علائم و راهکارهای پیشگیری از بیماری وبا
به گزارش خبرنگار بسیج از سیب و سوران، ایوب کرد تمینی رئیس مرکز بهداشت شهرستان سیب و سوران گفت: با توجه به شیوع بیماری التور در کشورهای همسایه آگاهی مردم در خصوص این بیماری امری ضروری است و میطلبد که مردم عزیز به نکات بهداشتی توجه ویژهای داشته باشند.
وی افزود: بیماری وبا یک بیماری اسهالی است كه توسط باكتریی بنام ویبریوكلرا ایجاد میشود که منحصراً انسان را مبتلا می کند.
کرد تمینی بیان کرد: انتقال بیماری از طریق دست های آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و ملافه ها و لوازم آلوده، همچنین آب آلوده به مدفوع، سبزی و میوه های خام آلوده یا شسته شده با آب آلوده و یا غذای آلوده شده توسط دست یا مگس امکان پذیر است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان سیب و سوران ویژگی مشخص وبا آغاز ناگهانی اسهال آبکی است که به دنبال آن استفراغ ، کم آب شدن سریع ، گرفتگی ماهیچه ها و کم شدن ادرار فرا می رسد، ادامه داد: میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت بدن ۳۰ الی۴۰ درصد می باشد.
این مسئول اظهار داشت: تقریباً ۷۵ درصد از افرادی که دچار عفونت با ویبریوکلرا می شوند هیچ نشانه ای از بیماری ندارند، ۲۰ درصد دیگر دچار اسهال می شوند که از اسهال ایجاد شده توسط دیگر ارگانیسمها قابل افتراق نیست.
به گفته کرد در ۲ تا ۵ درصد از افراد مبتلا، عفونت اسهال آبکی ، استفراغ و از دست رفتن آب بدن رخ می دهد. در برخی موارد حتی تا ۲۵ لیتر آب را در روز دفع می شود ، اگر این آب از دست رفته جبران نشود برای فرد خطرناك و مرگ آور خواهد بود.
وی علائم خطر وبا را عطش فراوان، استفراغ شدید و مداوم، تب بسیار بالا، دفع بیش از حد اسهال آبکی، بی حالی شدید، وجود خون در مدفوع، عدم توانائی نوشیدن و خوردن، وخیم شدن حال بیمار نام برد.
کرد تمینی افزود: جهت پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بوسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماریهای اسهال و حفظ سلامت خود و اطرافیان در منزل، تفریحگاهها، پاركها و در حین مسافرت به نكات زیر توجه فرمایید: همیشه از آب لوله كشی تصفیه شده استفاده كنید، از یخ های قالبی و کارخانه ای غیر بهداشتی استفاده ننمایید، هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید، برای نوشیدن آب از لیوان شخصی استفاده نمایید، در مراسم عمومی همانند جشن ها، عروسی ها و ... حتی المقدور از مصرف سبزیجات، سالاد، میوه و بستنی خودداری نمایید، دستها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت)، شستن و تمیز كردن كودك و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، ماهی و مرغ با آب و صابون بشوییدف اسیدی نگه داشتن فضای معده (مصرف لیمو ترش تازه و دوغ پاستوریزه به همراه غذا) تا حد زیادی میكروب وبا را از بین میبرد، بدون تجویز پزشک از مصرف قرص های ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید.