی چند پزشک برخی از عزیزان روستا که نیاز به پزشک داشتن با کمک هزینه وام صندوق درمان شدند، همچنین مبالغ وام هم در اختیار خانوادههای محروم قرار گرفت تا مشکلات شان را حل کنند و مجبور به پرداخت وامهای چندین درصد نشوند.
او میگوید من کلنگ ابتدای راه را میزنم بقیه راه را میسپارم به خود صاحب کسب و کار و هرچه در توان داشته باشم با کمک خیرین و نیروهای جهادی در اختیار مردم روستا قرار میدهم، کار من ترویج است با چاشنی اشتغال و محرومیت زدایی.
انتهای پیام/