ماهیت بسیج سازندگی انسان محور و جهادی محور است/راه اندازی ۹۲ قرارگاه عملیاتی جهادی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، نشست خبری «آغاز عزیمت گروه های جهادی به مناطق محروم سراسر کشور نوروز ۱۴۰۱» بعد از ظهر امروز در مجتمع فرهنگی ولیعصر (عج) برگزار شد.
سردار زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی ضمن حضور در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: بسیج سازندگی در سال ۷۹ به فرمان شخص مقام ولایت راه اندازی شد.جهاد سازندگی دوبال محرومیت زدایی و جهادی داشت.
وی افزود: ماهیت بسیج سازندگی انسان محور و جهادی محور است. احیای جهاد سازندگی هم که توسط رئیس جمهور به درستی مطرح شد،به منظور سازماندهی کارهای جهادی بود.
زهرایی با بیان اینکه گروه های جهادی توسط بسیج سازندگی ساماندهی شده اند، ادامه داد: برای اینکه عرصه برای گروه های جهادی فراهم شود، طبق قانون به بسیج سازندگی اجازه داده شد که تبدیل به یک دستگاه اجرایی شود.
مسئول سازمان بسیج سازندگی اشاره کرد: طرحی را به نام "طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه" برنامه ریزی کرده ایم که با حضور آیتالله رئیسی طرح ما شتاب بسیار بیشتری پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه این طرح را به عنوان بسته کمک بسیج به دولت در راستای شعار های دولت تقدیم کرده ایم، مطرح کرد: جلسات هفته ای با آقای مخبر تشکیل می دهیم تا به این طرح جامه عمل پوشانده شود.
زهرایی به تشریح خدمات بسیج سازندگی در روستاها پرداخت و گفت: تا کنون ۱۲۹ روستا را آبرسانی کرده ایم و ۱۳۰هزار مسکن محرومین را براساس دستور مخبر انجام داده ایم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی در خصوص در راهسازی برای مسیر های روستایی، اظهار داشت: با این هدف که محصولات کشاورزی باید راحت تر به دست مردم برسند، این طرح را آغاز کرده ایم و توسط مجلس شورای اسلامی شش درصد قیر رایگان به ما تخصیص داده شد. تا پایان سال مالی اقداماتی را در موضوع راهسازی روستایی و مزرعه ایی به انجام میرسانیم.
وی در باره ی تسهیلات بانکی داده شده به بسیج سازندگی گفت: پنج هزار میلیارد به بسیج و سپاه اعطا شد و سه هزار و پانصد میلیارد به بسیج سازندگی داده شد. در توزیع این تسهیلات توانمند سازی و مهارت آموزی شاخصه های مهمی برای ما هستند.
زهرایی خاطرنشان کرد: تا کنون ۱۳۵۰تعاونی از دل صندوق های قرض الحسنه ما بیرون آمده و ۱۹۵۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده است. کاری که بسیج برای صندوق های قرض الحسنه انجام می دهد، کار تسهیلگری است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه خیرین به سمت طرح های آبرسانی و اشتغال سوق پیدا کرده اند، تصریح کرد: از همین تریبون دست خیرین را می بوسم و آنها را دعوت میکنم که به مقوله های نیاز مردم مثل آبرسانی و اشتغال زایی بپردازند.
وی به نهضت کمک های مومنانه و پرچمداری بسیج سازندگی در این نهضت اشاره کرد و افزود: امسال هفت میلیون و سیصد هزار بسته ی معیشتی تهیه و توزیع شده است و همچنین در دوسال گذشته نزدیک به ۶۷۰۰۰ سری جهیزیه توزیع شده است.
زهرایی با بیان اینکه در کشور به اطلس اشتغال نیاز داریم، مطرح کرد: باید در محلات حاشیه شهر به مسائل زیر ساخت، شغل و مسکن باید پرداخته شود. زمانیکه جذابیت در حاشیه شهر بیشتر می شود، مهاجرت و حاشیه نشینی رخ می دهد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی افزود: اگر مشوقی در روستاها وجود نداشته باشد، مهاجرت معکوس اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مهاجرت از مرکز شهر به حاشیه های شهر هم انجام می شود، تاکید کرد: شهرهایی را داریم که اسمشان شهر است اما قواره ی روستایی دارند.
زهرایی در خصوص مدل خدمت رسانی بسیج سازندگی در مواقع بخرانی اذعان داشت: مدل ما در بحرانها قرارگاه جهادی است که وظیفه تهیه و توزیع خدمات را دارد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی اضافه کرد: در قرارگاه ها نماینده های پایگاه، مسجد، دولت و محله را جمع آوری می کنیم و ضمن شناسایی مشکلات در جهت رفع آنها کمک می کنیم.
وی به ۴۲۰۰۰گروه جهادی عضو اطلس گروه های جهادی سازمان بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: مجمع ملی جهادی در دوسال گذشته تشکیل شده و همچنین ۹۲ قرارگاه عملیاتی جهادی راه اندازی شده که عملیات ها را انجام می دهند. به دنبال این هستیم که این قرارگاه ها را تجهیز کنیم.
زهرایی با بیان اینکه برای عید نوروز سال 1401 مدل قرارگاهی را طراحی کرده ایم، خاطرنشان کرد: ۵ قرارگاه ملی فعال در نوروز ۱۴۰۱ داریم که قرارگاه های ما از ۲۰ اسفند الی ۱۵ فروردین به فعالیت می پردازند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی گفت: گروه های جهادی به صورت هدفمندبه خدمترسانی می پردازند و برای بیمه، خوراک رسانه ای کردن این قرارگاه ها می توانیم بهتر عمل کنیم.
وی ادامه داد: ۴۵۰۰۰نفر در نوروز امسال به کارهای جهادی خواهند پرداخت که از نگاه مقام معظم ولایت حرکت های جهادی نزدیکترین عرصه دفاع مقدس بوده و اردو های جهادی برای تربیت نسل تراز انقلاب اسلامی لازم هستند.
زهرایی در پایان مطرح کرد: برای روز بسیج سازندگی رزمایش "جهادگران فاطمی" را برنامه ریزی کرده ایم که در این رزمایش ۱۴۰۰۰ گروه جهادی بالغ بر ۲۰۰۰۰۰نفر در ۵۰۰ شهرستان به فعالیت جهادی می پردازند.