قزوین_ به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، نشست خبری با محوریت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر با حضور امیر مرادعلی بیژنوند ارشد نظامی آنجا در استان های قزوین، زنجان و فرمانده قرارگاه عملیاتی ۱۶ زرهی قزوین، سرهنگ امیری مقدم مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، محسن آخوندی مسوول هماهنگی امور ایثارگران استانداری قزوین و نماینده نیروی انتظامی در سالن جلسات لشکر ۱۶ زرهی قزوین برگزار شد.
امیر بیژنوند ارشد نظامی آنجا در استان های قزوین، زنجان و فرمانده قرارگاه عملیاتی ۱۶ زرهی قزوین در این مراسم با اشاره به عملیات بیت المقدس بیان کرد: استان خوزستان از ذخایر نفتی و گازی کشور بوده و با توجه به ارتباط با آب های آزاد، مورد تهاجم دشمنان بوده و آخرین تهاجم به استان خوزستان توسط ارتش بعث عراق بود.
وی گفت: صدام، رییس وقت حزب بعث عراق، در یک نطق، قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را ملغی اعلام کرد و با توجه به شرایط مکانی و زمانی آن روزها که در بدو ایجاد انقلاب بودیم و نیروهای مسلح به طور کامل شکل نگرفته بود، صدام از این موقعیت استفاده کرده و حملات سراسری خود را برعلیه کشور ما آغاز کرد.
امیر بیرنوندی اظهار کرد: آن روزها مرزداران و نیروهای ژاندارمری تحرکات منطقه را اعلام می کردند و متاسفانه در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ عراق حمله خود را با بمباران های سخت به شهر خرمشهر آغاز کرد که به دنبال تصرف کامل اهواز و استان خوزستان ظرف ۴۸ ساعت اول جنگ بود اما مردم سلحشور خرمشهر در مقابل آن تهاجم سخت جانانه جنگیدند و در مقابل ارتش عراق ۳۴ روز مقاومت کردند که پس از ۳۴ روز خرمشهر سقوط کرد.
ارشد نظامی آنجا در استان های قزوین، زنجان عنوان کرد: جنگ تحمیلی بر ما آغاز شد و نیروهای عراق تا پشت دروازه برخی شهرها پیشروی کردند و در بعضی شهرها مرزهای بین المللی را نقض کردند و به ایران هجوم آوردند و نهایتا مقاومت جانانه، ایثار و از خود گذشتگی و جانبازی نیروهای مسلح و پشتیبانی بی دریغ ملت عزیز موجب توقف این جنگ هشت ساله شد.
وی افزود: فرمان امام راحل به مردم و نیروهای مسلح این بود که باید صدام از این کشور بیرون برود. آن روزها دنیا در حیرت ماند زمانی که عملیات فتح المبین و نصر به وقوع پیوست و به دنبال این عملیات های موفقیت آمیز بود که صدام و ایادی استکبار فهمیدند که ملت ایران را نشناخته اند. در عملیات فتح المبین بعنوان یکی از موفق ترین عملیات های کشور، فرماندهان برای آزادسازی خرمشهر برنامه ریزی کنند. در تاکتیک جنگ این موضوع وجود دارد که بعد از هر عملیات بزرگ باید نیروها و تجهیزات بازسازی شوند و در هشت اردیبهشت، عملیات کربلای ۳، طرح ریزی شد و نیروهای مسلح با کمک یکدیگر یکی از پیچیده ترین و سخت ترین عملیات های دنیا، عملیات بیت المقدس را به اجرا درآوردند.
امیر بیژنوند اضافه کرد: عملیات بیت المقدس، عملیات پیچیده ای بود چرا که در منطقه ای به وسعت شش هزار کیلومتر مربع بود. طرح ریزی ها دقیق و مبتنی بر اصول جنگ بود و نهایتا این عملیات در سه قرارگاه طرح ریزی شد که زیر نظر قرارگاه کربلا که فرماندهی آن را شهید صیاد شیرازی و محسن رضایی برعهده داشتند و در سه محور قرارگاه عملیاتی قدس، فتح و نصر طرح ریزی شد و کارشناسان نظامی در تاریخ جنگ اشاره دارند که این عملیات گستردگی بالایی داشت.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ۱۶ زرهی قزوین با اشاره به اهداف عملیات بیت المقدس عنوان کرد: مهمترین اهداف عملیات بیت المقدس شامل انهدام حداقل دو لشکر از نیرویهای عراقی،بازپس گیری حدود ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران؛ از جمله شهرهای خرّمشهر، هویزه و پادگان حمید، خارج نمودن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق،
تأمین مرز، تهدید بصره، تداوم رزم علیه دشمن، کاهش توان رزمی دشمن بود.
وی با اشاره به نتایج عملیات بیت المقدس اضافه کرد: طی عملیات بیتالمقدس ۵۰۳۸ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شدند. علاوه بر این شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج گردیدند. هم چنین ۱۸۰ کیلومتر از خط مرزی تأمین شد.
ارشد نظامی آنجا در استان های قزوین، زنجان افزود: فتح خرمشهر موجب انفعال ارتش عراق شد؛ به گونهای که نظامیان عراقی تا مدت زیادی نتوانستند از لاک دفاعی خارج شوند.عملیات بیتالمقدس موجب شد تا کشورهای عرب منطقه به تقویت مالی و نظامی عراق مبادرت ورزند. همچنین طی این عملیات حدود نوزده هزار تن از نیروهای عراق به اسارت درآمده و بالغ بر شانزده هزار تن کشته و زخمی شدند.
امیر بیژنوند ادامه داد: سرنوشت جنگ را عملیات های بزرگی همچون بیت المقدس روشن کرد که طراح آن شهید صیاد شیرازی بود که وحدت نیروهای مردمی و مسلح را ایجاد کرد. نتیجه تعامل و همدلی این است که ارتش تا دندان مسلح عراق که بیش از چهل کشور آن را حمایت می کردند زبون شد و ما در هشت سال دفاع مقدس یک وجب از خاک را به دشمن ندادیم و این اقتدار نیروهای مسلح است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ۱۶ زرهی قزوین گفت: فرزندان این ملت که سربازان ولایت و امام زمان هستند عنصری را تولید می کنند که در هیچ کشوری وجود ندارد و این عنصر، تولید امنیت پایدار است که در سایه آن تمام مردم در اقشار مختلف در سایه این امنیت هستند و اجازه هیچ گونه تعرضی به دشمن نمی دهیم. امروز بیش از هشت هزار کیلومتر مرز آبی و خاکی داریم که نیروهای مرزبانی سپاه، ارتش و ناجا در آن مستقر هستند و با عناصر دشمن مقابله می کنند تا از امنیت پایدار کشور حفاظت کنند.
انتهای پیام/۱۰۱۰