به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، در حالی که مهرشاد افقری حد نصاب رکورد B را برای ورود به المپیک کسب کرده بود، متین بالسینی از سوی فینا به عنوان نماینده ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو معرفی شد.
طبق قوانین فدراسیون جهانی، بهترین شناگران که رکورد B المپیک را در هر ماده کسب میکنند، مستقیم به المپیک میروند و مهرشاد افقری که با زمان ۵۳.۴۶ در ماده ۱۰۰ متر پروانه رکورد ورودی B المپیک (۵۳.۵۲) را ثبت کرده بود، بعد از اعلام رکوردهای ثبت شده سایر شناگران در تورنمنتهای مختلف جهان، مشخص شد که رکورد ثبت شده او برای ورود به المپیک از طریق سهمیه B کافی نیست.
از آنجایی که افقری در تاریخ ۲۵ ژوئن موفق به ثبت رکورد شده است، فدراسیون جهانی اعلام کرد این رکورد به دست آمده خارج از آخرین زمان (۲۰ جون ۲۰۲۱) برای بررسی برنامه سهمیه یونیورسالیتی بوده است و به همین دلیل این سهمیه نیز به وی تعلق نمیگیرد.
چند شناگر از کشورهای مختلف جهان نیز به استناد همین قانون با وجود شایستگی از راه یابی به المپیک باز ماندند.