شهرام ملایی هزاروندی عصر یکشنبه در نشست شورای مهارت استان خوزستان که به میزبانی فرمانداری مسجدسلیمان برگزار شد، بیان کرد: آموزش فنی و حرفهای یک موضوع فرادستگاهی است زیرا ۱۹ مورد مخاطب از جمله کودک کار، زنان سرپرست خانواده، دانشجو، معتاد بهبودیافته، عشایر و روستاییان را تحت پوشش قرار میدهد.
وی افزود: ۴۵ درصد ورودیهای آموزش فنی و حرفهای، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و این امر نشان میدهد فردی که در دوره طولانی مدت آموزش دیده نیز به آموزش و مهارت فنی و حرفهای باز میگردد.
ملایی هزاروندی گفت: کشورهای توسعه یافته از راه مهارت به توسعه دست یافتند ولی در کشور ما این موضوع برعکس است در واقع نظام آموزشی کشورمان مدرک محور است و مهارت محور نیست.
وی افزود: ژاپن هیچ منابع یا زیرساختی ندارد ولی به علت مهارت محور بودن نظام آموزشی حرف اول را اقتصاد میزند.
مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان تاکید کرد: نباید به دنبال فضاسازی برای توسعه آموزشهای فنی و حرفهای باشیم بلکه باید با هم افزایی دستگاهها و استفاده از ظرفیت های موجود برای تحقق نظام مهارت آموزی به ویژه در دانشگاه و مدارس گام برداریم و با استفاده از داشتهها و ظرفیتهای موجود، فضاهای موجود را تجهیز کنیم.
وی با بیان اینکه باید در قالب یک برنامه کوتاه مدت اشتغال خوبی ایجاد کرد، ادامه داد: با وجود اینکه ۷۰ درصد اشتغال بر پایه نفت است، سهم نفت در اشتغال استان تنها حدود سه درصد است.
ملایی هزاروندی، پولسازترین مسیر اشتغال را آموزشهای فنی و حرفه ای عنوان کرد و گفت: خیرین، استانداری، سازمان برنامه و بودجه، مراکز آموزشی، اتاق اصناف و بازرگانی باید در تشکیل کنسرسیوم مهارت فنی و حرفه ای همکاری لازم را داشته باشند.
وی ضمن گلایهمندی از دیده نشدن فنی و حرفهای در اعتبارات خاطرنشان کرد: ۶ برنامه تحولی شامل اقتصاد دیجیتال، توسعه میادین نفتی برای تامین نیروی موردنیاز، اقتصاد دریامحور و برگزاری دوره های تخصصی در دست اجرا است.
مدیرکل فنی و حرفهای خوزستان اظهارکرد: وزارت نیرو، وزارت نفت و فناوری اطلاعات به عنوان پایلوت انتخاب شدند تا در تجهیز مراکز آموزشی فنی و حرفه ای برای اقتصاد دیجیتال، نفت و ناترازی برق کمک کنند.