به گزارش خبرگزاری بسیج در سرخه؛ همزمان با آغاز ماه محرم حوزه علمیه نجمیه شهرستان سرخه اقدام به انتشار 10 پیام عاشورایی در دهه اول محرم کرده است.
10روز 10 پیام عاشورایی
متن پیام به شرح ذیل است:
یکی دیگر از بارزترین پیام ها و فضائل اخلاقی عاشورا و کربلا جوانمردی است.
یاران امام حسین علیهالسلام زیباترین جلوههای جوانمردی و فتوت را در حماسه عاشورا از خود نشان دادند، چه با حمایتشان از حق، چه با جانبازی در رکاب امام تا شهادت، چه در برخورد انسانی با دیگران و حتی دشمنان. اباعبدالله الحسین (ع)، خود مظهر اعلای فتوت بود.
جوانمردی و مردانگی هنگام روبهرویی با سپاه دشمن، سیره امام حسین (ع) در واقعه عظیم کربلا بود.
در روایات تاریخی نقل شده است:
هنگامی که سپاه کوچک امام (ع) با لشگر تشنه هزار نفره حرّ بن یزید ریاحی روبهرو شد، به اصحاب خود فرمان داد تا آنان و مرکبهایشان را سیراب کنند. جالبتر آنکه قبل از این، امام (ع) هنگامی که به منزل «شراف» رسیدند، به جوانان خود سفارش کردند بیشتر آب به همراه بردارید: «أَمَرَ فِتْیَانَهُ فَاسْتَقَوْا مِنَ الْمَاءِ فَأَکْثَرُوا». هنگامی که لشگر حرّ رسیدند، حضرت فرمود: «اسْقُوا الْقَوْمَ وَ أَرْوُوهُمْ مِنَ الْمَاءِ وَ رَشِّفُوا الْخَیْلَ تَرْشِیفاً: این گروه را کاملاً سیراب کنید، اسبان را هم آرام سیراب کنید». علی بن طعان میگوید: آن روز من هم ملازم لشگر حرّ بودم که با تأخیر رسیدم. امام که مرا تشنه یافت، فرمود: «أَنِخِ الرَّاوِیَةَ: شتر را بخوابان». من گمان کردم منظور امام (ع) از «راویه»، مشک است. دوباره حضرت فرمود: «یَا ابْنَ أَخِی أَنِخِ الْجَمَلَ: آبها بر زمین میریخت. امام فرمود: «اخْنِثِ السِّقَاءَ: دهانه مشک را برگردان». من متوجه منظور امام نشدم،. در این حال، حضرت از جا بلند شد و مرا کمک کرد تا خودم و اسبم آب نوشیده و سیراب شدیم.
منتهی الامال(عربی)، جلد۱،ص ۶۰۷
در کدام جنگ، فرمانده سپاه دستور میدهد لشگریان دشمن را سیراب کنند، اسبهای آنان را هم سیراب کنند و فرمانده شخصاً برای سیراب کردن باقیمانده لشگر دشمن تلاش میکند؟
منتهى الآمال (عربی)، جلد۱، صفحه ۶۰۷
پیام مکتب عاشورا:
عزادار و محب حضرت سیدالشهداء علیه السلام!
قرآن کریم در سوره مبارکه مائده آیه 8 می فرماید:
" اى كسانى كه ايمان آوردهايد! ...هرگز دشمنى با قومى، شما را به بىعدالتى وادار نكند. به عدالت رفتار كنيد كه به تقوا نزديكتر است."
بنابراین مراقب رفتار ،گفتار ، قضاوتهای نا به جا، رعایت عدل و انصاف و.... در مقابل دوست و دشمن باشیم.