اتمام پروژههای راهسازی استان همدان نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار
به گزارش خبرگزاری بسیج، عزیز اله یوسفی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه مسکن سبد خانوار و برای هر خانواده نیاز است، اظهار کرد: قیمت مسکن بستگی به عرضه و تقاضا دارد و کالای مصرفی نیست و باید از سبد کالای سرمایهای خارج شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ما در نُرم جمعیتی ساختاری با کمبود مواجه هستیم؛ تعدادی از بازنشستههایی که از سیستم خارج شدند و جایگزین نشدهاند، گفت: ساختار سازمانی در اداره کل راه و شهرسازی استان همدان ۲۲۰ نیرو است که با ۱۷۵ نفر خدمترسانی میکنیم و با وجود کمبود نیرو همه پای کار هستیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه در یک فرایند زمانی مسکن مهر به عنوان یک مقوله اصلی در سبد خانوارها مطرح شد، تاکید کرد: مسکن مهر توانست بخشی از نیازهای جامعه را در آن زمان برآورده کند.
وی با اشاره به طرح نهضت ملی مسکن عنوان کرد: ۱۲۱ هزار نفر در سامانه ثبت نام اولیه کردهاند که باید در چند مرحله پایش شوند.
*۹۵ هزار نفر واجد شرایط اولیه نهضت ملی مسکن در استان همدان
یوسفی با بیان اینکه اولین مرحله ۹۵ هزار نفر واجد شرایط اولیه در سطح استان هستند، افزود: بعد دو مرحله دیگر از پالایش این آمار کاهش خواهد داشت چراکه سکونت و مالکیت آنها باید احراز شود.
وی یادآور شد: در دوره ۴ ساله دولت آقای رئیسی برای استان همدان ۱۰۰ هزار مسکن پیشبینی شده است به شرطی که متقاضی واجد الشرایط وجود داشته باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان بیان کرد: نُرم هر واحد مسکونی توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ۲۷۳ متر مربع برای اراضی واقع در حریم و حدود ۱۲۰ متر مربع برای اراضی واقع در محدوده شهری درنظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در سطح استان برای ۹۵هزار نفر بالغ بر ۲هزار و ۶۰۰ هکتار زمین نیاز داریم، گفت: حدود ۹۱۰ هکتار زمین فراهم شده و یک هزار و ۷۰۰ هکتار کسری زمین داریم که با تمهیدات حوزه املاک به دنبال جبران کسری زمین هستیم.
یوسفی با تاکید بر اینکه ما برای برش دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مشکل زمین نداریم، اما برای دو سال بعد باید به دنبال تامین زمین باشیم، ابراز کرد: همه مسئولین استان همکاری کردند و اراضی را شناسایی کردند و در اختیار قرار دادند.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۳ هزار ۴۸۴ واحد مسکن در حال احداث داریم که این مساکن در قالب مساکن خودمالک، گروه ساخت و یا مساکنی است که کارگزاری آن توسط بنیاد مسکن انجام شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه در طرح مسکن نهضت ملی اولین آورده متقاضی ۴۰ میلیون است و تا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون آورده متقاضی است، یادآور شد: سطح تسهیلات برای سازندگان ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون با ۱۸ درصد سود است.
وی افزود: با توجه به اینکه اکثر متقاضیان از دهکهای پایین هستتد که توانایی خرید و اجاره مسکن را ندارند در بازپرداخت اقساط به مشکل برخواهند خورد.
یوسفی با اشاره به اینکه در شهرهای زیر ۲۵۰ هزار نفر مانند فامنین، گل تپه، دمق، کبودراهنگ، گیان و فیروزان مساکن مهری ساخته شده که که فاقد متقاضی بودند که باید تعیین تکلیف شوند، ادامه داد: تعداد این واحدها در سطح استان یک هزار و ۵۰۳ واحد است که باید بر اساس شیوه نامه طی فرایند قانونی باید به پیمان کاران متقاضی واگذار شود.
وی با بیان اینکه در سطح استان در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر تعداد ۲۸ هزار و ۵۲۱ واحد مسکن مهر ساخته شده است، عنوان کرد: ما میخواهیم طی چهار سال چهار برابر مسکن مهر مسکن بسازیم که با توجه به حجم بالای کار همه دستگاهها باید کمک کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی موظف هستند اراضی مازاد خود را در اختیار اداره راه و شهرسازی قرار دهند تا تامین زمین تحقق پیدا کند، گفت: با وجود تمام مکاتباتی که با ادارات داشتیم تاکنون هیچ ادارهای زمین مازاد اعلام نکرده است.
وی با بیان اینکه از ۳۲ شهر استان در برش دو ساله برای ۱۲ شهر زمین تأمین شده است، ادامه داد: برای سه شهر ملایر، کبودراهنگ و لالجین با اوقاف تفاهم نامه منعقد شده که اراضی اوقافی برای نهضت ملی به کارگیری شود.
یوسفی با تاکید بر اینکه در مناطق بازآفرینی شهری میتوانیم ۱۵هزار مسکن نهضت ملی احداث کنیم، گفت: در استان همدان ۲ هزار و ۶۸۰ سهمیه در بخش بازآفرینی محلات داریم که شهرداری و متولی شهری باید تسهیلگری بازآفرینی را حل و فصل کنند و هر واحد ۳۵۰ میلیون با سود ۹.۵ درصد تسهیلات دهیم.
*۱۵ پروژه بازآفرینی در استان همدان در حال اجراست
وی عنوان کرد: در حال حاضر در سطح استان ۱۵ پروژه بازآفرینی در حال اجرا است که اعتبار آن از ناحیه شرکت مادر تخصصی بازآفرینی کشور تأمین شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان در خصوص اختصاص قیر رایگان گفت: به شهرداریهای بالای ۲۵ هزار نفر بالغ بر ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یارانه قیر تخصیص دادهایم که باید در محلات هدف و بازآفرینی آسفالت محلات انجام شود
وی افزود: قیر یارانهای به پروژههای راهسازی هم در قبال صورت وضعیت اختصاص میگیرد که ۳۹میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مجموع قیرهایی است که به صورت ملی برای استان در اختیار شهرداریها و پروژهها قرار دادهایم.
یوسفی با بیان اینکه استان همدان در بحث زمین بهمن ۱۴۰۰ رتبه ۳۱ کشور بوده که در حال حاضر به رتبه ۵ ارتقا پیدا کردهایم، افزود: موفق شدهایم در تخصیص نسبت تعداد واحدهای ساخت و تعداد متقاضیان رتبه ۱۷ کشور را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه پروژههای عمرانی به خصوص در راهسازی ۱۲ طرح در قالب ۳۷ قرارداد با حضور ۷ مشاور ۴۵ پروژه در حال انجام است، تاکید کرد: ۱۵ پروژه مطالعاتی برای اخذ مجوز ماده ۲۳ از سازمان برنامه و بودجه کشور در دست بررسی است که در ردیف ملی اضافه خواهد شد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه پیگیر اخذ مجوز ماده ۵۶ که در بخش سرمایهگذاری است، برای ۳ پروژه مهم در سطح استان هستیم افزود: در سال ۱۴۰۰ اعتبارات پروژههای ما برای ۲۵ طرح و پروژه از محل تملک دارایی و استانی ۱۷.۵ مصوب بود که ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیارد تومان به آن تخصیص داده شده است، اعتبارات ملی اداره کل راه و شهرسازی در سال گذشته ۱۹۹ میلیارد تومان بوده که ۱۱۶ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
*همدان ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد
وی گفت: امروز ما ۲ هزار میلیارد تومان نیاز داریم که بتوانیم ۳۷ پروژه راهسازی را در سطح استان به اتمام برسانیم.
یوسفی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۸ میلیارد تومان برنامه و هدف ما در بخش سازمان ملی بوده است، عنوان کرد: ۳۶ میلیارد تومان درآمد ایجاد شده که ۳۳ درصد رشد داشته است که در کشور مقام اول را کسب کردهایم.
وی با اشاره به اینکه تعداد پرونده موجود قضایی که ۴ هزار و ۳۵۰ پرونده است، تصریح کرد: تعداد ۳ هزار و ۴۰۷ پرونده مختومه شده و تعداد ۹۴۳ پرونده با اهمیت در سال ۱۴۰۱ باز است که میخواهیم ۱۵۰ پرونده تعیین تکلیف شود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه ۷ پرونده با اهمیت در مراجع قضایی به ماده ۴۷۷ ارجاع شده و۳ پرونده به نفع دولت رای صادر شده است، گفت: ۲ پرونده در جریان رسیدگی و ۲ پرونده در مرحله اداری است.
وی با اشاره به اینکه سامانه گویای ۱۶۵۶ در راستای مبارزه با زمین خواری آماده شده است، مطرح کرد: در سال گذشته ۲۳ مورد رفع تصرف با اعتبار ۱۱ میلیارد و در سال جاری ۲۲ مورد با اعتبار ۱۸ میلیارد رفع تصرف انجام شده است که ۱۸.۵ درصد افزایش داشته است.
یوسفی با تاکید بر اینکه در حوزه شهرسازی از ۳۲ شهر در سطح استان بیش از ۱۸ شهر نیاز به بازنگری طرح جامع دارند، تصریح کرد: افق طرح این شهرها ۱۴۰۰ به اتمام رسیده و باید دو سال پیش طرح بازنگری را شروع میکردند که با شروع سال جدید طرح اجرایی میشد که انجام نشده است و تهیه این طرحها حداقل دو سال طول میکشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نقشههای پایه ۶ شهر توسط سازمانهای نقشهبرداری در حال تهیه است، عنوان کرد: منتظر هستیم طرح جامع شهری همدان در شورای برنامهریزی استان مصوب و به شورای عالی کشور ارسال شود هر آنچه شورای عالی مصوب شود جامعه عمل بپوشانیم.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه استان همدان بعد از تهران، البرز، مازندران، گیلان و قم پنجمین شهر پر تراکم کشور است، گفت: سال ۸۵، ۷ هزار و ۶۰۰ هکتار محدود همدان بوده که باغهای عباس آباد و گنجنامه به دلیل حفظ فضای سبز جدا کردند که یک هزار و ۲۰۰ هکتار از همدان کم شد که در حال حاضر ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار محدوده ما است.
وی با تاکید بر اینکه همدان شهری است که نیاز به توسعه افقی دارد، ابراز کرد: همدان ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد.
یوسفی با بیان اینکه ۶۸۰ هکتار شورین که به همدان الحاق شده معارضانی دارد که در پی حل کردن آن به روش قانونی هستیم، ابراز کرد: در دولت آقای رئیسی باید به دنبال فسادستیزی و عدالتمحوری عمل کنیم و بر مدار قانون کار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تایید نهایی و عدم احراز ثبت نام کنندگان در طرح نهضت ملی طی اردیبهشت ماه اعلام خواهد شد.
انتهای پیام/