به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، عزتالله ضربی در نشست خبری با خبرنگاران در اردبیل ضمن گرامیداشت هفته هلال احمر اظهار داشت: 18 تا 25 اردیبهشتماه به نام هفته هلال احمر مزین و نامگذاری شده که این موضوع بسیار حائز اهمیت و اساسی است تا خدمات هلال احمر در این ایام به صورت مناسب و شایسته ارائه و اطلاعرسانی شود.
وی بیان کرد: هلال احمر همیشه در زمانهای بحران یا و یاور مردم است و واسطه بین مردم و دستگاههای اجرایی نیز محسوب شده و به عنوان آرامبخش مردم استان تلقی میشود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: در حال حاضر 15 هزار نفر در سامانه و 50 هزار نفر خارج از سامانه عضو جمعیت هلال احمر هستند که هر چند کم اما درصدد هستیم در راستای ارتقای تعداد و اعضای جمعیت هلال احمر فرهنگسازیهای لازم را داشته باشیم و با نهادینهسازی این مهم به اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.
ضربی افزود: این مجموعه در حوزههای پیشگیری از اعتیاد نیز فعال است و آموزشهای لازم در این زمینه توسط جمعیت و اعضای هلال احمر در زمینههای مختلف همچون کمکهای حمایتی و دورههای مربوطه در این زمینه برگزار و این مجموعه عضو ستاد مقابله با اعتیاد استان نیز بوده و وظایفی نیز در حوزه درمان آنها در حال انجام است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: در بحث داروخانه برای بیماران خاص و بیماریهای خاص نیز تلاش بر این است تا از سهمیه هلال احمر برخوردار شوند و اگر دارویی پیدا نشود به خاطر نبود کلی آن دارو است و تلاش بر این است تا در صورت وجود دارو هر چه سریعتر تامین شود چرا که این مسئله باید در نظر گرفته شود که هلال احمر تولید کننده نیست.
ضربی تصریح کرد: مربیان هلال احمر طبق مصوبات کشوری حق الزحمه دریافت میکنند که این میزان در کل کشور به صورت یکسان است و سال گذشته در راستای افزایش حق الزحمه مربیان اقدامات اساسی انجام شده و پرداختیها هر چند با تاخیر تا آخرین ریال پرداخت شده و در مورد بحث بیمه نیز موضوع کشوری است و امید میرود اقدامات لازم در این زمینه نیز با موفقیت انجام یابد.
وی افزود: هر نهاد و دستگاه اجرایی که در سطح استان برای برگزاری دورههای امدادهای اولیه آمادگی داشته باشد ما هم برای خدمت رسانی به پرسنل آمادگی داریم و انتظار میرود رسانهها در این زمینه همکاری داشته باشد تا امسا سالی پربار برای آموزش به دستگاههای اجرایی به صورت رایگان باشد، هر چند برای هلال احمر هزینه دربردارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: شعار هر خانواده یک امدادگر و هر امدادی برای دیگر امدادی شعار هلال احمر است و هلال احمر به عنوان مجموعه مردم نهاد توانسته صدمین سال و یک قرن از تاسیس و راهاندازی این مجموعه را جشن بگیرد که این افتخاری بزرگ برای ماست که طی این مدت در کنار مردم و برای مردم خدمت کردهایم.
وی ضمن اشاره به نقش مهم رسانهها در امر خطیر و حساس اطلاعرسانی نیز گفت: رسانهها زبان گویا و دارای افراد توانمند و صاحب قلم در زمانهای وقوع حوادث هستند که این کمکرسانیها در حیطههای مختلف بسیار ارزشمند و مهم است و نقش رسانه در زمانهای بحران بسیار محرز و آشکار مشخص است و بنابراین نیازمند حضور اصحاب قلم و رسانه در کنار مجموعه هلال احمر هستیم.
ضربی افزود: به مناسبت هفته هلال احمر برنامههای متنوعی در سطح استان اجرایی میشود که میتوان از اهم آن به غبارروبی مزار شهدا و تجلیل از خانوادههای شهدا و شهدای امدادگر در مرکز استان و نیز همایش آیین نکوداشت و تجلیل از جوانان و نجاتگران و داوطلبان در طول سال اشاره کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: در حال حاضر 198 خانه هلال در استان داریم که خوشبختانه در طول هفته هلال احمر 20 خانه هلال در سطح استان برای بهرهبرداری آماده شده و خانههای هلال در واقع به عنوان نقاط روستایی مد نظر است که به عنوان مامنی برای توسعه آموزشهای امدادی و بردن امدادها به خانهها روستایی در نظر گرفته شده است.
ضربی گفت: 13 پایگاه جادهای امداد و نجات هلال احمر در سطح استان مستقر و پایگاههای لازم در این زمینه آماده شدهاند که به همین منظور پیگیر کارهای اداری هستیم و درصدد هستیم مجموع پایگاهها را به 16 مورد برسانیم.
وی تصریح کرد: در بحث برگزاری مانور درمان اضطراری و کاروان سلامت طبق برنامهریزیهای به عمل آمده در 20 و 21 اردیبهشتماه در یکی از مناطق محروم روستای بخش هیر انجام شده که پزشکان متخصص و کادر درمان به صورت رایگان داروها و خدمات رایگان و بستههای معیتشی به مدت دو روز ارائه میشود و داوطلبان حوزه بهداشت و درمان در این مدت دو روزه در آن جا استقرار مییابند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: همچنین در طول هفته جمعیت هلال احمر در بحث تخفیف برای مراجعه به فیزیوتراپی، کادرمانی و خدمات ویژه درمانی برای مراجعهکنندگان برنامهریزیهای لازم انجام شده و همایش پیادهروی عمومی در تاریخ 23 اردیبهشتماه روز جمعه به مناسبت هفته هلال احمر برای کمک به نشاط اجتماعی و شهری با کمک اداره ورزش و جوانان استان برگزار میشود که به فراخور هماهنگیها در محلات مختلف و استان این برنامهها را خواهیم داشت.
ضربی افزود: طرح ملی دادرس ویژه دانشآموزان در روزهای سخت به صورت ویژه در دستور کار است و دانشآموزانی که در مدارس حضور مییابند به عنوان قشر پایه جامعه از آموزشهای امدادی بهرهمند میشوند و به مناسبت یکصدمین سال تاسیس هلال احمر اجرای این برنامهها در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در بحث نمایشگاه توانمندیهای هلال احمر استان نیز این مجموعه به صورت قوی وارد عمل شده و توانمندیهای هلال احمر در این نمایشگاهها به کار گرفته میشود و با توجه به این که خدمات هلال احمر گسترده است در حوزه توانبخشی، درمانی، پزشکی و حوزههای مختلف به عنوان عضو هلال احمر خدمات هلال احمر بیان خواهد شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: دیدار با مسئولان شهرستانی و استانی برای تبلیغ بیشتر هلال احمر و استفاده از تربیونهای بیشتر برای ارائه و معرفی خدمات این مجموعه به عنوان یک اولویت مهم و اساسی در دستور کار قرار گرفته و در بحث اهدای خون به عنوان طرح ماندگار در استان اقدامات بسیار ارزشمندی انجام و آغاز شده است.
ضربی اظهار کرد: شرکت در نماز جمعه 23 اردبهشت ماه برای تمام خانوادههای هلال احمر از برنامههایی است که در دستور کار قرار گرفته و در طول برگزاری نماز در بحث آموزشهای چهره به چهره هلال احمر برنامههای لازم را برای ارائه به نمازگزارن خواهیم داشت.
وی بیان کرد: فراخوان عضویت به صورت گسترده برای حوزه داوطلبان و جوانان در حال انجام است و بیشک بزرگترین سرمایه اجتماعی هلال احمر مردم است که مردم و خیران استان اردبیل میتوانند کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را برای کمک به نیازمندان و آلام جمعه به شماره حساب 5284848492 و 6104337428447039 نزد شعبه بانک ملت واریز کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: سال گذشته از بابت کمکهای حمایتی برای افراد نیازمند در قالب 3728 نفر و با اعتبار 4 میلیارد و 200 میلیون تومان اختصاص یافت و 400 میلیون تومان وام بدون بهره قرض الحسنه پرداخت شد که حدودا 5 میلیارد تومان در حوزه خدمات درمانی برای مناطق کمبرخوردار و در قالبهای مختلف کمک رسانی شده است.
ضربی گفت: در قالب بستهها و سبدهای معیشتی به خاطر بحث کرونا به مردم کمکرسانی شد و دو میلیارد و 348 میلیون تومان از کمکهای خیران و مردم نوع دوست و اعتبارات حوزه جمعیت هلال احمر که تامین شده بود تهیه و در ایختار مردم استان قرار گرفت و در زمان اوج شیوع کرونا نیز 30 هزار بسته و پک بهداشتی به مردم ارائه شد.
وی در ادامه با اشاره به سایر اقدامات انجام یافته در زمان کرونایی نیز افزود: در اواخر سال 99 در قالب 10 بانک به بحث ایجاد امانات پزشکی در سطح استان پرداختیم که در بحث تامین دستگاه اکسیژن مورد نیاز بیماران بسیار حائز اهمیت و اساسی بود و توانستیم کمکرسانی به 1931 نفر در قالب کمپین نفس هدیه کنیم را راهاندازی کنیم که مثمرثمر بود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: 113 قلم انواع مختلف بستهها به مردم در حد وسع و توانایی به مردم کمک رسانی شد و در اختیار مردم استان قرار گرفت و 40 کاروان سلامت و پروژههای داوطلبی برای 12809 نفر در استان اجرا شد.
ضربی افزود: 27 هزار نفر از آموزشهای امدادهای کمک اولیه هلال احمر بهرهمند شدند و آموزشهای کمک های اولیه و آموزشهای مقابله با مخاطرات از طریق برنامه هلال سبلان به صورت مستقیم به مدت 15 دقیقه در مباحث آموزشهای امدادی و همگانی به مردم ارائه و پخش میشود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه 21 دوره امداد و نجات در تیمهای مختلف همچون آواربرداری، سیلاب، پیشبیمارستانی و دورههای مختلف ویژه نجاتگران و امدادگران در دورهای مختلف ارائه شد که برای 670 نفر برگزار شد و بیشتر برای استفاده از ظرفیتهای محلی بود که در سطح استان اجرا شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: جذب بیش از 40 نفر از نجاتگران از اهم مواردی بود که برای کمکرسانی در جادهها انجام شد که 40 نفر از آنها در جادهها انجام شد و جوانان از لحاظ معیشتی کمک رسانی شدند و 1001 نفر از مزایای این طرح در قالب 40 خانواده میتوانند بهرهمند شوند.
ضربی افزود: در حوزه امداد و نجات 417 فقره حادثه مختلف استان 8588 نفر امدادرسانی شد که خوشبختانه همکاران هلال احمر در حوزه امداد و نجات کمک رسانی کردند و 1363 نفر اسکان جادهای داده شد.
وی تصریح کرد: 624 برنامه توان افزایی ویژه تیمهای عملیاتی پایگاههای جادهای با حضور نجاتگران و مربیان در سال گذشته برگزار شد و برگزاری مانور پناهگیری در روستاهای استان و اماکنی که خانه هلال داشتند انجام یافت.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل ادامه داد: در حوزه جوانان تا اواخر سال 1400 جوانان هلال احمر در کف خیابانها و پاساژها و اماکن عمومی برای آموزش و توصیههای لازم به مردم استان در قالب طرحهای مختلف همچون ناظران سلامت و طرح شهید سلیمانی و طرح تجمعیی واکسیناسیون در 11 پایگاه در کنار تمامی ارگانها توانستند خدمترسانی کنند و در دو سال گذشته 339 هزار و 602 نفر توانستند در بحث واکسیانسیون کمک کنند.
ضربی افزود: 7109 نفر از عزیزان در مناسبتهای ملی و مذهبی جوانان هلال احمر فعال بودند و در اواخر اجرای طرح ملی ایمنی و سلامت مسافران نوروزی و امداد و نجات نوروزی در اواخر سال گذشته از 15 اسفند تا 15 فروردین در قالب 24 پایگاه ثابت و موقت هلال احمر و 37 هزار نفر از خدمات لازم بهرهمند شدند.