به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، «مهدی حقی، مدیرعامل شرکت پیشگامان فرایند توسعه دانش» در سفر به شیراز و در جمع مدیران و کارشناسان حوزه فناوری گفت: تجاری سازی بخش مهمی از فرآیند نوآوری است و هیچ محصول فناوری جدیدی بدون تجاری سازی امکان ورود موفق به بازار را ندارد. ایجاد بستر مناسب برای عرضه دانش و فناوری، علاوه بر فراهم کردن ارزش های اقتصادی، منجر به رشد و توسعه اقتصادی نیز در جامعه می گردد.
وی افزود: ورود بسیج به این عرصه زمینه ساز یک حرکت جهادی و شتاب دهنده در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.
مهدی حقی در توضیح وظیفه شرکت پیشگامان فرایند توسعه دانش اظهار داشت: مجموعه پیشگامان وظیفه تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور را بر عهده دارد، جایی که پاسخ فناورانه با حمایت های مادی و معنوی تبدیل به ثروت شود.
وی با اشاره به تاسیس این شرکت در سال 1370 عنوان کرد: مجموعه پیشگامان با استفاده از ظرفیت های سرمایهگذاری، تسهیلاتی و اعتباری خود به دنبال بسیج کردن سایر ظرفیت های پشتیبانی و سرمایهگذاری در داخل به نفع پشتیبانی از پاسخ های فناورانه مبتنی بر حل مسائل اولویت دار کشور است.
مدیرعامل شرکت پیشگامان مهم ترین چالش را عدم مسئله محوری در حوزه اقتصاد دانش بنیان دانست و افزود: ما حجم زیادی از تیم های فناور را در کشور داریم که بر روی وزنه های اصلی اقتصاد ما متمرکز نشده اند.
وی خاطر نشان کرد: ما برای اینکه مسائل کشور را به طریق فناورانه حل کنیم، سه محور داریم که یک ضلعش مسئله، ضلع بعدی آن پشتیبانی و سومین ضلع آن حل مسئله است.
وی به توضیح اقتصاد دانش بنیان پرداخت و گفت: پشتیبانی در حوزه اقتصاد دانش بنیان یعنی پشتیبانی های مالی، اعتباری و زیرساختی و ضلع سوم خود مسئله است که باعث شده برای رسیدن به وضع مطلوب خلاءهایی ایجاد شود.
حقی گفت: مسائلی که روی زنجیره های ارزش هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است و در رسیدن به اقتصاد دانش بنیان بسیار موثر خواهد بود که تاکنون بر روی این مسائل تمرکز جدی نشده است.
به گفته وی در همین خصوص ستاد تجاری سازی استان ها فعال خواهد شد تا با هم افزایی و پای کار آمدن کلیه ظرفیت های استان، پاسخ فناورانه به نیازهای فناورانه متصل شود.
این مقام مسئول در ادامه به رویداد «تا ثریا» اشاره داشت و توضیح داد: بخشی از این رویداد که در تمامی استان ها برگزار خواهد شد، به سرمایه گذاری بر روی طرح های فناورانه اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه رویداد «تا ثریا» در نیمه دوم شهریورماه در استان فارس برگزار خواهد شد، اضافه کرد: طرح های فناورانه بسیاری در استان ها داریم که نیازمند سرمایه هستند اما تاکنون شرایط برای آن ها فراهم نشده که آنان با طرح کسب و کار آماده در رویداد «تا ثریا» شرکت کرده و پای میز مذاکره با سرمایه گذاران به صورت مستقیم خواهدن نشست .
حقی بخش دوم رویداد «تا ثریا» را در اختیار قرار دادن نیازهای فناورانه استان برای تیم های فناور جهت ارائه پاسخ فناورانه اعلام کرد و گفت: با همکاری ارگان های مختلف استان همچون استانداری فارس این مهم را محقق خواهیم کرد.
تلاش برای فرهنگسازی جهت سرمایه گذاری در مباحث علم و فناوری
احمد رضا قاسمی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس نیز در این جلسه اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد باب مدل های جدید سرمایه گذاری امکان پذیر و عملیاتی در حوزه علم و فناوری از جمله سرمایه گذاری فرشته که سرمایه مورد نیاز شرکت های نوپا و استارتاپ ها را برای شروع به کار فراهم می کند را در استان فارس ایجاد کنیم.
وی یکی از اهداف مهم از سرمایه گذاری فرشته را تقویت حوزه پژوهش و تحقیقات برروی بخش فناوری اعلام کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه متاسفانه تاکنون سرمایه گذار فرشته در استان فارس نداشته ایم، خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری فرشته در تهران در حال رقم خوردن است اما در سایر استان ها یا ضعیف عمل شده و یا همانند استان فارس تاکنون هیچگونه سرمایه گذاری فرشته نداشته اند.
وی متذکر شد: هدف این است در سال جاری فرهنگ سازی سرمایه گذاری فرشته صورت گرفته و حتی شده با یک نفر سرمایه گذاری را شروع کرده و در سال های بعد به این تعداد اضافه شود.
قاسمی در خصوص اولویت سرمایه گذاری در استان فارس توضیح داد: اولویت زنجیره های ارزش استان فارس مباحث کشاورزی، گردشگری، پزشکی و صنعت است که باید در سیاست ها، استراتژی ها و برنامه ریزی برای آینده در بحث سرمایه گذاری با این اولویت ها صورت پذیرد .
وی خاطر نشان کرد: بخشی از سرمایه گذاری نیز باید معطوف به حوزه صادرات محصولات فناورانه استان باشد.
قابل ذکر است که با حضور مهدی حقی دفتر شرکت پیشگامان فرایند توسعه دانش در پارک علم و فناوری فارس افتتاح شد.
در این مراسم احمد رضا قاسمی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس طی حکمی از سوی مدیرعامل بنیاد تعاون بسیج به سمت مدیر شعبه شرکت پیشگامان و دبیر کارگروه شناسایی و ارزیابی تجاری طرح های فن آور استان فارس به مدت سه سال منصوب شد.
همچنین به منظور آمادگی و رایزنی جهت برگزاری هرچه بهتر و مفیدتر رویداد «تا ثریا»، مهدی حقی مدیرعامل شرکت پیشگامان با همراهی احمد رضا قاسمی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس جلساتی را با مرکز رشد فناوری و هاب دانشگاه شیراز، مدیران تعدادی از شرکت های فناور و دانش بنیان و اقشار علم ورز بسیج در استان فارس داشتند.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس در جلسه با اقشار علم ورز بسیج از امیرحسین حکمت نیا، مدیر گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری شیراز به جهت تلاش ها و همکاری های بسیار وی با این سازمان و کسب رتبه اول گردشگری در میان شهرهای کشور تقدیر و تجلیل کرد.
انتهای پیام/