درمصاحبه با خبرنگار خبرگزاری بسیج مطرح شد:

از معضلات دامداری شهرستان طرقبه شاندیز تعطیلی گاوداری ها و کاهش 20 درصدی جمعیت دام سنگین است.

رییس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز: تضمین خرید محصول با قیمت مناسب و معقول از تولید کننده و حذف دلال ها، راه حل اصلی برای این معضل است و دولت باید حمایت ویژه ای در پرداخت یارانه کالایی به دامداران اختصاص دهد.
کد خبر: ۹۳۵۷۶۱۳
|
۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۹

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در طرقبه شاندیز، با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی اعم از دامداری، مرغداری، زنبورداری، پرورش آبزیان و غیره در این شهرستان وجود دارد، بیان کرد: در سال گذشته و ابتدای امسال جمعیت دامی شهرستان حدود ۴ هزار و ۳۰۰ راس بود که از این تعداد ۲۶۰۰ راس در گاوداری های صنعتی و حدود ۱۷۰۰ راس نیز در گاوداری های سنتی در سطح روستاهای شهرستان در حال پرورش و تولید بودند.

وی با بیان اینکه طی بازدیدهایی که یک ماهه گذشته انجام شده است متوجه کاهش ۲۰ درصدی در جمعیت دام سنگین شهرستان شده ایم، خاطر نشان نمود: کاهش جمعیت دامی به دلایلی از جمله پایین بودن قیمت خرید شیر درب کارخانه و بالا بودن قیمت تمام شده این محصول برای دامداران بر می گردد، که این موارد باعث شده تولید صرفه اقتصادی لازم را برای دامداران نداشته باشد و این امر دلیلی بر کاهش جمعیت و اعزام دام به بازارهای فروش است.

علیرضا قدرتی با اشاره به میزان تولید روزانه شیر در شهرستان اظهار کرد: زمانی که جمعیت دامی شهرستان حدود ۴ هزار و ۳۰۰ راس بود روزانه حدود ۵۵ تن شیر تولید می شد و هم اکنون تولید شیر روزانه بین ۴۵ تا ۵۰ تن است که ۱۰ تن تولیدات شیر طرقبه شاندیز کاهش پیدا کرده است.

 

وی با بیان اینکه ۱۶ گاوداری صنعتی در طرقبه شاندیز در گذشته فعال بوده است افزود: از این تعداد ۱۲ گاوداری در حال حاضر فعال و تعداد ۴ گاوداری که سابقه فعالیت آنها در تولید و پرورش گاو بین ۱۵ تا ۲۰ سال بوده، در سال گذشته و ابتدای امسال به دلیل مشکلات در تولید و معضلات اقتصادی به طور کامل تعطیل و از چرخه تولید کشور و شهرستان خارج شده اند.

 

قدرتی با اشاره به مشکلات و موانع کار دامداران اظهار کرد: امسال متاسفانه موضوع خشکسالی پیش آمده که این موضوع هم ضمن ایجاد تبعات در حوزه دام سبک سبب افزایش قیمت علوفه از جمله کاه و یونجه نیز شده است البته ناگفته نماند که دام سنگین در شهرستان طرقبه شاندیز به دلیل جغرافیای منطقه وابستگی مستقیم به مرتع و مباحث خشکسالی ندارد.

رییس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز با تاکید بر اینکه برنامه های حمایتی دستگاه‌های متولی، تاثیر قابل توجهی در پیشرفت و توسعه صنعت دام و طیور دارد، اظهارکرد: تضمین خرید محصول با قیمت مناسب و معقول از تولید کننده و حذف دلال ها، راه حل اصلی برای این معضل است و دولت باید حمایت ویژه ای در پرداخت یارانه کالایی به دامداران اختصاص دهد.

وی در آخر با اشاره به بحث واکسیناسیون دام های شهرستان افزود: هرساله ایمن سازی دام ها به صورت دوره ای و رایگان در حال انجام است که این هم یک نوع یارانه کمکی بوده ولی باز هم کافی نیست، در گذشته اعتبارات تخصیص داده شده به بخش واکسن، دارو و سموم گسترده بود که در سالیان گذشته این موضوع نیز کاهش چشمگیری داشته است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار