سردار نائینی گفت: در سومین مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» از ۵۰ فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس که تاریخ شفاهی آن‌ها در یک سال اخیر انجام شده تجلیل و از ۲۰۰ اثر تحقیقی و اسنادی رونمایی خواهد شد.
کد خبر: ۹۳۷۱۸۳۷
|
۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶

 

به گزارش  خبرگزاری بسیج، سردار «علی‌محمد نائینی» مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در گفت‌وگویی به مناسبت در پیش بودن چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس با اشاره به جایگاه سازمان متبوعش در پژوهش هشت سال دفاع مقدس، اظهار داشت: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به‌عنوان یک مرکز پژوهشی مورد اعتناء و خوش‌سابقه، مأموریت تولید روایت معتبر و جلوگیری از تحریف تاریخ جنگ را دارد؛ یعنی عمده فعالیتش در تولید روایت مستدل، معتبر و مستند از دفاع مقدس است که منجر به حراست از حافظه و میراث تاریخی یک ملت بزرگ و مقابله با جنگ شناختی و تحریف می‌شود.

انتشار ۴۴۵ اثر پژوهشی و ۲۵۰ اثر اسنادی چاپ شده درباره دفاع مقدس

وی با بیان اینکه در همان سال ابتدایی جنگ، کار ثبت و ضبط فعالیت‌های قرارگاه‌ها، لشکر‌ها و تیپ‌های سپاه انجام شده است، با اشاره به برنامه بلندمدت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: یک برنامه جامع اقدام بر اساس فهرستی از سؤالات پژوهشی، مراحل و مقاطع دفاع مقدس تدوین شده که حدود ۲۰۰ موضوع و ۱۷۴۰ عنوان پژوهشی را دربرمی‌گیرد. حاصل این کار ۲۱۸۲ اثر پژوهشی و بیش از دو هزار اثر اسنادی خواهد بود که تاکنون ۴۴۵ اثر پژوهشی و ۲۵۰ اثر اسنادی چاپ شده و ۴۷۶ اثر به‌عنوان قرارداد‌های پژوهشی جاری در مرکز فعال هست که در هفته دفاع مقدس امسال ان‌شاءالله از ۲۰۰ اثر جدید پژوهشی و اسنادی رونمایی خواهد شد.

نائینی با اشاره به برنامه مرکز در تولید و انتشار ۲ هزار و ۲۰۰ اثر در نقشه جامع پژوهشی ابراز داشت: در چهار سال اخیر با یک کار نسبتاً نهضتی و تقریباً ۱۵ تا ۲۰ برابری، به شکل قابل توجهی آثار مرکز افزایش پیدا کرده؛ به‌گونه‌ای که تعداد روزشمار‌ها از ۲۲ تا به ۵۷ روزشمار رسیده است و امسال نیز ۱۱ روزشمار جدید رونمایی خواهد شد و تعداد تاریخ شفاهی‌های فرماندهان در مرکز از ۴۰ مورد به حدود ۱۷۰ مورد رسیده است.

گنجینه‌ای با ۱۹ گونه سند متنوع برای اسناد دفاع مقدس

وی درباره نقش گنجینه مرکز و بخش اسناد در تولید آثار پژوهشی دفاع مقدس ادامه داد: کتب روزشمار، کتب نبردی، اطلس‌ها و تاریخ شفاهی مرکز بیش از ۸۰ درصد وابسته به منابع دست اول مرکز است. روایت معتبر هم برآیند مطالعات اسنادی، روایت فرماندهان و راویان است. دستاورد ثبت و ضبط اسناد در دوران دفاع مقدس، وجود یک گنجینه منحصر به فرد است. در این زمینه حدود ۴۰ هزار نوار صوتی، ۱۲۰۰ دفتر راوی و ۸۰۰ گزارش عملیات، میلیون‌ها ورق اسناد نظامی، کالک و نقشه‌های عملیاتی متنوع در مرکز است؛ به‌طوری که ۱۹ گونه سند متنوع در این عرصه سازماندهی شده است.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به نقش ۲ سالانه جایزه شهید سلیمانی در غنی‌سازی پژوهش جنگ اظهار داشت: با بررسی‌های انجام شده بیش از ۲۰ هزار کتاب با موضوع دفاع مقدس یا جنگ ایران و عراق در کشور تولید شده است که تقریباً ۱۸ درصد آن یعنی ۳ هزار و ۵۰۰ از این آثار را می‌توان به‌عنوان یک منبع پژوهشی معرفی کرد؛ بنابراین به پژوهش دفاع مقدس اهتمام بیشتر باید شود.

تجلیل از ۵۰ فرمانده سپاه در سومین مراسم «یاد‌ها و نام‌ها»

وی با اشاره به اهتمام سردار شهید قاسم سلیمانی برای برگزاری ۲ سالانه شهید همدانی گفت: در بیستم مهرماه جاری هم زمان با ششمین سالگرد شهادت سردار حسین همدانی، دومین دوره انتخاب کتاب مدافعان حرم با عنوان جایزه شهید حسین همدانی برگزار خواهد شد. تاکنون ۴۳۰ اثر مربوط به دو سال ۹۸ و ۹۹ به‌عنوان کتاب مقاومت در ۶ گروه ارزیابی شده است. برای این جلسه برای اهداء جوایز برگزیدگان از محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دعوت شده است.

نائینی تصریح کرد: در هفته دفاع مقدس امسال نیز سومین مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» روز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه با حضور سردار سلامی، فرمانده کل سپاه برگزار خواهد شد. در این مراسم از ۵۰ فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس که تاریخ شفاهی آن‌ها در یک سال اخیر انجام شده تجلیل و از ۲۰۰ اثر تحقیقی و اسنادی و کتاب گویا رونمایی خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین در این مراسم از ۱۰ خانواده سرداری که در یک سال اخیر مانند سردار سید محمد حجازی، سرداران عبدالرسول استوار، محمدحسن کوسه‌چی، عباس سرخیلی و... به شهادت رسیده و یا به رحمت خدا رفته‌اند، تجلیل خواهد شد.

ارسال نظرات