۱۶ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در اردبیل اتفاق افتاده است
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل ، داود شایقی با اعلام این خبر افزود: بانکها به دلیل تبعیت از قوانین مصوب کشوری کمترین همکاری را در حوزه سرمایهگذاری دارند ولی از مدیران دستگاههای اجرایی خواستهایم تا در مسیر توسعه استان مبنا را سند آمایش قرار داده و از صدور مجوزها خارج از این ضوابط و مقررات پرهیز کنند.
این مسئول تأمین این منابع را از بودجه دولت، بخش خصوصی، تسهیلات بانکی، شرکتهای دولتی، صندوق توسعه ملی و سهم شهرداریها یادآور شد و بیان کرد: سهم سرمایهگذاری خارجی در این بخش ۱۵ میلیون دلار و مشارکت نهادهایی همچون بنیاد برکت، مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و ... پیشبینیشده است.
دبیر شورای برنامهریزی استان اردبیل ترکیب اشتغال استان را ۲۷ درصد در حوزه صنعت، ۴۰ درصد در حوزه خدمات و ۳۳ درصد در بخش کشاورزی اعلام کرد و افزود: اصلیترین رویکرد در همه این بخشها، تقویت نظام بهرهبرداری و تولید است که بهعنوان نمونه در بخش کشاورزی توسعه کشت گلخانهای هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: ارتباط و تعامل تنگاتنگی را در مسیر توسعه استان با سایر دستگاهها داریم و اطلاعات دقیقی را در تقویت زیرساختها و طرحهای توسعهای در اختیار سایر نهادها و دستگاهها قرار میدهیم.
عضو شورای اداری استان اردبیل ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل بهعنوان یک نهاد راهبردی تلاش میکند تا ظرفیتها و توانمندیهای شهرستانها را احصا و در بخشهای مختلف در اختیار فرمانداران و دستگاههای اجرایی قرار دهد که این امر با یک ترکیب مشخص در حوزه اشتغال انجام شده است.
شایقی با بیان اینکه متوسط سرانه درآمد اردبیلیها ۶۷ درصد میانگین کشوری است، اظهار کرد: درآمد پائین و تورم بالا در این استان معیشت را برای مردم سخت و دشوار کرده است.
وی گفت: امسال فروش اموال در استان یک هزار میلیارد تومان پیشبینیشده که بخشی از آن تحققیافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل ضرورت توسعه صادرات را تا ۳۰۰ میلیون دلار یادآور شد و بیان کرد: در حال حاضر میزان صادرات ۱۹۱ میلیون دلار است که تقویت تجارت بینالمللی و همچنین تکمیل طرحهای پیشران اقتصادی برای استان بسیار ضروری و حیاتی به نظر میرسد.
بهنگام سازی سند آمایش استان اردبیل در حال انجام است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: به هنگام سازی سند آمایش استان اردبیل بر پایه آمارهای ۱۴۰۰ با همکاری مشاوران بومی در استان اردبیل در حال انجام است.
شایقی اظهار کرد: در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان اردبیل و حضور در شهرستانهای خلخال و کوثر بیشتر و بهتر با دیدگاه های رئیس سازمان آشنا شده و از نزدیک طرح ها و پروژه های پیشران استان را مورد توجه قرار دادیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل با بیان اینکه جمعبندی آمار و اطلاعات دقیق در مسیر توسعه استان بر عهده سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل است، گفت: همهساله این آمار و اطلاعات در اختیار استاندار اردبیل و سایر مدیران قرار میگیرد تا با افق درست برنامهریزیها و هدفگذاریها را انجام دهیم.
شایقی ادامه داد: با تاکید رئیس سازمان برنامهوبودجه قرار شد در بودجه سال آینده پروژههایی در اولویت تأمین اعتبار قرار گیرند که منجر به رشد اقتصادی، اشتغال و ارزش افزوده ه نفع توسعه استان شود.
وی ضرورت افزایش سرمایهگذاری و ارتقای توان تولید ناخالص داخلی را بهصورت استانی و منطقهای یادآور شد و بیان کرد: در سطح استان و شهرستانها حوزههای صنعت، خدمات، کشاورزی و معدن به همراه ظرفیت و توانمندی آنها در کمک به رشد اقتصادی مشخص و معین شده و ضروری است از این فضا و بستر فراهم شده استفاده کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل احیای معاونت برنامهریزی را در سازمان یادآور شد و گفت: این امر به تکمیل سند آمایش استان، سند توسعه شهرستانها و سند اشتغال و توسعه روستاها منجر شده و از طرفی تلاش ما بر این است تا به هنگام سازی سند آمایش را با پایه آماری ۱۴۰۰ و همکاری مشاوران بومی انجام دهیم.