به گزارش خبرگزاری بسیج، «سعید چراغی» در مقطع کارشناسی ارشد شیمی پلیمر تحصیل کرده و هم اکنون یک کارگاه تولیدی در حوزه مواد شوینده دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان ایلام، با بیان اینکه در این کارگاه 6 نفر به صورت مستقیم وارد عرصه اشتغال شده اند بیان کرد: این کارگاه صفر تا صددرصد محصولات شوینده، بصورت قانونی و با یک برند رسمی از سازمان غذا و دارو تولید می شوند.
چراغی با بیان اینکه اشتغالزایی و کارآفرینی را از سالهای دور در خود پرورش داده بیان کرد: بدلیل علاقه بسیار به فعالیت در حوزه تولید، پا به عرصه کارآفرینی نهاده و رشته دانشگاهی اش نیز مرتبط با این موضوع انتخاب کرده است.
کارآفرین جوان ایلامی در بخش دیگری از اظهارات خود از مشکلات و سنگ اندازی ها سخن گفت و ابراز کرد: مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشته ایم، اما همچنان مشکلاتی همچون عدم حمایت مالی از سوی نهادهای مربوطه و نبود اسپانسر موجب شده تا نتوانیم به آن هدف نهایی که همان اشتغال زایی پایدار و راه اندازی کارگاه بزرگ تولیدی است، دست پیدا کنیم.
وی، نبود بازار مناسب برای فروش محصولات، هزینه های سرسام آور مواد اولیه تولید، عدم ثبات قیمت ها و نبود پشتیبان و سرمایه گذار را از عمده مشکلات کارگاه تولیدی مواد شوینده دانست و بیان کرد: اصلی ترین مشکل فعلی کارگاه نداشتن مکان مناسب برای تولید است چراکه علیرغم صرف هزینه های سنگین جهت راه اندازی کارگاه در فضای شهری ، بخشنامه ای جهت عدم فعالیت در حوزه شهری و الزام به حضور و فعالیت در شهرک های صنعتی به کارگاه ابلاغ شده که با توجه به نداشتن سرمایه لازم ، نبود سرمایه گذار عملاً امکان رونق تولید و ورود به عرصه کارآفرینی و اشتغال زایی از این مجموعه سلب شده است.
چراغی با گله مندی از مسئولان بیان کرد: برای فعالیت در این عرصه و راه اندازی کارگاه که طی یک بازه زمانی کوتاه، توانست برای 6 نفر سرپرست خانواده ایجاد شغل کند، یک ابلاغیه که عملاً منطق حمایت از کسب و کارهای کوچک را زیر سوال برد، ضربات روحی بسیاری را متوجه شاغلان این کارگاه نموده است.
وی، با بیان اینکه، رهبر معطم انقلاب همواره بر تولید، حمایت از کالای ایرانی و دفاع از نخبگان تاکید داشته اند اذعان کرد: متاسفانه سنگ اندازی ها و موانع دست و پا گیر اداری، نه تنها سد راه جوانان برای ورود به عرصه تولید و رونق کسب و کار شده، بلکه متضرر شدن بسیاری از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای کوچک را در پی داشته است.
کارآفرین ایلامی بیان کرد: برای رفع این مشکلات به نهادها و ارگانهای مختلف مراجعه کرده ، اما تا کنون نتیجه مثبتی حاصل نشده است، در حالیکه طرح توجیهی و نمونه محصولات تولید شده در این کارگاه، از بسیاری از مواد شوینده موجود در کشور با کیفیت تر بوده و در صورت حمایت قاطع و رفع موانع موجود ، می توان به افزایش ظرفیت تولید و اشتغالزایی بیشتر امیدوار بود.
وی ادامه داد: به عنوان فارغ التحصیلان مرتبط با این حرفه کاری، انتظار داریم همچون سایر کارآفرینان با ما برخورد و با توجه به سرمایه محدود، با فعالیت بصورت کارگاهی موافقت شود ، چراکه اگر از سرمایه های عظیم مادی بهره مند بودیم، قطعاً رقابت با سایر کارخانجات بزرگ را در ذهن خود پرورش می دادیم.
چراغی در پایان اظهارات خود با تقدیر از حمایت های سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان و تاکید بر رفع موانع و تسهیل در امر فعالیت کارگاه تولیدی مواد شوینده بیان کرد: جاده کارآفرینی پیچ و خم های بسیاری دارد ، اما عبور از دست انداز های این جاده، همت و حمایت مسئولان را می طلبد و امیدواریم با شعار سال هفته کارآفرینی در خصوص "جنبش جهادی برای رفع مشکل کارآفرینان" ، برای رفع موانع و مشکلات کارآفرینان چاره اندیشی شود.
خبرنگار : فرشته نیازی