به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج- استان لرستان ، شهرستان پلدختر -حکیمه
عزیزی : فَدَلَّاهُمَا بِغُرُورٍ ۚ فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ بَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا وَطَفِقَا يَخْصِفَانِ عَلَيْهِمَا مِنْ وَرَقِ الْجَنَّةِ ۖ وَنَادَاهُمَا رَبُّهُمَا أَلَمْ أَنْهَکُمَا عَنْ تِلْکُمَا الشَّجَرَةِ وَأَقُلْ لَکُمَا إِنَّ الشَّيْطَانَ لَکُمَا عَدُوٌّ مُبِينٌ
پس آنان را به فریب و دروغی (از آن مقام بلند) فرود آورد، پس چون از آن درخت تناول کردند زشتیهایشان (مانند عورات و سایر زشتیهای پنهان) بر آنان آشکار گردید و بر آن شدند که از برگ درختان بهشت خود را بپوشانند، و پروردگارشان آنها را ندا کرد که آیا من شما را از این درخت منع نکردم و نگفتم که شیطان دشمن آشکار شماست؟
همفر، یکی از جاسوسان انگلیسی در کشورهای اسلامی ، در گزارشی به وزارت خارجه کشور خود چنین می نویسد : در مسئله بی حجابی زنان ، باید کوشش فوق العاده به عمل آوریم تا زنان مسلمان به بی حجابی و رها کردن چادر ، مشتاق شوند . باید به استناد شواهد و دلایل تاریخی ، ثبت کنیم که پوشیدگی زن از دوران بنی عباس متداول شده و مطلقا سنت اسلام نیست . مردم ، همسران پیامبر را بدون حجاب می دیده اند و زنان صدر اسلام در تمام شئون زندگی، دوش به دوش مردان فعالیت داشته اند . پس از آنکه حجاب زن با تبلیغات وسیعی از میان رفت، وظیفه ماموران ما آن است که جوانان را به عشق بازی و روابط جنسی نامشروع با زنان تشویق کنند و بدین وسیله فساد را در جوامع اسلامی گسترش دهند . لازم است زنان غیر مسلمان کاملا بدون حجاب ظاهر شوند تا زنان مسلمان از آنان تقلید کنند .
ابن عباس می گوید : آدم ، پس از یک توقف کوتاه در بهشت که نصف روز از روزهای آخرت بود به کوه ، نود ؛ در کشور هند و حوا به جده فرود آمدند در حالی که برهنه و عریان بودند . خداوند امر کرد یکی از هشت جفت قوچی که از بهشت به ایشان عطا کرده بود را ذبح کنند . سپس حوا پشم آن را رشت ، با دست یاری آدم از تابیده های آن یک جامه بلند برای آدم و یک پیراهن و روسری جهت حوا بافته شد . بدین وسیله بدن انسان های نخستین پوشیده گردید و از برهنگی و شرمندگی آن نجات یافتند .
این داستان نشان می دهد که حجاب قبل از اسلام نیز به صورت فطری بوده است.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود : همانا فاطمه عفت خویش را پاس داشت و خداوند متعال ، نسل او را بر آتش حرام گرداند.
امیرالمومنین(علیه السلام )در حکمت ۴۷۴ درباره مقام والای انسان عفیف می فرماید : پاداش رزمنده شهید در راه خداوند، بالاتر از پاداش انسان پاکدامنی نیست که توان انجام گناه را دارد ولی خود را آلوده نمیسازد. انسان پاکدامن، نزدیک است که فرشتهای از فرشتگان الهی گردد.
مقام معظم رهبری ( حفظه الله ) : زنان مسلمان ما باید بدانند که امروز سنگربان ارزش های اسلامی در برابر وضع جاهلی دنیای غرب هستند . در اسلام حجابی بین زن و مرد وجود دارد ، اینرا نمی شود منکر شد . این حجاب است ، این هم طبق حکمتی است که واقعا صحیح این حجاب باشد . این حکم ، حکم درستی است کسی نمی تواند انکار کند .
خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است و توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل خانواده - که زمینه ساز اصلی حرکت تکاملی و رشد یابنده انسان است - اصل اساسی بوده ، فراهم کردن امکانات جهت نیل به این مقصود ، از وظایف حکوکت اسلامی است . زن در چنین برداشتی از واحد خانواده ، از حالت شی بودن و یا ابزار کار بودن در خدمت اشاعه مصرف زدگی و استثمار خارج شده ، ضمن باز یافتن وظیفه خطیر و پر ارج مادری در پرورش انسانهای مکتبی ، پیشاهنگ و خود همرزم مردان در میدان های فعال حیات است . در نتیجه پذیرای مسئولیتی خطیر تر و در دیدگاه اسلامی برخوردار از ارزش و کرامتی والاتر خواهد بود
عفاف عبارت است از دست کشیدن از حرام ، دست کشیدن از آنچه حلال و زیبا نیست و باز داشتن نفس از خواهش های نادرست و پرهیزگاری و پاکدامنی ؛ اگر زنان و مردان عفیف باشند جامعه اصلاح می گردد.
مسئله حجاب با نگاه به نامحرم که در اسلام این همه در موردش تکیه شده و روایات و آیات قرآن و بحث های گوناگونی درباره آن است در حقیقت یک مقدمه است برای اینکه از رشد سلول خطرناکی که به غده مهلکی بدل خواهد شد . در جامعه جلوگیری کند و از یک بیماری و بلای کشنده و نابود کننده در جامعه پیشگیری کند و آن بلا عبارت است از فساد و فحشا و بی بند و باری جنسی .
اسلام ، برخلاف آن چه تبلیغ می کنند و تهمت می زنند ، حجاب و عفاف زن را در تعارض با حضور سازنده وی در جامعه نمی داند ، بلکه تنها راه حل چالش و تناقض موجود میان زن و حضورش در ساختن جامعه سالم را عفاف و پوشش مناسب می داند . چرا که حجاب مصونیت بخش است نه محدودیت آفرین . مصونیت از ضد ارزش هایی که رشد و شکوفایی جامعه و انسانها را محدود می کنند .
منابع :
کلام سراسر نورانی وحی / سوره اعراف / آیه ۲۲
نهج البلاغه / حکمت ۴۷۴
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران همزمان با ولادت حضرت زینب ( سلام الله علیها ) / ۱۳۷۰
چهل حدیث حجاب / عبدبالعلی براتی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس