هژمونی نظام سلطه بر فضای تبادل اطلاعات و سایبری یکی از جلوههای استکبار است
به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، امروز هژمونی نظام سلطه بر فضای تبادل اطلاعات و سایبری است. با توجه به افزایش روزافزون بهکارگیری فناوری اطلاعات در صنایع بزرگ و حیاتی کشور، موضوع امنیت سایبری این زیرساختهای حیاتی اهمیت ویژهای پیدا کرده است. حملات سایبری در سالهای اخیر صدمات زیادی به این صنایع در کل دنیا وارد کرده و کشور ما همانند دیگر کشورهای دنیا چندین بار مورد حمله قرار گرفته است. بههمین جهت لازم است که تمامی نهادها در کشور در این خصوص توانمند شده و برای دفاع از زیرساختهای سایبری خود آماده باشند.
بههمین سبب و نیز به مناسبت هفته پدافند غیرعامل،به همت معاونت پژوهشی کانون بسیج اساتید دانشگاه لرستان کارگاه مجازی «امنیت سایبری زیرساختهای حیاتی با نگاه ویژه به حمله سایبری به سامانه سوخت کشور» با هدف افزایش سطح آگاهی امنیت سایبری، ۱۳ آبان ۱۴۰۰ به صورت مجازی و از طریق سامانه skyroom با سخنرانی مجتبی علیزاده، عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه لرستان، برگزار شد.
علیزاده در این کارگاه ابتدا مقدمهای در خصوص سیستمهای کنترل صنعتی و معماری آنها بیان کرد. سپس حوادث امنیتی که در سالهای گذشته در سراسر دنیا اتفاق افتاده است مورد تحلیل قرار داد. بنا به گفته این استاد دانشگاه، این حملات در بسیاری از کشورهای دنیا شامل کشورهای پیشرفته اتفاق افتاده بودند و کشور ما هم چندین بار مورد حمله قرار گرفته است.
در بخش دیگر کارگاه، حمله سایبری به سامانه هوشمند کارت سوخت مورد بررسی قرار گرفت و مطرح شد: هر چند این حمله موجب اختلال این سامانه شد ولی اقدامات مناسب پدافندی موجب شد که خدمترسانی قطع نشود.
گفتنی است، در بخش پایانی این کارگاه راهکارهای که میتوانند بهعنوان اقدامات پدافندی ضریب صدمات حملات آینده را در مقابله با حملات سایبری در زیرساختهای حیاتی کشور کاهش دهند، بیان شد.
انتهای پیام/
منبع: دفتر رسانه و ارتباطات اجتماعی نهضت استادی بسیج لرستان