ورود ۱۵۷۰۸ فقره پرونده به تعزیرات حکومتی استان همدان
به گزارش خبرگزاری بسیج، مرضیه یونسی در نشست خبری در تشریح عملکرد اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان اظهار کرد: تعداد پروندههای وارده به تعزیرات حکومتی در سال ۱۴۰۰، ۱۵ هزار و ۷۰۸ فقره بوده که تعداد ۱۵ هزار و ۷۴۶ فقره مختومه شده است.
وی با بیان اینکه میزان جزای نقدی در حق صندوق دولت بیش از ۶ میلیارد ریال بوده است، گفت: پروندههای جزای نقدی وارده در بخش کالا و خدمات ۱۳هزار و ۵۷۹ فقره بوده که تعداد پروندههای مختومه ۱۳ هزار و ۶۲۶ فقره است و میانگین زمان رسیدگی ۱۴ روز بوده است.
سرپرست تعزیرات حکومتی استان همدان با اشاره به اینکه مبلغ محکومیت نقدی در بخش کالا و خدمات یک هزار میلیارد ریال است، افزود: در بخش قاچاق کالا و ارز پرونده وارده ۹۴۱ فقره بوده که تعداد ۹۲۹ فقره مختومه شده و مبلغ جریمه در این بخش ۵ هزار میلیارد ریال است که میانگین زمان رسیدگی به این نوع پروندهها ۳۷ روز است.
وی با بیان اینکه در بخش بهداشت، دارو و درمان تعداد پرونده وارده یک هزار و ۱۸۸ فقره و تعداد پروندههای مختومه شده یک هزار و ۱۹۱ فقره مختومه شده است، ادامه داد: مبلغ محکومیت نقدی در این بخش ۴ میلیارد ریال و میانگین زمان رسیدگی ۱۰ روز است.
یونسی با تاکید بر اینکه یکی از ویژگیهای مهم سازمان تعزیرات حکومتی سرعت در رسیدگی به پروندهها است، عنوان کرد: در بخش کالا و خدمات ۹۹ درصد، در بخش کالا و ارز ۹۵ درصد و در بخش بهداشت و درمان ۱۰۰ درصد پروندهها رسیدگی شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه جلسات تنظیم بازار استانی با حضور استاندار و شهرستانی و کمیته اقدام مشترک تشکیل میشود، گفت: امسال در بین دستگاههای نظارتی از جمله سازمان صمت، سازمان جهاد، اتاق اصناف و اداره تعزیرات همگراییهایی اتفاق افتاد که رضایت نسبی مردم را دربرداشته است و کالاهای اساسی به وفور در اختیار مردم بود و هیچ گونه کمبودی در سطح بازار نداشتیم.
سرپرست تعزیرات حکومتی استان همدان با بیان اینکه استان همدان بیشترین قبولی را در آزمون روسای شعب که در سال گذشته برگزار شد، داشته است، تاکید کرد: رتبه علمی کارکنان تعزیرات در سطح بالایی است.
وی با بیان اینکه تمام تیمهای گشتهای مشترک در سال گذشته همه روزه در بازار حضور داشتهاند، گفت: طرحهای نوروزی در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان است.
یونسی با تاکید بر اینکه هدف سازمان تعزیرات حکومتی حمایت از حقوق مصرف کننده، تأمین مایحتاج مردم، جلوگیری از آسیب به اقشار مستضعف است، ابراز کرد: هدف دیگر این سازمان حمایت از تولید و ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان و برخورد قاطع با متخلفین است.
وی با بیان اینکه متخلفین در سطح بازار تعداد معدودی هستند، یادآور شد: بازرسیهای انجام شده در راستای پیشگیری از وقوع تخلفات است چراکه سرمایهگذاری در بخش پیشگیری بهتر از این است که تمام توان خود را برای بروز بحران بگذاریم که استان همدان از این لحاظ پیشرو بوده است.
سرپرست تعزیرات حکومتی استان همدان با بیان اینکه این سازمان با رویکرد جدیدی امسال، سامانه هوشمند را راهاندازی کرده است، تصریح کرد: با استفاده از این سامانه مردم مستقیم با سازمان تعزیرات حکومتی و اداره کل استانها ارتباط دارند و شکایات خود را ثبت میکنند و سازمان تعزیرات حکومتی مستقیم و بدون وقفه پاسخگوی نیازها و شکایات مردم است.
وی با بیان اینکه ۵۰ نوع کالای اساسی شامل برنج، روغن، گوشت، مرغ، تخم مرغ، لبنیات و ... دارای قیمت مصوب داریم که تمام صنوف باید بر اساس قیمت اعلام شده به فروش برسانند، عنوان کرد: هر یک از صنوف بالاتر از این قیمت به مردم عرضه کنند مشمول تخلف گرانفروشی بوده و تعزیرات برخورد میکند.
یونسی گفت: بیشترین تخلفات به ترتیب عدم درج قیمت ۳ هزار و ۶۱۸ فقره، گران فروشی ۲ هزار و ۴۳۱ فقره، عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی یک هزار و ۷۴۷ فقره، تقلب یک هزار و ۷۲۱ فقره، عدم صدور فاکتور یک هزار و ۲۰ فقره، کم فروشی ۸۷۰ فقره، عرضه خارج از شبکه ۷۳۷ فقره و احتکار ۱۸۴ فقره پرونده است.
وی با بیان اینکه در بخش قاچاق کالا و ارز بیشترین جریمه نقدی را داشتهایم، تصریح کرد: ۹۰ درصد پروندهها در بخش قاچاق و ۱۰ درصد در بخش ارز است.
سرپرست تعزیرات حکومتی استان همدان افزود: تولیدکنندگان و واردکنندگان کالا که از دولت و شعب بانک مرکزی ارز تحویل میگیرند که کالا وارد کنند در صورتی که به تعهدات خود عمل نکنند و کالا را وارد کشور نکنند موضوع پرونده تعزیراتی قرار میگیرند و احکام آن اعاده عین ارز و یا مابه تفاوت ارز گرفته شده و کالای وارد نشده است.
وی با بیان اینکه بعد از طرح نوروزی طرح ضیافت ویژه ماه مبارک رمضان را شروع کردهایم، ادامه داد: در این راستا جلساتی با روسای اتحادیهها داشتهایم و اقلامی مانند زولبیا و بامیه و قیمتگذاری از سوی کمیسیون نظارت سازمان صمت صورت گرفت و تامین کالاهایی مانند آرد، روغن و شکر مورد رصد قرار گرفت که کمبودی نبود.
یونسی با بیان اینکه نمیگوییم مشکل وجود ندارد، اما با وجود هماهنگی و هم افزایی که در استان وجود دارد پیگیری و رفع میشود، تاکید کرد: در طرح ضیافت ۶ تیم از همکاران به صورت مستقیم در سطح بازار استان گشتهای روزانه دارند.
وی با بیان اینکه در طرح ضیافت ۵۵۰ کیلو خرمای تاریخ مصرف گذشته کشف شده است که با متخلفین برخورد سنگین داشتهایم و به نصب پرده و تعطیلی واحد منجر شده است، افزود: پنج مورد نیز نصب پرده و تعطیلی واحد داشتهایم.
سرپرست تعزیرات حکومتی استان همدان با بیان اینکه یک روز قبل از روز طبیعت ۵۵۰ کیلو مرغهای تاریخ گذشته در سطح بازار کشف شد، عنوان کرد: در سال گذشته تعداد ۲۸۸ فقره پرونده عرضه خارج از شبکه آرد رسیدگی و جریمه ۱۸ میلیارد ریالی منظور شده که همه پروندهها مختومه شده است.
وی ادامه داد: در سال جدید نیز با توجه به شرایط استان و منفعتجویی که برخی از متخلفین به دلیل اقدام به خروج آرد از استان داشتند، طبق تفاهمنامهای که با پلیس امنیت اقتصادی داشتیم دو نفر شناسایی و تعداد ۲۴۵ کیسه آرد دولتی به ارزش ۴۶۵ میلیون ریال کشف شد که به تعزیرات معرفی شدند و در اسرع وقت پرونده رسیدگی شد و به پرداخت جریمه جزای نقدی یک میلیارد ۲۳۱ میلیون ریالی و الزام به عرضه آرد به شبکه رسمی محکوم شدند.
یونسی با اشاره به مراتب تعزیری تصریح کرد: احکام مرتبه اول و دوم جزای نقدی و مرتبه سوم نصب پرده، مرتبه چهارم تعطیلی صنف، مرتبه پنجم و ششم تعلیق است که تعطیلی و تعلیق تا دوسال هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه از اول اردیبهشت ماه طبق دستورالعمل سازمان حمایت از مصرف کنندگان واحدهای تولیدی مکلف به درج قیمت تولید و مصرف کننده روی کالاها هستند، ابراز کرد: این موضوع مورد بررسی بازرسان مشترک قرار خواهد گرفت.
سرپرست اداره تعزیرات حکومتی استان همدان با اشاره به اینکه تیم تنظیم بازار استان به ریاست استاندار و دبیری اداره کل سازمان تعزیرات است، افزود: اتاق اصناف، سازمان صمت، پلیس امنیت اقتصادی، سازمان جهاد کشاورزی سایر اعضا هستند که ۲۱ گروه کالایی از سازمان صمت منفک شده و به سازمان جهاد کشاورزی محول شده است.
وی با بیان اینکه کمیته اقدام مشترک به ریاست فرماندار همدان و با دبیری اداره کل تعزیرات حکومتی است و دستگاههای نظارتی از اعضای این کمیته هستند، گفت: مصوبات این کمیته بنا بر فراخور مشکلات روز تصمیمگیری میشود.
یونسی با بیان اینکه طی بازرسیهای به عمل آمده از نانواییهای سطح استان کم فروشیهایی وجود دارد که اهتمام داریم این صنف را ساماندهی کنیم، خاطرنشان کرد: تعزیرات با تمام توان در راستای پیشگیری از تخلفات در کنار سایر دستگاهها به پروندهها رسیدگی میکند.
انتهای پیام/