خبرهای داغ:

واکسیناسیون گسترده دام‌ها در آستانه عید قربان در هندیجان

رئیس اداره دامپزشکی هندیجان از آبله کوبی بیش از ۵۴ هزار راس دام سبک در این شهرستان خبر داد.
کد خبر: ۹۳۵۸۹۴۲
|
۲۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۷
روح الله قنواتی رئیس اداره دامپزشکی هندیجان در گفت‌وگو با خبرنگار بسیج از اهواز، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ و به منظور خدمات به دامداران در خصوص بهداشت و سلامت دام‌ها تا کنون ۵۴ هزار و ۵۱۹ راس دام سبک بر آبله کوبی شدند که از این تعداد ۵۱ هزار و ۲۳۳ راس گوسفند و ۳ هزار و ۲۸۶ راس بز بودند.

او افزود: همچنین ۵ هزار و ۶۰۰ راس بره بر علیه بیماری تب مالت (بروسلوز)، ۳۰ هزار راس بر علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) واکسینه شدند.

قنواتی بیان کرد: از ۱۰۹ راس گوسفند و ۷۵ راس گاو جهت تست بیماری تب مالت خونگیری شد و همچنین سمپاشی تعداد ۴ هزار و ۲۰۰ راس دام سبک و ۴ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین نیز صورت پذیرفته است.

رئیس دامپزشکی هندیجان ادامه داد: ۱۵ هزار راس دام سبک بر علیه بیماری تب برفکی، ۷ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین بر علیه بیماری لمپی اسکین ۱۱۳ قلاده سگ بر علیه بیماری هاری و ۳۰ هزار قطعه طیور بومی روستاییان بر علیه بیماری نیوکاسل واکسیناسیون شدند و همه خدمات ارائه شده بصورت رایگان بود که از سوی کارکنان دامپزشکی همین شهرستان انجام گرفت.

این مقام مسئول ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان اظهار داشت: از همشهریان عزیز هندیجان تقاضا میگردد توصیه‌ها را برای حفظ بهداشت و سلامت عمومی جامعه رعایت نمایند و خریداران دام‌های قربانی می‌توانند با مراجعه به اکیپ دامپزشکی مستقر در کشتارگاه از سلامت دام خریداری شده اطمینان حاصل کنند.

روح الله قنواتی تصریح کرد: رعایت نکردن مسائل بهداشتی و کشتار دام در منازل و معابر احتمال بروز و انتقال بیماری‌های مشترک از جمله تب مالت و تب کریمه کنگو را افزایش می‌دهد؛ لذا از شهروندان و همشهری‌های عزیز می‌خواهیم تا کشتار دام‌های قربانی خود را با نظارت دامپزشکی انجام دهند.

قنواتی در پایان گفت:کشتارگاه دام شهرستان در روز عید سعید قربان از ساعت ۷ تا ۱۳ آماده ارائه خدمات بوده و به شهروندان عزیز توصیه می‌شود به منظور رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی دام‌ها را برای قربانی به کشتارگاه انتقال دهند و پس از تایید بهداشتی لاشه از سوی بازرس مستقر در کشتارگاه به استفاده از آن اقدام و همچنین توصیه میگردد جهت جلوگیری از انتقال و بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو لاشه گوشت و احشا خوراکی دل، جگر و قلوه دام قربانی حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار گرفته و سپس مصرف گردد.

انتهای پیام/
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار