با حضور نماینده ولی فقیه در سپاه صورت گرفت:

رونمایی از کتاب شیوه‌های مواجهه معصومین (ع) با مفاسد اخلاقی

در مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران کتاب شیوه‌های مواجهه معصومین (ع) با مفاسد اخلاقی اثری از پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) نوشته حجج الاسلام سیدرضی سیدنژاد، نعمت‌الله یوسفیان و ابراهیم نصرالله‌پور رونمایی شد.
کد خبر: ۹۴۰۱۲۷۲
|
۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم،در مراسمی با حضور حجت الاسلام حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، کتاب شیوه‌های مواجهه معصومین (ع) با مفاسد اخلاقی اثری از پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) نوشته حجج الاسلام سیدرضی سیدنژاد، نعمت‌الله یوسفیان و ابراهیم نصرالله‌پور رونمایی شد.

پیشوایان دینی در راستای نیل به سبک زندگی مومنانه و ایجاد حیات منطبق با معیار‌های اسلامی و الهی، در کنار رسالت هدایت و ارشاد جامعه به سوی سعادت و رستگاری و نیز تلاش در جهت تعمیق ایمان و ارتقای سطح دینداری جامعه و بالتبع هویت بخشیدن به ارزش‌های دینی و تبدیل آن‌ها به باور و رفتار عمومی، به سالم‌سازی محیط و زمینه‌سازی برای حرکت افراد در مسیر نیل به سعادت تلاش کرده‌اند. یکی از اقدامات معصومین (ع) در راستای نیل به این هدف برابر وظیفه الهی و ماموریت دینی، تلاش برای اصلاح اجتماعی و سالم‌سازی محیط اجتماعی و اهتمام جدی در پیشگیری از بروز ناهنجاری‌ها و مقابله مستمر با مفاسد است.

بی‌شک، امروزه تأسی از سیره معصومین (ع) و کاربست شیوه‌های ایشان در مواجهه با مفاسد و ناهنجاری‌ها می‌تواند ذخیره‌ای گران‌بها و چراغی روشنگر برای حل مسائل و مشکلات تربیتی جامعه اسلامی ما باشد و به عنوان سریع‌ترین، و کم‌خطاترین نسخه راهبردی برای پیشگیری و برخورد با مفاسد به کار آید و امنیت و سلامت اخلاقی را در حوزه روابط فردی و اجتماعی حاکم سازد.

به همین منظور پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (علیه السلام) در صدد بر آمده شیوه‌های مواجهه معصومین (ع) با مفاسد اخلاقی را احصا کرده، و با تبیین قواعد و اصول کلی مقابله، آن را برای استفاده و کاربست در اختیار علاقمندان قرار دهد تا از این طریق بستری مناسب برای توجه و به‌کارگیری آن‌ها فراهم آید.

ثمره این تلاش، کتاب حاضر است که در شش فصل سامان یافته است:

فصل اول: کلیات و مفاهیم (بیان مسئله، اهمیت و ضرورت، روش‌شناسی پژوهش و مفاهیم و کلیدواژه‌های تحقیق).

فصل دوم: ادبیات تحقیق (مبانی مقابله با مفاسد، اهمیت مبارزه با فساد، آثار و برکات مقابله با مفاسد، پیامد‌های سستی و کوتاهی در مقابله با مفاسد، منابع تشخیص مصادیق مفاسد و پیشینه تحقیق).

فصل سوم: گونه‌شناسی مفاسد اخلاقی (تحت چهار عنوان «رفتار‌های خلاف شأن»، «رذیلت‌های اجتماعی»، «انحراف‌های جنسی» و «بی‌انضباطی‌های مالی»).

فصل چهارم: زمینه‌ها و عوامل پیدایش مفاسد اخلاقی (عوامل فردی- عوامل سازمانی- عوامل اجتماعی)

فصل پنجم: اصول کلی مقابله با مفاسد اخلاقی (اصل عزم، اصل پیشگیری، اصل حفظ حدود الهی، اصل اخلاق‌مداری، اصل قانون‌مداری، اصل استخدام وسیلۀ مشروع، اصل عدم مداهنه و.)

فصل ششم: شیوه‌های مقابله معصومین (ع) با مفاسد اخلاقی (در دو محور «پیشگیری از مفاسد» و «مقابله با مفاسد»).

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار