تولید انواع مکمل غذایی؛ از کار خانگی تا صنعتی!
به گزارش خبرگزاری بسیج از میاندوآب؛ طاهره و زیبا صادقی دو خواهر جوان هستند که پا به پای هم کار کرده و اکنون درصدد راه اندازی کارخانه تولید غذای کودک هستند.
در این راستا خبرگزاری بسیج با یکی از کارآفرینهای موفق میاندوآب مصاحبه کردهاست، که از نظر مخاطبان میگذرد:
طاهره صادقی یکی از کارآفرینان میاندوآب به خبرنگار خبرگزاری بسیج، گفت: به همراه خواهرم زیبا صادقی از سال ۹۶ تولید انواع سویق و مکمل غذایی برای کودکان و بزرگسالان را در روستای نصیرکندی آغاز کردیم، سرمایه اولیه ما ۳۰ میلیون تومان بود، ولی اگر خیلی قبلتر برگردیم، میتوانم بگویم، فعالیت در این زمینه را با سرمایه اولیه کمتر از ۱ میلیون تومان به صورت خانگی آغاز کردیم.
وی اظهار کرد: به ادارات زیادی تاکنون مراجعه کردهایم، که هر کدام ما را به مجموعه دیگری ارجاع داده است، ولی در نهایت هیچ نتیجهای نگرفتهایم، پس با تکیه بر اراده و توانمندی خودمان کار را ادامه دادیم.
از بسیج سازندگی میاندوآب یک وام ۱۰ میلیون تومانی در اوائل کارمان دریافت کردیم، که به خاطر نوپا بودن کار، این حمایت مالی برای ما خیلی مفید و مثمرثمر واقع شد.
توسعه دامنه فعالیت به واسطه رضایت مشتریها
وی ادامه داد: برای تولید ابتدا از لوازم منزل استفاده کرده و مواد اولیه را یک کیلوگرم تا ۵ کیلوگرم تهیه میکردیم، که به خاطر شناسایی بازار هدف و رضایت مشتریها، من و خواهرم تصمیم گرفتیم، کارمان را توسعه دهیم.
صادقی گفت: در ابتدای امر کارمان را در شبکههای اجتماعی معرفی کردیم و هنوز هم برای عرضه و فروش از فضای مجازی استفاده میکنیم، استفاده از مواد اولیه مرغوب باعث شد، که رضایت مشتریها بالا رود، و از فرصت فضای مجازی برای تشریح روند تولید و جلب اعتماد مشتریها استفاده کردیم و رضایت مشتریها باعث شد، که کارمان را جدیتر دنبال کرده و برای اخذ مجوزهای مختلف به ویژه «سیب سلامت» تلاش کردیم.
مسئولان هیچ حمایتی از کارآفرین به عمل نمی آورند
وی اظهار کرد: اخذ «سیب سلامت» متاسفانه زمانبر بود و ۴ سال برای آن تلاش کرده ایم که به تازگی اخذ کردهایم، به ویژه اینکه مسئولان هیچ گونه حمایتی از ما به عنوان کارآفرین به عمل نمیآورند.
این کارآفرین با اشاره به چشماندازی که برای عرصه فعالیت خود ترسیم کرده، توضیح داد: درصدد هستیم که با داروخانههای سطح شهر وارد همکاری شویم، چرا که محصول تولیدی ما میتواند جایگزین سرلاک شود، چون از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و برای کودکانی که در سن رشد هستند، مفید است.
مادرها خوشبختانه از آن استقبال خوبی کردهاند، همچنین برای راهاندازی یک کارخانه «غذای کودک» در مقیاس وسیع در حال تلاش هستیم، که این مهم در صورتی تحقق پیدا میکند، که دولت حمایت کند.
صادقی تصریح کرد: عمدهترین فروشمان در مشهد و تهران بوده، ولی به کشورهای مختلف از جمله فرانسه، سوئد و کانادا محصولاتمان را صادر کردهایم.
وی تصریح کرد: اوایل کارمان را به صورت خانوادگی پیش میبردیم، به طوری که علاوه بر خواهرم، پدرم و مادرم تا ساعت ۱۲ شب پا به پای ما در کارگاه کار میکردند، بعد تا ساعت ۴ بامداد مشغول بستهبندی میشدیم و از ساعت ۷ صبح دوباره کارمان را از سر میگرفتیم.
ولی در حال حاضر برای ۸ نفر توانستهایم، فرصت شغلی ایجاد کنیم، که از این تعداد دو نفر به صورت مجازی کار میکنند، ۶ نفر هم در کارگاه فعالیت میکنند.
اغلب کارآفرینها با معضل نبود فضای کافی روبهرو هستند
این کار آفرین گفت: امیدوار هستیم، مسئولان با در نظر گرفتن گستره کار، میزان موفقیت کارآفرین و توانمندی فرد از وی حمایت مالی کنند، چرا که برای برخی تولیدکنندهها ۱۰۰ میلیون تومان یا ۲۰۰ میلیون تومان گرهگشا نیست، اگر حداقل یک میلیارد تومان تسهیلات بانکی به تولیدی ما اختصاص پیدا کند، بدون شک خواهیم توانست به جای ۸ نفر، ۲۰ تا ۳۰ نفر را مشغول کنیم.
وی با اشاره به مهمترین دغدغه و مشکل کارآفرینی، گفت: اغلب کسانی که برای کار و تولید ایده دارند، در ابتدای امر با معضل نبود فضای فیزیکی مناسب روبه رو هستند، داخل شهر فضای وسیع وجود ندارد، در روستاها نیز به دلیل دشواری در رفت و آمد و بهداشت پایین و مسائلی از این دست، چرخه تولید دچار اشکال میشود.
بنابراین انتظار داریم، زمینهای خالی و بلااستفاده در اختیار تولیدکنندهها قرار گیرد، تا برای فعالیت مولد به کارگیری شود.
گفت و گو: سونیا بدیع
انتهای پیام