خبرهای داغ:
یادداشت /

آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر/بازخوانی جنایت آمریکا در هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران گواه است

آمریکا و دنیای غرب علی‌رغم ادعاهایش بزرگترین ناقض حقوق بشر است ومسایلی را که به عنوان آزادی مطرح می کند به نوعی سوءاستفاده از آن است و حتی در برخی موارد سلب آزادی از ادیان و گروه‌های دیگر می کند.
کد خبر: ۹۴۴۲۳۹۵
|
۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، سالروز حمله امریکا به هواپیمای مسافربری ایران در ۱۲ تیر ماه ۱۳۶۷ به نام روز «افشای حقوق بشر امریکایی» نامگذاری شده است.

جنایت هولناک نظامیان امریکایی در این روز در هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس با ناو متجاوز امریکایی را باید یکی از دردناک‌ترین فجایع انسانی دوران معاصر دانست.

دنیای غرب علی‌رغم ادعاهایش بزرگترین ناقض حقوق بشر است ومسایلی را که  به عنوان آزادی مطرح می کند به نوعی سوءاستفاده از آن است و حتی در برخی موارد سلب آزادی از ادیان و گروه‌های دیگر می کند.

غرب از لفظ آزادی تا جایی پیش رفته و استفاده می کندکه به خود آسیب نرسد و از این عنوان سوءاستفاده کرده و به عنوان حربه جهت فشار به سایر دولت ها استفاده می کند.نامگذاری چنین روزی به طور مشخص موجب تمرکز بیشتر جهانیان روی حقوق بشر آمریکایی می شود ؛تمام کسانیکه به غرب می روند می گویند آزادی در آنجا تا جایی که کاخ سفید صدمه ندیده و ساختار سیاسی آمریکا آسیب نبیند مطرح می شود.

در این روز هواپیمای مسافربری ایرانی با 290 مسافر بر فراز خلیج فارس هدف ناو آمریکایی وینسنس قرار گرفت و این پرواز هرگز به پایان نرسید نامگذاری شد.

هواپیمای مسافربری ایرانی روز یکشنبه دوازدهم تیر ماه سال 67 از فرودگاه بندرعباس به امید پروازی امن عازم دبی شدند، اما 7 دقیقه پس از پرواز ناو آمریکایی وینسنس با اینکه مجهز به رادار‌های پیشرفته بود، هواپیمای مسافربری ایرانی را هدف قرار داد و همه مسافران هواپیما را که 66 کودک هم در میان آن‌ها بود به شهادت رساند، تنها به این دلیل که هواپیمایشان «به اشتباه» به عنوان جنگنده شناسایی شده بود.

پس از سقوط این هواپیما، هیچ‌کدام از کشتی‌های آمریکایی حاضر در منطقه اقدامی برای جستجوی بازماندگان و نجات یافتگان احتمالی انجام نداند و جعبۀ سیاه هواپیما هم هرگز پیدا نشد.

نیروی دریایی آمریکا بعدا" در تحقیقات خود اذعان کرد که هواپیمای ایرانی در همان راه هواییِ تجاریِ تایید شده در حال پرواز بوده و خود را نیز در فرکانس‌های کنترل ترافیک هوایی به عنوان یک هواپیمای غیرنظامی معرفی کرده است؛ اما دولت آمریکا نه تنها مسئولیت حمله به هواپیمای مسافربری را نپذیرفت، بلکه به "ویلیام راجرز " فرمانده ناو وینسنس که باید بعنوان جنایتکار جنگی محاکمه می‌شد، مدال شجاعت داد.

نکته جالب توجه در این حادثه سیاست‌های دوگانه شورای امنیت سازمان ملل و رسانه‌های غربی است. پنج ماه بعداز حمله به ایرباس ایرانی هواپیمای پان آمریکن بر فراز شهر لاکربی اسکاتلند منفجر شد گر چه از ابعاد مختلف این دو حادثه متفاوتند، اما شورای امنیت در موضعی دوگانه از دولت لیبی خواست تا متهمان این حمله تروریستی را به آمریکا و انگلیس تحویل دهد و غرامت این حادثه را هم بپردازد، اما درمود حمله ناو جنگی آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی، شورای امنیت فقط ابراز تاسف کرد.

آمریکا سعی کرد حادثه لاکربی را به مشکلی جهانی تبدیل کند و رسانه‌های غربی در سطح گسترده‌ای به این حادثه پرداختند، اما با سرپوش گذاشتن بر حادثه ایرباس ایرانی تلاش شد تا در سکوت خبری غرب این حادثه هم مانند دیگر جنایت‌های آمریکا علیه ملت ایران به فراموشی سپرده شود، جنایتی که حتی اگر غربی‌ها هم بخواهند از ذهن جهانیان پاک نخواهد شد.


آنچه به ابعاد ضد انسانی این جنایت می‌افزاید سکوت سازمان‌های مدعی حقوق بشری غرب در قبال آن و عدم محکومیت آن توسط سازمان ملل متحد است و همین امر سبب گردیده که سران رژیم جنایتکار واشنگتن، منشأ اصلی بسیاری از جنایات تاریخ معاصر علیه ملت‌های مستضعف باشند، چرا که به دلیل نظام ناعادلانه فعلی حاکم بر جهان، کاخ سفید خود را در برابر هیچ مرجعی پاسخگو نمی‌داند.


در روند تحولات دفاع مقدس در سال‌های پایانی جنگ، رژیم بعث حاکم بر عراق پس از آنکه در شکست مقاومت رزمندگان اسلام ناکام ماند، سعی کرد از یک سو با کشاندن جنگ به حوزه غیر نظامیان از طریق تشدید موشکباران شهرها و بمباران شیمیایی شهرهای ایران (نظیر سردشت) در مقاومت و ایستادگی مردم و رزمندگان ایران ایجاد اخلال کند و از سوی دیگر، با حمله به نفتکش‌ها و بین‌المللی کردن جنگ، پای قدرت‌های بیگانه را به خلیج فارس باز کند که حمله ناو امریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران محصول این سیاست‌های جنایتکارانه و مداخله جویانه بود. اقدام امریکا در این جنایت و استمرار حمایت از صدام و سکوت مجامع بین‌المللی سبب شده که امریکایی‌ها در ادامه جنایت‌شان سکوهای نفتی و ناوهای جنگی ایران را هدف قرار دهند.


در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:


۱-اقدام امریکا در هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران در حالی بود که به اعتراف معاون رئیس‌جمهور وقت امریکا، فرمانده ناو از اینکه یک هواپیمایی مسافربری را هدف قرار داده است آگاه بود. امریکایی‌ها هدف از این اقدام را وادار کردن جمهوری اسلامی ایران به پذیرش صلح و پایان جنگ اعلام کردند. چنانکه ریگان، رئیس‌جمهور وقت امریکا که به فرمانده ناو مذکور نشان افتخار داد، در این زمینه می‌گوید: این واقعه ضرورت دستیابی به برقراری صلح را با حداکثر شتاب، دو چندان ساخته است.


۲- برخورد غرب با این حادثه و سکوت حمایت‌آمیز در برابر جنایات امریکا نشان داد که ادعای غربی‌ها در حمایت از حقوق بشر، صرفاً کارکرد ابزاری داشته و از آن به عنوان چماقی در راستای منافع خود بهره می‌برند. مصداق این مدعا را می‌توان در مقایسه برخورد غرب با آشوب‌های دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸ در ایران و آشوب‌های یکی دو سال اخیر در فرانسه، انگلیس و امریکا دانست. آن‌ها در حالی که از سرکوب معترضان از سوی دولت فرانسه و امریکا حمایت می‌کنند، تلاش داشته و دارند پرونده آشوب‌های ایران را به صحنه شورای امنیت سازمان ملل ببرند و ایران را محکوم کنند.


۳- دنیای غرب از لفظ آزادی و حقوق بشر به عنوان حربه‌ای برای مقابله با کشورهای مستقل استفاده می‌کند و از این طریق تلاش دارد نظام‌های سیاسی غیر همسو با غرب را تحت فشار قرار دهد. برای مثال در شرایطی که در قبال کشتار روزانه مردم و سیاهپوستان امریکایی توسط پلیس این کشور سکوت کرده‌اند، در جریان آشوب‌های زمستان ۹۶ و ۹۸ یا برخوردهای پلیس ایران با هنجارشکنان اخلاقی، تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا موضوع مقابله پلیس ایران با برخی از زنان فریب خورده را به سطح شورای امنیت بکشانند.


۴- غربی‌ها این رفتارهای دوگانه را حتی در عرصه تعیین نمایندگان ویژه حقوق بشری برای کشورها تعمیم داده‌اند. در حالی که از رژیم سعودی به رغم نادیده گرفتن بدیهی‌ترین حقوق انسانی زنان و شیعیان این کشور وگردن زدن جوانان شیعه و مثله کردن ناراضیان سیاسی نظیر خاشقچی حمایت کرده و این کشور را به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل درآورده‌اند، در نقطه مقابل با تعیین نماینده ویژه برای ایران، هر ساله با ارائه گزارش‌های مغرضانه که عمدتاً منافقین و دیگر گروهک‌های ضد انقلاب تهیه می‌کنند، سعی دارند ایران را در مجمع عمومی سازمان ملل محکوم و به بهانه‌های مختلف برای ایران پرونده‌سازی کنند.


۵- قدرت‌های سلطه این برخوردهای جنایت‌آمیز خود را به عرصه‌های اقتصادی نیز تعمیم داده با گسترش تحریم‌ها علیه ایران و دیگر کشورهای مستقل واعمال فشار حداکثری علیه مردم ایران، ایستادگی و مقاومت مردم ایران را هدف گرفته‌اند، عمق این رفتار غیر انسانی تا آنجاست که حتی در شیوع ویروس کرونا که تقریباً همه کشورها سعی دارند به نوعی کمک کنند تا از انتشار گسترده این ویروس جلوگیری شود، نسبت به ایران رفتار دوگانه داشته و حتی از ارسال دارو برای درمان این ویروس به بهانه تحریم‌ها علیه ایران، ممانعت به عمل آورده و از انتقال کمک‌های انساندوستانه شهروندان‌شان به ایران جلوگیری کردند.


۶- اعلام روز هدف گرفته شدن هواپیمای مسافربری ایران که به شهادت بیش از ۲۹۰ انسان بی گناه انجامید به عنوان روز «افشای حقوق بشر امریکا» زمینه‌ای را فراهم آورده است تا پرونده جنایات ضد انسانی رژیم امریکا همواره مفتوح مانده و فرصتی باشد تا اقدامات امریکا در کشتار انسان‌های بیگناه در کشورهای مختلف، نظیر افغانستان، عراق، یمن، سوریه و حتی رفتار شنیع آن‌ها با شهروندان سیاهپوست که این روزها شاهد آن هستیم و اعتراضات تبعیض نژادی امریکا دیگر به گوش جهانیان رسیده است، افشا شود

اما اگر سی و دو سال پیش برای برداشتن نقاب از چهره واقعی مقامات کاخ سفید باید به حوادثی مثل حادثه ایرباس ایرانی در خلیج فارس استناد می‌شد، امروز جنایات آمریکا در یمن، سوریه، عراق و افغانستان بیش از پیش چهره واقعی آمریکا را در جهان آشکار ساخته است.

حقوق بشر آمریکایی حتی دامنگیر مردم این کشور شده و رفتار‌های نژادپرستانه آمریکایی‌ها با کشتن سیاهپوستان در خاک این کشور انزجار افکار عمومی را در جهان بدنبال داشته است.

در روز‌هایی که بنام افشای حقوق بشر آمریکایی نام گذاری شده است، حالا اعتراض‌ها به این جنایات از مرز‌های آمریکا هم فراتر رفته و به یک مطالبه جهانی تبدیل شده است، مطالبه‌ای که مسئولیت نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی بویژه شورای امنیت سازمان ملل را در قبال آن سنگین‌تر می‌کند.

امروز پای مقامات نژاد پرست آمریکایی نه تنها گلوی سیاه پوستان این کشور را بلکه گلوی کودکان یمنی، سوری، افغانی و عراقی را هم می‌فشارد و این وظیفه سنگین بر دوش رسانه‌های کشور‌های اسلامی و منطقه است که در مقابل سکوت رسانه‌های غربی، ابعاد جنایات حملات جنگنده‌های آمریکایی به مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان را آشکار کنند.

تنها راه پایان جنایات آمریکا خروج نیرو‌های این رژیم از منطقه است و کشور‌های منطقه راهی جز گفتگو و همکاری‌های منطقه‌ای برای دستیابی به صلحی پایدار ندارند، حمله موشکی به پرواز شماره 655 پیامی روشن برای همه کشور‌های خلیج فارس دارد، اینکه هنوز هم ناو‌های آمریکایی در خلیج فارس حضور دارند و هواپیما‌های مسافربری بسیاری در این خطوط پر ترافیک هوایی تردد می‌کنند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار