خبرهای داغ:

ضرورت استفاده از روش‌های نوین در کشاورزی/آموزش کشاورزان سبب بهره وری بالاتر

شاهرود_ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان سمنان مرکز شاهرود گفت: در آموزش و ترویج یافته‌های نوین خوب عمل نکردیم و بهره برداران ما سنتی هستند.
کد خبر: ۹۴۵۳۳۸۴
|
۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۴

ضرورت استفاده از روش‌های نوین در کشاورزی/آموزش کشاورزان سبب بهره وری بالاتربه گزارش خبرنگار بسیج، احمد دزیانیان در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در سالن جلسات مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی استان سمنان مرکز شاهرود با اشاره به اینکه این مرکز سال ۱۳۴۹ تأسیس شده و بیش از ۵۰ سال قدمت دارد، افزود: در سال‌های گذشته مرکز رشد واحد‌های فناور شاهوار با همکاری پارک علم و فناوری استان در راستای توجه به ایده‌های نو و حمایت از صاحبان ایده و خلاقیت تاسیس شده است.
او با اشاره به انجام پژوهش‌های کاربردی برای رفع موانع تولید و افزایش بهره‌وری در استان و کارفرمایی کشاورزان، گفت: حفظ ذخایر توارثی و بانک‌های ژنی گیاهی از وظایف ماست و کلکسیون ارقام گیاهی را تشکیل دادیم.
رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی استان سمنان مرکز شاهرود، خاطر نشان کرد: انگور و زردآلو و سایر گیاهان ژنوم‌های آنان را در کلکسیون نگهداری می‌کنیم، ومجوز کلکسیون ملی سنجد را در سال ۱۳۹۷ گرفتیم و تاکنون ۵۰ ژن را جمع آوری کردیم و سال ۱۴۰۰، ۲۵ رقم جدید انگور را جمع آوری کردیم.
او با اشاره به گیاه پکان که شبیه به گردو است، گفت: تاکنون ۲۵ رقم را جمع آوری کردیم و مقاوم به سرما و خشکبار است و جمع آوری آسان دارد و در مناطق گرمسیری بوده و می‌تواند در این منطقه رشد داد و تمشک و بلوبری را نیز ارقامی جمع آوری شده که در بخش‌های مختلف استان، چون کالپوش کشت شود.
دزیانیان با اشاره به اینکه تلاش داریم ارقام جدید را وارد کنیم و سازگاری را بررسی و در اختیار کشاورزان قرار دهیم، افزود: امسال پنجاه درصد سرمازدگی زردآلو داشتیم، اما عرضه زردآلو داشتیم که ارقام جدید تکثیر شده و کشت و جواب داد.
او ادامه داد: تولید بذر و نهال در مرکز داریم که گندم و جو را پرورش و توزیع می‌کنیم و بذر به عنوان اولین و مهمترین نهاده در کشاورزی است و در عملکرد نیز تاثیر دارد و در مرکز و ایستگاه‌های تابعه تولید داریم و حضور گواهی شده کشاورزان طرف قرارداد داریم و در سایر استان‌ها نیز این نهاده توزیع می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی استان سمنان مرکز شاهرود با اشاره به تولید نهال، گفت: ما هم تولید می‌کنیم و نظارت هم می‌کنیم که حدود یک میلیون و دویست هزار نهال تولید می‌کنیم که نهال‌های مختلف است و بیش از صد هزار نهال را هر ساله تولید می‌کنیم و شناسه دار است و توزیع می‌شود.
او اضافه کرد: ذخیره ژنتیک پسته در ایستگاه دامغان داریم که ۵۰ ژن نر و ماده است و تکثیر کردیم و در قالب پیوندک هر ساله بیش از هفتاد هزار چشمه پیوندک را توزیع می‌کنیم که تقاضای بسیاری داریم در پسته و نهال پسته سالی دویست هزار نهال تولید می‌کنیم شناسنامه دار که در کشور رتبه اول را داریم.
دزیانیان با اشاره به موضوع آموزش اظهار کرد: اگر بهره برداران را آموزش صحیح دهیم می‌توانیم سی تا چهل درصد بهروری بالاتری داشته باشیم.
او با بیان اینکه چهل سال پیش تحقیقات در خصوص کاشت و داشت انگور در این مرکز انجام شده، اما رعایت نشده است و در آموزش و ترویج یافته‌های نوین خوب عمل نکردیم و بهره برداران ما سنتی هستند.
رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی استان سمنان مرکز شاهرود افزود: سالی بیش از ۱۵۰ کلاس حضوری و مجازی توسط مرکز برگزار می‌شود و در روستا‌ها و مساجد کلاس‌هایی برای هرس و مبارزه با آفات داریم و آموزش کارکنان وزارت جهادکشاورزی در استان مسئولیتش با ماست و پرونده آموزشی دارند و برای ارتقا شغلی باید این آموزش‌ها را بگذرانند.
او ادامه داد: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های فناور وظیفه ماست و دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی را افتتاح کردیم با محور وزارت علوم و از داشته‌های ارزشمند این مرکز است و کار اصلی جذب هسته‌های فناوری و جذب صاحبان ایده و خلاقیت و حمایت از آن‌ها و ارائه امکانات است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار