مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور

سالانه ۱۵۰۰ وقف جدید ایجاد می شود/برگزاری «سوگواره عاشورایی» در هزار بقعه کشور

حجت الاسلام نوروزپور گفت: طی ده سال گذشته، سالانه حدود ۱۵۰۰ وقف جدید در سطح کشور در مقیاس های بزرگ و کوچک و در حوزه های مختلف ایجاد شده است.
کد خبر: ۹۳۸۱۹۱۹
|
۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۳

حجت الاسلام نوروزپور مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین با اشاره به فعالیت مراکز افق در بقاع متبرکه و امامزادگان بیان کرد: تفکیک نام مراکز افق یعنی؛ اجتماعی، فرهنگی، قرآنی که از سال ۹۰ مراکز فرهنگی قرآنی در بقاع متبرکه فعال بودند و از سال ۹۸ ماموریت فعالیت های اجتماعی به این ماموریت فعالیت مراکز قرآنی اضافه شد و با عنوان«افق» فعالیت خود را ادامه دادند.

وی گفت: اعتقاد ما براین است امامزادگان واجب التعظیم و آبا و اجداد گرانقدر آنان، هرگز نسبت به معضلات اجتماعی از جمله فقر، بی تفاوت نبودند و لذا در رفع مایحتاج مردم، کاهش آسیب های اجتماعی، کمک به فقرا و ایتام وغیره تلاش می کردند و لذا ما نیز با همین نگرش و به تأسی از این بزرگان در راستای رفع نیازهای مردم، بحث واحد اجتماعی را برای بقاع متبرکه تعریف و این واحد را به برنامه های فرهنگی و قرآنی اضافه کردیم که با عنوان مرکز «افق» در بقاع متبرکه مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به فعالیت واحد قرآنی اظهار کرد: واحد قرآنی در بحث تربیت حافظان قرآن کریم، برگزاری کرسی های تلاوت قرآن کریم، برگزاری جلسات تفسیر و استفاده از ظرفیت علما و بزرگان برای برپایی کرسی های تفسیر مذهبی فعالیت می کند.


حجت الاسلام نوروزپور عنوان کرد: در طرحی با محوریت آستان قدس رضوی در همه بقاع متبرکه کشور، با نام «من قرآن را دوست دارم»، علاقمندان می توانند با مراجعه به سایت بقاع متبرکه و اماکن مذهبی به صورت مجازی در این طرح شرکت نمایند که محور این طرح آشنایی با روخوانی و روانخوانی قرآن کریم است که پس از گذراندن طرح، مدرک معتبر به شرکت کنندگان ارایه می شود.

وی افزود: برنامه های فرهنگی نیز به فراخور ایام مختلف سال برگزار می شود که در ایام ماه محرم و ماه صفر، در هزار بقعه کشور، برنامه «سوگواره عاشورایی» در ذیل مراکز افق در بقاع متبرکه با رعایت این دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد. همچنین در دهه وقف همایش های مختلفی همچون تجلیل از واقفین خیر اندیش، است که در سال ۱۴۰۰ وقف هایی را به عرصه ظهور رساندند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه طی ده سال گذشته، سالانه حدود ۱۵۰۰ وقف جدید در سطح کشور داشته ایم اضافه کرد: این وقف ها با کمیت بزرگ و کوچک و در حوزه های مختلف بوده و وظیفه ما تجلیل از واقفین است و موقوفات این عزیزان در قالب کتاب و غیره است.


وی تصریح کرد: اتاق های مشاوره وقف در بقاع متبرکه راه اندازی شده تا واقفین و خیرین محترم با مشاوره و توجه به نیاز شهر و استان خود، اقدام به وقف اموال خود نمایند و نیازهای استان ها از طریق این مراکز به واقفین ارایه می شود. همچنین وقف می تواند مشارکتی باشد و یک خانواده، قبیله، صنف می توانند وقف هوایی در حوزه های مختلف داشته باشند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به استفتا از مقام معظم رهبری در خصوص وقف پول عنوان کرد: تاکنون به این موضوع توجهی نشده و با استفتایی که از مقام معظم رهبری شده است، واقفین می توانند سرمایه نقدی خود را وقف کنند تا با سود حاصل از این پول نیات واقفین اجرا شود.

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار