به گزارش خبرگزاری بسیج، سید سجاد سیاوشی مسئول دفتر بررسی و تایید محتوای محصولات فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین در یادداشتی مکتب حاج قاسم را ضرورت امروز کشور دانست که از آن میتوان به عنوان الگوی عملی برای بخشهای مختلف مدیریتی و اجرایی کشور بهره برد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
«بسمه تعالی»
در آستانه سالگرد شهادت سردار دلها سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ضمن ترسیم ابعاد کلی بیانیه ی گام دوم انقلاب و اشارهای گذرا به گوشهای از خدمات این شهید عزیز به انقلاب و امت اسلام درصدد تفسیر ابعاد این نقشه راه به صورت مصداقی برای جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب خواهیم بود.
همانطور که همگان مستحضرند مقام معظم رهبری در ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۷ به مناسبت چهلمین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مطالبی عنوان نمودند که در ادبیات سیاسی انقلاب به عنوان بیانیه گام دوم از آن یاد میشود. در یک نگاه کلی حضرت آقا با مخاطب قرار دادن جوانان ضمن بیان پیشینه وقوع انقلاب و دشواری های آن دستاوردهای چهل ساله انقلاب را تشریح نموده و چشم انداز آینده انقلاب را در ابعاد مختلف تبیین کردند.
تبلور الهام بخش شخصیت شهیدانی همچون حاج قاسم سلیمانی مکمل و مبین نقشه راهی است که رهبر معظم انقلاب بدان اشاره داشتند، جوانان نسل انقلاب همسالان حاج قاسم سلیمانی سربازان خفته در گهواره ای بودند که امام خمینی (ره) در ابتدای نهضت به وجود ایشان اشاره نمودند، سربازانی که سالها بعد از فرمایش تاریخی امام امت مبارزان راستین با حکومت ستم شاهی و فعالان عرصه انقلاب اسلامی گردیده و با گذشت بیش از ۴ دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی هم بیعت با آرمانهای امام راحل عظیم الشأن، شهداء و فدائیان جان بر کف مقام عظمای ولایت میباشند.
حکایت ما سرگذشت نسل راست قامتی است که با وجود خفقان شدید حکومت ستم شاهی انقلاب نموده و در ادامه مسیر دشواریهای راه را تحمل کرده و با ایثارگری و از خود گذشتگی منشأ اثرات و خدمات برجسته علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شدهاند بطوریکه چشم انداز روشنایی بخش آینده انقلاب مرهون زحمات ایشان میباشد.
در تبیین و تشریح پیشینه وقوع انقلاب مبارزات جاج قاسمها، ریشههای تنومند درخت انقلاب را آبیاری نمود. آقای حسین سلیمانی با بیان خاطرات دوران مبارزات شهید حاج قاسم سلیمانی نقل میکنند: قبل از انقلاب روزی اعلام شده بود مردم و طرفداران شاه درب منازل خود پرچم شاهنشاهی نصب کنند. هرچند در روستای قنات ملک (زادگاه شهید حاج قاسم سلیمانی) کسی این کار را انجام نداد اما حاج قاسم و دوستش احمد با فراخوان اهالی روستا ایشان را در مدرسه جمع کرده و قاسم در آنجا ضد شاه صحبت کرد. عملکرد قاسم طوری بود که اکثر اهالی متحیر و بهت زده شده و از ترس متفرق شدند.
در جای دیگری بیان کردند: حاج قاسم در دوران نوجوانی در کرمان در کنار درس خواندن دست از مبارزه بر نداشته و هرجا بساط شراب خواری بود را جمع میکرد. حاج قاسم کاراته باز و قوی بود تعدادی از بچههای انقلابی را مأمور کرده بود هرجا بساط مشروب فروشی است جمع کنند. وی یکی دیگر از راهکارهای مبارزه حاج قاسم را پخش اعلامیههای امام در رابُر و سایر شهرهای استان کرمان عنوان مینمودند.
در دشواریهای انقلاب نیز نسل حاج قاسم خوش درخشیدند به طوری که در احوالات این شهید عزیز آمده ایشان پس از اخذ دیپلم بنایی میکردند و بعدها فعالیت خود را به عنوان پیمانکار اداره آب ادامه دادند اما بعد از پیروزی انقلاب حاج قاسم برای خدمت و فعالیت در این ماجرای عظیم وارد سپاه شد. وی قرار بود ۱۵ روز به سپاه مامور باشد و تا انتهای جنگ در جبهه بماند. در ابتدای جنگ گردانی متشکل از نیروهای رزمی کرمان را تشکیل داد که بعدها به تیپ زرهی و نهایتاً به لشگر ۴۱ ثارالله تبدیل شد. حاج قاسم در طول ۱۶ سال فرماندهی لشگر ثارالله که بخشی از فعالیت این لشگر در دوران دفاع مقدس و بخشی از آن بعد جنگ بود در ۲ جبهه مبارزه با استکبار و همچنین مبارزه با اشرار و قاچاقچیان در جنوب شرق کشور نقش آفرینی نمودند.
بخشی از دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب مرهون مدیریت و خدمات این شهید عزیز و همراهان و همرزمان ایشان میباشد. حاج قاسم از فرماندهان مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه بود که در ۳۰ ام آبان ماه ۱۳۹۶ در نامهای به مقام معظم رهبری پایان داعش را اعلام کرد. مرکز ویژه اطلاعات اسرائیل میگوید: قاسم سلیمانی در تقویت و نفوذ ایران در خاورمیانه به ویژه در ناآرامیهای منطقهای معروف به بیداری اسلامی (بهار عربی) نقش کلیدی ایفا کرده است.
در یک کلام مکتب حاج قاسم ضرورت امروز کشور است و از آن میتوان به عنوان الگوی عملی بخشهای مختلف مدیریتی و اجرایی کشور بهره برد. با بررسی ابعاد مختلف شخصیتی و سیره عملی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و نقش آفرینی وی در مقاطع مختلف قبل و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی درسهای مهمی از مکتب این شهید عزیز میتوان گرفت که ۳ رکن مهم این مکتب یعنی ۱- اعتقادات و باورهای دینی ۲- ایستادگی در برابر مشکلات ۳- بصیرت، مفسر عملی بیانیه گام دوم انقلاب میباشند.