حمایت از شرکت‌‌های دانش بنیان گامی به سوی رشد اقتصادی!

حمایت از شرکت‌‌های دانش بنیان باید با جدیت دنبال شود، چراکه گامی به سوی رشد اقتصادی است.
کد خبر: ۹۴۳۷۰۷۸
|
۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۸

به گزارش بسیج از ارومیه، سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان «تولید،دانش بنیان و اشتغال آفرین» نام‌گذاری شده است، بنابراین دستگاه‌های اجرایی مختلف فراخور مسئولیت خود برای عملی کردن شعار سال در حال گام برداشتن هستند.

خوشبختانه امسال فصل نویی پیش روی شرکت های دانش بنیان و افراد تحصیلکرده نیز گشوده شده است، که امید است نتایج مثبت زیادی نیز در برداشته باشد.

با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان می‌توان تحریم ها را دور زد

مدیر یک شرکت دانش بنیان در ارومیه، به خبرنگار ایسنا گفت: تسهیل در صدور مجوزها و تخصیص فضای مناسب به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان مطالبه جدی ما است.

ر- نژاد یکی از چالش‌های مهم پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان را ناشناخته‌ بودن و به رسمیت‌ نشناختن ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنها توسط شرکت‌های بزرگ عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ظرفیت و استعداد کافی برای دور زدن تحریم‌ها را داریم، ولی امکانات کافی نداریم و هم اینکه به ما اعتماد نمی‌شود، گفت: در سال‌های اخیر شرکت‌های بزرگ عادت کردند بسیای از نیازهای خودشان را از کشور دیگری تامین کنند، در حالی که می‌توانیم با تکیه با ظرفیت‌های داخلی تحریم‌ها را دور بزنیم و محصولی به مراتب با کیفیت تولید کنیم.

برخی تولیدکننده‌ها مقابل افراد دانشگاهی جبهه می‌گیرند

کامبیز بهمن‌‌یار یک استاد دانشگاه رشته اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: علم و دانش پایه و اساس فعالیت شركت‌های دانش بنیان به شمار می‌رود و چنانچه این رویکرد در واحدهای صنعتی نیز نهادینه شود، می‌توان امیدوار بود، کشور در مسیر رشد قرار گیرد.

وی بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند علاوه بر جنبه های فنی در سایر حوزه های موثر بر كسب و كار مانند بازاریابی، مالی، مدیریتی، حقوقی و ... به واحدهای صنعتی کمک کنند.

وی با بیان اینکه همکاری واحدهای صنعتی و شرکت های دانش بنیان در افزایش كارآیی هر دوی آنها تاثیر مثبت دارد، اضافه کرد: از این رهگذر می‌توان برای توسعه بازار و فروش محصولات گام‌های بلندی برداشت.

این استاد دانشگاه ضمن ابراز تاسف از اینکه اغلب تولیدکننده‌ها فقط نگاه بازاری به مقوله تولید دارند و در مقابل افراد تحصیلکرده جبهه می‌گیرند، گفت: حال آنکه تحقیق و پژوهش ضرورت و از اركان مهم كارآفرینی و اشتغالزایی محسوب می‌شود.

وی بر لزوم تغییر دیدگاه تولیدکننده‌ها، صاحبان کارخانجات و صنایع تاکید کرد و بیان داشت: صنعت و علم در کنار یکدیگر می‌توانند با شیب تندتری توسعه را رقم بزنند.

بهمن‌یار با بیان اینکه بدون توجه به علم، رشد سریع، موفق و پایدار امكان پذیر نیست، اضافه کرد: بسیاری از شركت‌های تولیدی موفق واحد تحقیق و توسعه ایجاد كرده‌اند و از ثمره‌های آن نیز بهره‌مند می‌شوند و روز به روز در مسیر بهبود كیفیت، كاهش هزینه ها و رقابت پذیری محصولات گام برمی‌دارند.

حمایت قضایی از واحدهای صنعتی ضروری است

ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی به همراه مجیدی دادستان مرکز استان و جمعی از مدیران استانی از مجتمع کشتارگاه تبدیلی صنعتی دام ارومیه بازدید کرد.

وی در این بازدید ضمن حضور در قسمت‌های مختلف این مجتمع از نزدیک در جریان میزان پیشرفت پروژه و مشکلات موجود قرار گرفت و بر ضرورت حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری در استان تاکید کرد.

عتباتی با بیان اینکه این مجموعه عظیم ظرفیت فوق العاده ای در زمینه اشتغال دارد و با پیشرفت ۹۰ درصدی با حمایت های لازم می تواند تکمیل شود، گفت: با تکمیل این مجتمع نه تنها زمینه اشتغال مستقیم برای ۳۰۰ نفر ایجاد خواهد شد، بلکه نقش تأثیرگذاری در سلامت عمومی مردم خواهد داشت، چون در بحث استانداردهای تولید پروتئین منطقه و جلوگیری از تخلفاتی همچون کشتار غیرمجاز دام در سطح شهر موثر واقع می‌شود.

رئیس شورای قضایی استان تاکید کرد: حمایت از واحد‌های تولیدی مانند این واحد لبیک عملی به فرمان مقام معظم رهبری در راستای اشتغال دانش‌بنیان می‌باشد و با شروع به فعالیت این مجموعه گام بلندی در زمینه اشتغال، صادرات و ارزآوری خواهیم برداشت.

تعامل شرکت های دانش بنیان و واحدهای صنعتی کشور را در مسیر رشد قرار می‌دهد

عبدالحمید سرتیپی سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا پایان فروردین امسال 61 فقره جواز تأسیس در استان برای ایجاد و توسعه واحدهای صنعتی صادر شده است، اضافه کرد: حجم سرمایه گذاری این واحدها بیش از 6 هزار و 93 میلیارد ریال برآورد شده است.

این مسئول ضمن اظهار امیدواری برای آغاز فعالیت این واحدها در موعد مقرر، اضافه کرد: پیش بینی می شود در این واحدها برای 1 هزار و 185 نفر فرصت شغلی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تا پایان فروردین امسال 10 واحد صنعتی با دریافت پروانه بهره برداری ایجادی و توسعه ای با حجم سرمایه گذاری بیش از 177 میلیارد و 294 میلیون ریال به بهره برداری رسیدند، گفت: با راه اندازی این واحدهای تولیدی صنعتی 73 نفر در استان صاحب شغل شدند.

این مسئول به اثرگذاری شرکت های دانش بنیان در توسعه واحدهای صنعتی اشاره کرد و بیان داشت:

شركت‌های دانش بنیان به دلیل آمیختگی با دانش و پژوهش می‌توانند به رونق كسب و كارهای محلی و تولیدی کمک کنند، باعث ارتقاء و عمومی كردن دانش فنی در جامعه شوند.

وی ضمن ابراز امیدواری برای همکاری واحدهای صنعتی در حال تاسیس و تاسیس شده در استان با شرکت‌های دانش بنیان، گفت: این مساله موجب حفظ و توسعه و پایداری اشتغال در استان می‌شود و در نتیجه بستر برای توسعه واحدهای صنعتی استان، اشتغالزایی، رونق اقتصادی و صرفه اقتصادی تولید فراهم می‌شود.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اظهار اینکه حمایت از شرکت های دانش بنیان و همکاری با آنها جزو اهداف سند چشم انداز 20 ساله توسعه است، گفت: شركت‌های دانش بنیان به دلیل اتكاء به خلاقیت، دانش و پژوهش می‌توانند در تحقق اقتصاد مقاومتی به مسئولان کمک کنند.

نتیجه

سال‌هاست که رهبر معظم انقلاب در نام گذاری عنوان سال به عنوان تولید، اقتصاد و اقتصاد مقاومتی توجه ویژه‌ای می‌کنند، امسال نیز به مقوله دانش بنیان پرداخته‌اند.

 امید است عرصه برای فعالیت واحدهای صنعتی و شرکت‌های دانش بنیان فراهم شود تا از ثمره آن هر دو قشر بهره مند شوند.

انتهای پیام

سونیا بدیع

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار