عزم دادگستری برای برخورد با تخلفات زیست محیطی جدی است
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، احمد موقری روز سه شنبه در کارگروه تخصصی «حق بر محیط زیست سالم و چالشهای منطقهای محیط زیست» با اشاره به مشکل آب شرب تبریز، فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده و تغییر کاربریهای غیر مجاز زمینهای زراعی، اظهار کرد: مشکلات زیست محیطی به طور مستقیم با زندگی و سلامت جامعه در ارتباط است و بر این اساس برای رفع مشکلات زیست محیطی عزم جدی داریم.
رئیسکانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه، با بیان اینکه کشورمان در مصرف آب و تخریب خاک در رتبه نخست جهانی قرار دارد، گفت: خشکی دریاچه ارومیه در پی عواملی مانند ایجاد ۴۲ سد در حوزه آبریز دریاچه ارومیه و ۴۸ هزارحلقه چاه غیر مجاز در اطراف دریاچه، آسیب زیست محیطی جبران ناپذیری برای آیندگان خواهد بود.
حسن پاشازاده همچنین از بین بردن انگیزه و تفکر تخریب طبیعت و حفاظت از آب، خاک، محیط زیست و تسری آن به جامعه را دغدغه جامعه حقوقی وکلای استان دانست.
روح الله رشیدی، رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه، سیاستگذاری و مدیریت مناسب شهری از جمله تعویض اتوبوسهای فرسوده شهری و ممانعت از ساخت و سازهای مخرب طبیعت را در تحقق اهداف حافظان طبیعت موًثر دانست و خواستار نظارت و کمک هر چه بیشتر دادگستری استان به شورای اسلامی شهر تبریز در این راستا شد.
در این کارگروه تخصصی، نمایندگان ادارات کل حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی وآبخیزداری، اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر تبریز و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد، به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
آذربایجان شرقی در زمان حاضر با مشکلات زیست محیطی مختلفی همچون طوفان های نمکی ناشی از خشکی دریاچه ارومیه، کاهش چند متری سفره های آبی زیرزمینی و به تبع آن فرونشست زمین، آلایندگی چشمگیر صنایع منطقه صنعتی غرب تبریز، آلایندگی ناشی از ریختن نخاله های ساختمانی در کنار جاده ها و ... دست به گریبان است.
کارشناسان می گویند که وجود این سطح از آلایندگی می تواند در آینده خطرات جدی برای سلامت مردم به دنبال داشته باشد که از جمله آنها افزایش انواع بیماری های مرگبار و تولد نوزادان ناقص الخلقه است.