به گزارش خبرگزاری بسیج، آیتالله حبیبالله شعبانی در خطبههای این هفته نماز جمعه با بیان اینکه در شرایط فعلی جامعه مسئله هدفمندی یارانهها، اصلاح پرداخت یارانهها و مردمی کردن آن یکی از مسائل اصلی امروز است، اظهار داشت: در دولت گذشته برای حمایت از مردم و کنترل قیمت کالاها ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مطرح شد که آن را به واردکنندگان پرداخت میکردند.
وی با تاکید بر اینکه در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸ هزار میلیارد به واردکنندگان ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی پرداخت شد، گفت: قرار بر پرداخت همین میزان ارز در ۶ ماهه دوم سال نیز بود.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان بیان کرد: در همین مسئله پرداخت ارز به واردکنندگان از بیتالمال طی سه سال، امروز یک هزار و ۲۵۰ فقره پرونده تخلف شکل گرفته است و سالیان سال باید قوه قضاییه برای رسیدگی به آنها وقت صرف کند.
شعبانی با بیان اینکه طبق آمار اعلامی از سوی دولت و برخی وزرا بخش زیادی از یارانههای پرداختی به واردکنندگان به کشور و مردم بازگشته است، افزود: این یارانه نصیب دلالها و قاچاقچیها شده است.
وی با تاکید بر اینکه میلیاردها دلار به وارد کننده پرداخت شده و واردکننده در بخشی سو استفاده کرده و جنس را با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد و با ارز ۲ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته است، تصریح کرد: هدف از پرداخت ارز این بوده است که کالا با قیمت ارزانتر به دست مردم برسد؛ اما متاسفانه کالا وارد بازار نشده یا در بازار آزاد مورد سو استفاده قرار گرفته و یا اینکه با ارز ۲۵ هزار تومان عرضه شده است.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان ادامه داد: بخش فراوانی از سود یارانهها نصیب دلالها و قاچاقچیها شده است و دولت با ارائه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و قیمت ۲۵ هزار تومانی ارز در بازار آزاد برای جبران این تفاوت قیمت، مجبور به چاپ بیشتر پول و منجر به تورم بیشتر شده است.
شعبانی با بیان اینکه دولت سیزدهم در زمان تحویل دولت با یک تورم بالا مواجه بود، خاطرنشان کرد: بخشی از تورم مربوط به پرداخت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بود.
وی با تاکید بر اینکه امروز در بین اقتصاددانان این اجماع نسبی وجود دارد که باید مسئله پرداخت یارانهها را اصلاح کرد، یادآور شد: تقریبا تمام کارشناسان قبول دارند که وضعیت موجود وضعیت مناسبی نیست و طبیعی است که برگشت از مسیر غلط نیازمند شجاعت است.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان اظهار داشت: مسیر اقتصادی یک مسیر اشتباه بوده و نیازمند شجاعتی است البته در مورد اینکه طرح ضروری بوده و تمام کارشناسان اقتصادی قبول دارند چه زمانی اجرا شود مورد نقد بوده و در این زمینه حرفی ندارم.
وی اجرای درست طرح مردمی سازی یارانهها را نکته اول در این خصوص دانست و گفت: آنچه امروز برای مردم مهم بوده این است که این مسئله به درستی اجرا شود، تجربهای را از گذشته در دولت دهم در بحث اجرای هدفمندی یارانهها داریم که دچار آسیبهایی شدیم.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان تصریح کرد: هنوز یارانه سال ۸۸_۸۹ هنوز ۴۵ هزار تومان پرداخت میشود که این خود یک آسیب بوده و باید به این توجه شود یارانهای که به مردم پرداخت میشود خود مردم باید مدیریت کرده و از تجربه گذشته استفاده شود.
شعبانی به برخی نگرانیهای مردم اشاره کرد و افزود: گران شدن سایر اجناس یکی از نگرانیهای مردم است، یارانه ۳۰۰ و یا ۴۰۰ هزار تومانی واریز شده برای چهار قلم کالا شامل مرغ، تخممرغ، روغن و لبنیات است.
وی حذف یارانه این چهار قلم و پرداخت آن به مردم به منظور کوتاه شدن دست دلالهای را مناسب دانست و خاطرنشان کرد: از لحاظ هزینه خانوار نیز با این کار تفاوتی ایجاد نشده و حتی به نفع دهکهای پایین مردم بوده و نگرانی مردم از این موضوع است که سایر کالاهای فاقد یارانه نیز گران شود.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان یادآور شد: اگر هدفمندی یارانهها باعث گران شدن مسکن، طلا و برخی اجناس شده و مردم بهانه کرده و در بازار همه اجناس را گران کنند آن زمان فشار اقتصادی بر مردم خواهد بود.
شعبانی با بیان اینکه نگرانی از تحت تاثیر قرار گرفتم صنایع غذایی و دارویی است، تصریح کرد: دولت هنوز یارانه دارو را حذف نکرده است.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان بیان کرد: احتکار کالا نگرانی مردم بوده و طی این چند روز متاسفانه احتکارهایی صورت گرفته و این نگرانیها توسط دولت پیشبینی و سعی بر رفع آنها دارد.
شعبانی در اختیار قرار دادن ابزارهای کنترل به سازمان تعزیرات از سوی سران قوا را از جمله پیشبینیهای دولت برشمرد و اظهار داشت: اکنون نظارتها ۱۰ برابر شده و در بازار طی این مدت بسیاری از کالاهای احتکاری کشف شده و دولت سختترین نظارتها را اجرا میکند.
وی با تاکید بر اینکه باید نظارتهای قوی صورت بگیرد و خواسته مردم این است، خاطرنشان کرد: صرف جریمه نقدی احتکارگنندکان اتفاقی نمیافتد باید پروانه کسب این افراد باطل شود؛ بازاری که در این شرایط سخت اقتصادی، کالای مورد نیاز مردم را احتکار میکند نباید به او اجازه فعالیت اقتصادی در بازار داد.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان یادآور شد: چگونه میشود یک بازاری و یا تولیدکننده در شرایط اقتصادی سخت، احتکار کند که بر خلاف مروت و جوانمردی است، انتظار است برخوردهای بسیار شدید و قاطعانه با این افراد صورت گیرد.
شعبانی با اشاره به همراهی بسیج، سپاه و مجموعههای نظارتی در برخی از وزارتخانهها بیان کرد: امیدواریم دولت این موارد را کنترل کنید البته یک شوک اقتصادی موقتی ایجاد خواهد شد و این امر طبیعی است.
وی با تاکید بر اینکه باید از تجربه گذشته استفاده کرد، اظهار داشت: باید آسیبشناسی و نظارت بسیار قوی داشته باشیم و برخورد جدی و قاطع با احتکار کنندگان شود که این موارد از وظایف دولت است.
شعبانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند مردم نیز در این زمینه همراهی کنند، گفت: یک شوک موقت اقتصادی ایجاد شده و طبیعتا رفتارهای هیجانی به گرانیها دامن میزند و هجمه به بازار باعث بدتر شدن گرانیها شده و کار را به مردم سخت میکند.
وی با اشاره به خریدهای بیش از اندازه مردم خاطرنشان کرد: امروز در فضای رسانهای استان میبینیم که گاهی برای چهار و یا پنج ماه خرید میکنند.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان اظهار داشت: در بحث نهادههای دامی در استان مشکلی نداریم و از لحاظ ذخایر غذایی از جمله روغن و مرغ در کشور و استان مشکلی نداریم و گزارشها مبنی بر عدم وجود مشکل در این خصوص است.
شعبانی با بیان اینکه مصرف مرغ در استان ۱۲۰ تن است و روز گذشته در استان مصرف بالغ بر ۲۰۰ تن بوده است، گفت:، اما با این وجود باز هم میبینیم این کالاها نیست؛ کارخانه روغن علاوه بر تامین نیاز داخل استان قادر به تأمین نیاز استانهای مجاور نیز هست.
وی با بیان اینکه در تولید مشکل نداریم و چه عجلهای بر انبار کردن است، تصریح کرد: مقداری نگاههای مادی را کنار بگذاریم و سفارش قرآن بر فضل، ایثار و گذشت در بین خود فراموش نکرده و با مودت و رحمت برخورد کنیم.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان افزود: در دوران دفاع مقدس برای آسان خون و جان دادیم و امروز از چهار عدد روغن نمیگذریم مگر ما همان مردم نیستیم در فرهنگ ما چه اتفاقی رخ داده است، هشت سال ایثار کردیم و امروز برای یک مرغ و روغن اینگونه رفتار میکنیم.
شعبانی با بیان اینکه فصل استیجار است و صاحبخانهها خدا را در نظر بگیرند، خاطرنشان کرد: همه چیز دنیا و مسایل مالی نیست، به یکدیگر رحم کنیم؛ فشار آوردن بر یکدیگر، خلاف مروت است.
انتهای پیام/