عاشورا آیینه تماینمای انسانهای آزاده است
به گزارش بسیج از خوی، حجتالاسلام حجت قاسمخانی امامجمعه خوی در حضور عزاداران حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: امربهمعروف و نهیازمنکر در مصلحت اجتماعی تاثیر بسیار زیادی دارد و جامعه را از منکرها بازمیدارد، که همین موضوع خود اساس و پایه برای افزایش معروفهاست.
وی با بیان اینکه حادثه عاشورا در سال 61 هجری رقم خورد، که یکی از تراژدیهای بزرگ تاریخ است، ادامه داد: امام حسین(ع) برای زنده نگه داشتن دین و جلوگیری از انحرافهای بزرگی که در دین جدش به وجود آمده بود، قیام کرد.
حجتالاسلام قاسمخانی بیان کرد: قیام باشکوه کربلا باعث شد، انسانهای غفلتزده از خواب عمیق بیدار شوند و قیام بینظیر امام حسین (ع) برای تمام آزادگان جهان درس بزرگی داد و به ما آموخت که باید در مقابل انحرافها و ظلمها به استحکام کوه ایستاد و مشعلی برای تمام انسانهای آزاده شد.
وی گفت: آنچه در اولین نظر و مطالعه در واقعه عاشورا به چشم می خورد و جلب توجه میکند، انگیزه ماورای مادی این جنبش عظیم است، امام حسین(ع) از سرآغاز قیام خویش و حرکت از مدینه حتی قبل از آن، به عدم پیروزی مادی خویش آگاه بود.
امامجمعه خوی اضافه کرد: ایشان از شهادت و اسارت خاندان خود اطلاع داشت و بارها از طریق اخبار غیبی توسط پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) از شهادت خود باخبر شده بود، اما همچنان بر هدف خویش که انجام وظیفه خطیر الهی، احیای دین و سنت نبوی بود، اصرارداشت.
وی با بیان اینکه بارها عنوان شده است که یکی از اهداف امام حسین (ع) از قیام احیای فریضه امربهمعروف و نهیازمنکر در جامعه و بین مردم بود، گفت: این دو موضوع مکمل یکدیگر هستند، پس باید به هر دوی آنها توجه ویژه شود.
حجتالاسلام قاسمخانی با بیان اینکه، اگر ریشه و عامل بسیاری از فضایل اخلاقی را در افراد بررسی کنیم، خواهیم دید دلیل عمدۀ آن، رواج فضیلت و ارج نهادن جامعه به آن می باشد، اضافه کرد: ارزشهای اخلاقی موجب کسب آبرو و وجههدار شدن فرد در اجتماع میشود.