کارشناس خانواده:

شخصیت فرزند در فضای تربیت بنیانگذاری می‌شود

همدان- کارشناس خانواده با بیان اینکه در فضای تربیت است که شخصیت فرزند بنیانگذاری می‌شود، گفت: پایه‌های تربیتی و شخصیتی انسان در دوره کودکی شکل می‌گیرد، بنابراین این دوره از مهم‌ترین دوره زندگی کودک است.
کد خبر: ۹۳۹۹۳۵۷
|
۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام حسن رحیمی در نشست سبک زندگی با موضوع تربیت کودک که به همت پایگاه کوثر حوزه شهیده افضل در پادگان شهید قهرمان همدان برگزار شد، اظهار داشت: مادران در تربیت فرزندان خود دقت کافی داشته باشند.

وی با بیان اینکه دوره کودکی به سه بخش کودکی اول، دوم و سوم تقسیم می‌شود، افزود: دوره کودکی اول تا دو سالگی، دوره کودکی دوم از ۲ تا ۷ سالگی و دوره کودکی سوم از ۷ تا ۱۲ سالگی است و طبق روایات و مسائل پژوهشی اگر ما بخواهیم در تربیت فرزند خود موفق شویم مهم‌ترین زمان برای تربیت دوران کودکی تا سن ۱۲ سالگی است.

این کارشناس خانواده با اشاره به اینکه تا سن ۱۲ سالگی برای ما مهم است که چطور با فرزند خود رفتار کنیم، گفت: از نظر روانشناسان این دوره، دوره بحران است که کودک کاملاً به مادر خود نیاز دارد و این دوره، دوره اعتمادسازی است که بچه باید به مادر خود اعتماد کند.

وی با بیان اینکه در فضای تربیت است که شخصیت فرزند بنیانگذاری می‌شود، اضافه کرد: پایه‌های تربیتی و شخصیتی انسان در دوره کودکی شکل می‌گیرد، بنابراین این دوره از مهم‌ترین دوره زندگی کودک است.

رحیمی با اشاره به اینکه شاغل بودن مادر گاهی اوقات به نفع فرزندان نیست، ادامه داد: دوره دوم از ۲ تا ۷ سالگی است که کودکی دوم گویند، اگر در زمینه پایه‌ریزی‌های شخصیتی موفق نباشیم ۲ تا ۷ سالگی دوره بسیار حساسی در کودکی است که به این دوره تقلید می‌گوییم چراکه کار بچه‌ها در این سن تقلید کردن است در این سن راه رفتن، حرف زدن یاد گرفته و شروع به تقلید کردن می‌کند.

وی ابراز داشت: بچه‌های ما در سن ۲ تا ۷ سالگی به شدت نیاز به توجه دارند، بنابراین شروع به تقلید کردن کار‌ها می‌کنند که توجه پدر و مادر به آن‌ها جلب شود و نتیجه این توجه محبت می‌شود.

این کارشناس خانواده گفت: یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که فرزندان ما به خصوص در سنین ۱۱ و ۱۲ سالگی، چون کودک هستند معمولا از ما حساب می‌برند یعنی عملا از پدر و مادر می‌ترسند و طبیعتا تا این سن حرف شنوی از والدین دارند و وقتی وارد سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی شد که به این دوره نوجوانی می‌گویند دیگر از دست ما خارج است.

وی بیان کرد: اگر ما این دوره ۲ تا ۷ سالگی فرزند خود را درست پشت سر نگذاشته باشیم که دوره توجه و محبت و تقلید است و دوره مهمی محسوب می‌شود، و در این فضا فرزندان از آن توجه برخوردار نشوند مشکل پیدا می‌کند.

رحیمی با بیان اینکه فرزند از ۷ سال به بعد وارد دوره آموزش و یادگیری می‌شود و ۷ تا ۱۲ را دوره آموزش و یادگیری می‌گویند دیگر در این دوره فرزند توجه به آموزش‌های ما نمی‌کند چراکه در دوره ۲ تا ۷ سالگی به او توجه نشده است، ابراز داشت: دوره آموزش وقتی اتفاق می‌افتد که از ۷ سال می‌گذرد و ۷ سال دوم فرزند عبد می‌شود.

وی گفت: در این دوره نظم، ایمان، حجاب، قرآن و ... را باید یاد دهیم، چون دوره آموزش است و ریشه مشکلات ما در فضای تربیت به دوره ۲ تا ۷ سال برمی‌گردد که ما آن طور که باید به او توجه نکردیم.

این کارشناس خانواده ابراز داشت: استعداد فرزندان از ۸ سالگی مشخص می‌شود، دوره اعتمادسازی و تقلید و آموزش از مهم‌ترین دوره‌های تربیتی فرزندان است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه دوره نوجوانی بحرانی‌ترین دوره زندگی هر فرد است، عنوان کرد: نوجوانی دوره‌ای است که در آن چهار بحران از سن ۱۳ تا ۱۸ سالگی داریم که بحران شخصیت، بحران هویت، بحران بلوغ و بحران استقلال است و ما باید استقلال نوجوان را بپذیریم به شرطی که ۱۲ سال اول را درست تربیت کرده باشیم.

رحیمی گفت: برای رسیدن به این مهم باید چند نکته را رعایت کنیم، نکته اول لقمه حلال است که بلاشک نقطه مهم یک زندگی است و جزء واجبات است، دوم اطاعت، نتیجه محبت است چراکه بسیجیان ما در ۸ سال دفاع مقدس اطاعت رهبری داشتند پس این محبت نسبت به امامشان بود که مطیع بودند که این قانون اصلی و اساسی در تربیت است،   فرزندان ما وقتی مطیع م‌شوند که محبت و توجه ببینند.

وی تصریح کرد: کودک باید تا ۷ سالگی بازی کند و در دوره دوم زندگی درس و تحصیل است و ما تا زمانی که جمع‌گرایی خود را تقویت نکنیم بچه‌ها گوشی را کنار نمی‌گذارند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار