خبرهای داغ:

شب قدر شب فضیلت و معنویت‌ /آداب و اعمال شب های قدر

مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سپاه ناحیه شهرستان سرخه گفت: شب های قدر در اسلام از اهمیت و فضیلت بالایی برخوردار هستند، شب های با فضیلت و معنویت که تلاوت هر آیه برابر است با ثواب ده ها آیه در ایام و شب های دیگر است.
کد خبر: ۹۴۲۶۸۱۹
|
۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۶

شب قدر شب فضیلت و معنویت‌ /آداب و اعمال  شب های قدر

همزمان با نزدیک شدن به شب های قدر و در خصوص جایگاه و اهمیت آن مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج سپاه ناحیه  سرخه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج اظهار کرد: چنان که درک شب قدر، کاری است مشکل، بیان جایگاه و «قدر» شب قدر عملی است دشوار که تنها راه یافتگان به آن شب عزیز می توانند واقعیت و حقیقت آن را بیان دارند; چراکه قرآن به پیامبر خدا فرمود: «وما ادراک مالیلة القدر»؛ «و تو چه دانی شب قدر چیست؟»

او با بیان اینکه در وصف آن همین بس که «خیر من الف شهر»، «از هزار ماه برتر است » و مسائلی بر قدر و منزلت این شب افزوده است، افزود: از جمله نزول قرآن، تقدیر امور، سند امامت و بخشش گناهان را می توان نام برد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج سپاه ناحیه شهرستان سرخه با اشاره به اینکه شب های قدر برترین شب های سال هستند، اضافه کرد: شب هایی که فرشتگان آسمان را به زمین وصل می کنند. شب های قدر در اسلام از اهمیت و فضیلت بالایی برخوردار هستند. شب هایی که تلاوت هر آیه برابر است با ثواب ده ها آیه در ایام و شب های دیگر. احادیث بسیاری در رابطه با فضیلت و اهمیت این شب ها نقل شده است که در بخشی از آن امام صادق (ع) به اهمیت این شبها تاکید بسیار دارند.

ابوالقاسمی در ادامه اضافه کرد: امام صادق (ع) قلب ماه رمضان و آغاز سال یعنی حسابرسی اعمال را «لیلة القدر» دانسته اند و فرمودند که شب نوزدهم برآورد اعمال، شب بیست و یکم تصویب اعمال و شب بیست و سوم زمان تنفیذ اعمال است. روزه و توجه به ماه مبارک رمضان، قرآن خواندن در این ماه، صله رحم و افطاری دادن جزو سیره همه ائمه (ع) محسوب می شود.

او ادامه داد: امام صادق (ع) فلسفه روزه داری را براساس احادیث شان دوری از خواهش های نفسانی، پاکی دل، اعضا و جوارح، شکرگزاری از نعمت های خداوند، خشوع در برابر درگاه الهی، از بین رفتن شهوات و زیاد شدن حسنات به شمار می آورند و می فرمایند: «اذا صمت فلیصم سمعک و بصرک و شعرک و جلدک» آنگاه که روزه می‏ گیری باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏ دار باشند (یعنی از گناهان پرهیز کند.)

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج سپاه ناحیه شهرستان سرخه گفت: امام صادق (ع) تأکید ویژه ای در ماه رمضان بر افطاری دادن و صله رحم در منزل آشنایان دارند، در کتاب «محاسن» به نقل از ایشان آمده است: «افطارُکَ فی مَنزِلِ أخیکَ المُسلِمِ أفضَلُ مِن صِیامِکَ سَبعِینَ ضِعفاً» افطاری خوردن در منزل برادر مسلمانت، برتر از هفتاد روز روزه تو است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار