۲۰ هزار جمعیت روستایی در حال دسته و پنجه نرم کردن با بی‌آبی/ مشکلات بی‌آبی در جنگل رشتخوار همچنان پابرجاست

همزمان با فصل تابستان و آغاز گرما معضل بی آبی و کم آبی هر ساله میهمان منازل ۱۸ روستای با بیش از ۲۰ هزار جمعیت در بخش جنگل رشتخوار می‌شود، معضلی که چندین سال است، باعث گلایه مردم بوده و انتظار برای رسیدگی و رفع آن همچنان ادامه دارد.
کد خبر: ۹۴۴۰۶۹۴
|
۰۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی، همزمان با فصل تابستان و آغاز گرما معضل بی آبی و کم آبی هر ساله میهمان منازل ۱۸ روستای با بیش از ۲۰ هزار جمعیت در بخش جنگل رشتخوار می‌شود، معضلی که چندین سال است، باعث گلایه مردم بوده و انتظار برای رسیدگی و رفع آن همچنان ادامه دارد.

 

امسال هم در پی تماس‌ها و ارتباطات مکرر اهالی و ساکنین روستاهای جنگل علی الخصوص روستاهای پایین دست، از جمله روستاهای دوچاهی، علی نقی، سفلی، چاهشورک، بندازبک و … برای بررسی وضعیت آب شرب مردم در این روستاها از نزدیک در این روستاها حضور با مردم در رابطه با مشکلات به گفت‌وگو پرداختیم.

 

فرسودگی شبکه و ترکیدگی های مکرر لوله های انتقال آب در بخش جنگل

 

یکی از ساکنین روستای چاهشورک بخش جنگل با تأکید بر قطعی و افت شدید فشار آب در این روستا به خبرنگار ما، گفت: افت فشار و قطعی آب در منطقه جنگل به دلیل طولانی بودن خط انتقال آب و فرسودگی شبکه انتقال آب است که منجر به قطع شدن آب و افت فشار در تابستان و گرمای این روزها می شود.

 

دیگر ساکن این روستا نیز با اشاره به مدت دار بودن قطعی و افت فشار آب در این روستا، یادآور شد: علاوه بر قطعی و افت شدید فشار آب مشکلات دیگری نیز گریبان گیر مردم شده از جمله وضعیت بهداشتی مردم که اغلب مردم در روستاها با توجه به شغل کشاورزی و دامپروری با وجود گرمای هوا و نبود آب برای استحمام دچار مشکلات بهداشتی و امراض پوستی شده اند.

 

دب های آب یار غار شیرهای حیاط منازل/ آب ته مانده لوله های غیر قابل شرب و مصرف است

 

یکی از ساکنین روستاها دوچاهی جنگل به تهییه آب از حوض انبارها و چاه های کشاورزی اشاره کرد و اذعان داشت: تقریبا هیچ منزلی در روستا نمی توان یافت که در کنار شیرهای آب دبه برای برداشت آب نداشته باشد، آن هم آبی که ته مانده لوله هاست و حتی غیر قابل شرب و آشامیدن است.

 

یک خانم خانه دار اهل روستای علی نقی جنگل در رابطه با معضل بی آبی در این روستا اظهار داشت: مشکلات زنان خانه دار و رعایت بهداشت برای ساکنین روستا غیر قابل انجام است، با کم آبی نه امکان شستشوی البسه و نه شستشوی طرف ها و از همه مهمتر استحمام ساکنین و علی الخصوص کودکان وجود ندارد که به وضوح بیماری های را در بین کودکان از جمله بیماری پوستی و گرما زدگی و … را به واسطه بی آبی می توان مشاهده کرد.

 

نبود آب مورد نیاز دام و فروش دام ها توسط دامداران

 

پیرمرد و پیرزن ساکن روستای علی نقی به مشکلات ساکنین روستا در حوزه آب شرب، اشاره و در این رابطه اظهار داشتند: امروز علاوه بر مشکلات نظافتی به عنوان یک مسلمان آب برای وضو و استحمام برای ساکنین وجود ندارد، و آب های مانده و گرما زده جمع آوری شده در دبه ها غیر قابل مصرف و استفاده است، دام های روستائیان در حال از بین رفتن و بیشتر ساکنین در حال کاهش و فروش دام خود هستند.

 

مهمترین دلیل کمبود آب در جنگل مشکل فرسدگی شبکه است

 

حسین باهوش فرماندار رشتخوار در رابطه با مشکلات آب در روستاهای جنگل این شهرستان، گفت: مهمترین مشکل اب در شهرستان مربوط به زیر ساخت های موجود است، ما امروز مشکل کمبود اب به ان شکل را نداریم، متاسفانه زیر ساخت های اب شرب شهرستان فرسوده و ترکیدگی لوله ها و هدر رفت اب به واسطه آن زیاد است، ما نیازمند تعویض زیرساخت های شبکه ای که مربوط به حدود ۴۰ سال قبل است، هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه امروز نیازمند فرهنگ صحیح درمدیریت مصرف هستیم، افزود: ما باید به سمتی حرکت کنیم که فرهنگ استفاده درست از اب و برق را به خانواده ها یاد دهیم و در کنار ان هم زیر ساخت ها را اصلاح کنیم.

 

باهوش با اشاره به پیگیری های مجدانه شهرستانی واستانی در رابطه با موضوع آب، اظهار داشت: همه ما باید در بحث مصرف و الگوی بهینه، مصرف درست رابه یکدیگر تذکر و یاداور شویم، در رابطه با آب شرب منطقه جنگل با پیگیری مجدانه اب از استان قدس به مدت ۲۰روز گرفته شد، امروز دلیل مشکل اب، گرمای بیش از حدوعدم استفاده صحیح از اب است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار