یادداشت/حجت شعبانی

دو جایی که به سبک همیشگی نماز نخواند

حجت شعبانی بسیجی اهل قلم یادداشتی با موضوع نماز را به قلم تحریر درآورده است.
کد خبر: ۹۳۸۹۷۴۲
|
۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم ،متن این یادداشت بدین شرح است:

اواسط نماز جماعت بود که گل-دخترم با آن صدای بلندش سرِ گریه را برداشت و چیزی نمانده بود، که اعصاب همه مسجدی‌ها را به هم بریزد؛ که با درایت مادرش در کمترین زمان - نمازش را فرادا نمود و وی را آرام کرد - قائله پایان یافت.
خلاصه...

یکی از مواردی که کمتر در مساجد مشاهده می‌شود حضور کودکان، حتی نوجوانان تازه به سن تکلیف رسیده در نماز‌های جماعت است؛ البته دو عامل مهم تاثیرگذارند یکی همت و تشویق خود پدر و مادر‌ها است؛ دوم که خیلی از مساجد با آن درگیرند، پیرمرد‌های کم حوصله و بداخلاق مساجدند که استاد خلوت کردن مسجد هستند.
نقل می‌کنند پیامبر مهربان ما در دو جا نماز خود را به سبک و سیاق همیشگی نخواندند:

 در جایی سریع نماز را تمام کردند که ماجرا از این قرار بود:
امام صادق علیه السلام فرمود: روزی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم نماز ظهر و عصر می‌خواندند، ناگهان دو رکعت آخر نماز را سبکتر خواندند، اصحاب پس از ادای نماز سؤال نمودند که-آیا دستور جدیدی آمده؟ فرمود برای چه؟
گفتند:- چرا دو رکعت آخر نماز را سبک‌تر بجا آوردی؟
فرمود: مگر فریاد- گریه-کودک را نشنیدید؟! «وسائل الشیعه/ج ۵/ ص ۳۶۹».


 در جایی دیگر برعکس مورد قبلی پیامبر رحمت صل الله علیه و آله نمازشان را طولانی‌تر از همیشه اقامه نمودند که ماجرا از این قرار بود:
«رسول خدا صلی الله علیه و آله در هنگام یکی از دو نماز ظهر یا عصر به نزد ما آمد و یکی از دو فرزندش حسن و حسین علیهما را به همراه خود داشت، پس آن حضرت در جلوی صفوف ایستاد و آن دو کودک را نزد پای راست خود گذارد، سپس به سجده رفت و سجده را طولانی کرد.
راوی گوید: پدرم گفت: من از میان مردم سرم را از سجده بلند کردم و دیدم که رسول خدا (ص) در سجده است و آن کودک بر پشت آن حضرت سوار شده، من به حال سجده برگشتم و، چون نماز آن حضرت تمام شد مردم عرض کردند:‌ای رسول خدا (ص) در این نمازی که امروز خواندی سجده‌ای طولانی داشتی که در نماز‌های دیگر نداشتی، آیا دستوری به شما در این باره رسیده بود یا وحی بر شما نازل گردید؟


فرمود: هیچ یک از این‌ها نبود، بلکه پسرم بر پشت من سوار شده بود و نخواستم او را ناراحت کنم تا هر کاری که می‌خواهد انجام دهد. «مستدرک، جلد ۳، صفحه ۱۶۵»
هر دو این موارد به دلیل حضور و ارزش و احترام حضرت به وجود کودکان است. امامان جماعت هم به تاسی از حضرت می‌توانند در مواردی که اینگونه پیش آمد سرعت و سبک نماز خواندن را کم و زیاد کنند.pray:امید است با تدابیر اخلاقی امامان محترم جماعت و مسئولین فرهنگی مساجد، روی پیرمرد‌های محترم کار کنند تا آن‌ها هم آستانه تحملشون را نسبت به بچه‌ها بالا ببرند و فرض کنند نوه یا نتیجه خودشون اومده مسجد پس احترامش را بگیرند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار