۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
16:22
کد خبر : 9700202
۱۰:۲۷

۱۴۰۴/۰۵/۰۴

۴۰ سفر شهرستانی دولت محلی در استان اردبیل

اواخر آبان ۱۴۰۳ بود که نسیم وفاق در استان اردبیل وزید و سپس دولت محلی با تعیین کارگزاران، استقرار یافت و تاکنون نزدیک به ۴۰ سفر شهرستانی با ده‌ها مصوبه برای گره‌گشایی از مشکلات اهالی این استان محقق شده است.

۴۰ سفر شهرستانی دولت محلی در استان اردبیل

به گزارش خبرنگار بسیج، استان اردبیل در شمال غرب ایران و مرز جمهوری آذربایجان از ۱۲ شهرستان تشکیل شده است و از آذرماه سال قبل تا امروز اگر تعداد سفرهای شهرستانی استاندار و معاونان وی و مدیران کل دستگاه‌های اداری را به تعداد شهرستان‌ها تقسیم کنیم، سهم هر شهرستان بیش از سه نوبت سفر و بازدید می‌شود.

قصد مقایسه با آمار سفرهای داخل استانی مقامات در دولت‌های قبل را نداریم اما حدود ۴۰ سفر رسمی غیررسمی و فقط برای بررسی حضوری موانع توسعه مناطق مختلف استان و اتخاذ تصمیمات کارشناسانه با حضور مدیران و متولیان امر در میدان کارزار، آن‌هم در حالی که هنوز یک سال از شکل‌گیری دولت محلی در استان سپری نشده، کاری قابل ستایش است.

سفرهای مقامات استان به شهرستان‌ها را از دو زاویه دید باید بررسی کرد؛ نخست از دید مدیران و مسئولان که گزارش‌های مردمی و اداری از نقاط مختلف استان را از نزدیک مورد معاینه و دقت قرار می‌دهند و مصوباتی که در این سفرها تصویب می‌شود، بی‌شک کارسازتر و نتیجه بخش‌تر از مصوبات و تصمیماتی است که در پشت میزها و بر اساس گفته‌ها و شنیده‌ها گرفته می‌شود.

 

زاویه نگاه دیگر مربوط به مردم است و شهروندانی که در شهرها و روستاها سکونت دارند، با مشاهده استاندار، معاونان استاندار و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، این حقیقت را لمس می‌کنند که مدیران در تراز جمهوری اسلامی، پشت میزنشین و راحت‌طلب نیستند بلکه خود، وارد عرصه خدمت شده و دردها را بدون واسطه از زبان مردم کوچه و محل می‌شنوند.

سفرهای شهرستانی دولت محلی در استان اردبیل منحصر به روزهای کاری نیست و اغلب به روزهای آخر هفته و تعطیلات ختم می‌شود ، یکی از خبرنگاران که اخبار میدانی و سفرهای شهرستانی استاندار را پوشش می‌دهد، می‌گفت: سفرها برای رفع مشکلات، مفید و موثر است اما هفته‌ای نیست که استاندار و معاونانش دو یا چند سفر شهرستانی نداشته باشند و گاهی استاندار، صبح به یک شهرستان و بنا بر ضرورتی عصر به شهرستانی دیگر سر می‌زند و جز با عشق و امید نمی‌توان اینهمه کار کرد.

برگزاری بیش از صد جلسه رسمی با اعضای هیات دولت

طبق اعلام روابط عمومی استانداری اردبیل، یکی از دلایل پراکندگی سفرها و حتی استفاده از روزهای تعطیل و آخر هفته برای سفرهای شهرستانی، حضور استاندار در روزهای دوشنبه هر هفته در پایتخت برای دیدار و جلسه با مسئولان کشوری و اعضای هیات دولت و پیگیری امور زیربنایی و اعتبارات موردنیاز طرح‌های عمرانی استان است.

بر این اساس از آذرماه سال قبل تاکنون استاندار اردبیل بیش از ۱۰۰ جلسه رسمی با مسئولان کشوری و مدیران هلدینگ‌ها در تهران داشته است و دست پر برگشتن از هیات دولت و دیدار با مقامات ملی سبب تحرک دادن به سفرهای داخل استان و تسریع فرایند توسعه شهرستان‌ها می‌شود.

اهمیت سفرهای شهرستانی زمانی به طور کامل احساس می‌شود که سفری انجام نگیرد و مدیران امکان لمس مشکلات مردم را از نزدیک نداشته باشند و دسترسی مردم به مدیران نیز دشوار باشد؛ پس، حضور مقامات استان با روحیه‌ای جهادی و عاری از تشریفات زائد در گوشه و کنار استان، برای هر شهروندی امیدآفرین و اطمینان‌بخش است.

 

تدوین نظام مسائل شهرستان‌ها

امید و اطمینان از این جهت که حتی با وجود جنگ تحمیلی دشمن و شهادت فرماندهان، دانشمندان و جمعی از هموطنان، بدنه اجرایی و مدیریتی کشور، از هیچ کوششی برای برطرف کردن مشکلات مردم فروگذار نیست و کوتاهی نمی‌کند.

از نتایج همین سفرهاست که استاندار اردبیل اعلام می‌کند که نظام‌ مسائل شهرستان‌های استان با هدف اولویت‌بندی مشکلات و تخصیص هدفمند منابع، تدوین و اجرا می‌شود.

امامی یگانه می‌گوید: سفرهای شهرستانی کاربردی، مساله‌محور و بدور از تشریفات است و مصوبات سفرها به‌ صورت جدی در حال پیگیری است و به نتایج اجرایی منجر خواهد شد.

ایجاد بیش از چهار هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی

برابر اعلام استانداری اردبیل ، طی هشت ماه که از استقرار دولت وفاق در استان می‌گذرد، در نتیجه پیگیری میدانی رفع موانع تولید، نزدیک به ۲۶۰ واحد تولیدی و اقتصادی در استان افتتاح و راه‌اندازی شده است.

همچنین طی این مدت بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از منابع مختلف به واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و بخش مسکن پرداخت شده و با سرمایه‌گذاری حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای راه‌اندازی این واحدها، بیش از چهار هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده است.

گزارش‌ها حاکی از اختصاص ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال جاری به این استان است که در مرحله مبادله موافقت‌نامه قرار دارد و البته باید جذب این منابع از سوی دستگاه‌های اجرایی تسریع شود.

حاصل حضور استاندار در دوشنبه هر هفته در تهران است که نخستین تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۴ در بین استان‌ها به پروژه راه‌آهن اردبیل - میانه اختصاص یافت و تاکنون هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال برای این پروژه پرداخت شده و روند تخصیص اعتبار مصوب ادامه دارد.

 

ضرورت آگاهی مردم از نتایج سفرها

اطلاع‌رسانی از نتایج سفرهای شهرستانی دولتمردان محلی به مردم بسیار حائز اهمیت است تا مردم از خدمات دولت و برکات نظام اسلامی به طور کامل آگاه باشند.

به قول استاندار اردبیل ، این استان از سال ۱۳۷۲ تاسیس شده و در این سال‌ها نظام اسلامی خدمات بسیاری در استان ارائه کرده که یک نمونه آن احداث سد عمارت است که با صرف ۵۴ هزار میلیارد ریال ساخته شده در حالی که هزینه احداث این سد با قیمت امروز ۵۰ همت است.

وامدار نبودن و مقید بودن به قانون و دولت از اسباب توفیق مسئولان است و بی‌جهت نیست که پس از معرفی استاندار اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل از تریبون نماز جمعه اعلام کرد که "امامی یگانه استاندار اردبیل مدیون هیچ کس نیست." پس این حقیقت می‌تواند از دلایل روحیه خستگی‌ناپذیر او در سفرهای شهرستانی و اشتیاق وی به حضور در بین مردم باشد.

استان اردبیل که ۱۲ شهرستان و بیش از یک هزار و ۸۰۰ روستا دارد، با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید