افتتاح پایگاه ملی محوطه باستانی شهرری/ تخصیص اعتبار ویژه برای مرمت برج طغرل
سید عزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از برج طغرل به بقایای شهر تاریخی باقی مانده در کنار این بنا سر کشی و از روند مرمت و نگهداری آن گلایه کرد.
ضرغامی در جریان سفر یک روزه به شهرستان ری, در بازدید از بنای تاریخی برج طغرل متعلق به دوره سلجوقیان ، خواستار تخصیص اعتبار برای انجام کاوش و مطالعات فرهنگی در این بنا شد و لازمه تخصیص اعتبارات تشکیل شورای مطالعاتی و پژوهشی در مورد این بنا را اعلام کرد.
بازدید ضرغامی از اماکن متبرکه شهرری
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از اماکن تاریخی و متبرکه شهرری بازدید و با هنرمندان و کارآفرینان صنایعدستی گفتوگو کرد.
عزتالله ضرغامی با حضور در اماکن متبرکه شیخ صدوق، امامزاده هادی و امامزاده زینب، بر مزار مرحوم موذن زاده اردبیلی، پهلوان نامدار حاج سید حسن رزاز فاتحه قرائت کرد. وی سپس با حضور بر مزار شهدای فدائیان اسلام صادق امانی، مرتضی نیکنژاد، رضا صفارهرندی و محمد بخارایی ادای احترام کرد.
وي همچنین به زیارت مزار شیخ رجبعلی خیاط و علی اکبر دهخدا و غلامرضا تختی رفت و گفت: این افراد شخصیت هایی اثر گذار هستند و باید ویژگیهای آنها را به مردم اطلاعرسانی کنید.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با افتتاح پایگاه ملی محوطه باستانی شهرری گفت: آتشکده ری و تپه میل که اثر باستانی ارزشمندی است جزو ریشههای هویتی ری، تهران و کشور محسوب میشود.
سید عزتالله ضرغامی در حاشیه افتتاح پایگاه ملی محوطه باستانی شهرری متعلق به دوره ساسانیان اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی متولی بیش از 35 هزار اثر ثبتی تاریخی در حوزه فرهنگ است که همگی ارزشمند بوده و ثبت ملی شده است.
وی گفت: در حال حاضر 100 پایگاه ملی در کشور داریم که در سطح ملی و جهانی شناخته شده و به این پایگاهها ردیف ویژه اختصاص مییابد.
وی تصریح کرد: آتشکده ری و تپه میل که اثر باستانی ارزشمندی است و جزو ریشههای هویتی ری و تهران و کشور محسوب میشود و آتشکدههای بسیاری در کل کشور داریم اما این آتشکده دارای بنا و معماری زیبا و دالان مسقف است که با وجود گذشت 2 هزار سال از عمر این بنا هنوز استحکام و زیبایی خود را حفظ نموده که برای ثبت آن اقدام میکنیم.
پرداخت تسهیلات بانکی تا ۱۰هزار میلیارد تومان
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بناهای تاریخی بخشی از هویت ماست و باید در حفاظت از آنها تلاش کنیم.
سید عزت الله ضرغامی با اشاره به ظرفیت صنایع دستی شهر ری گفت: نبود بسته بندی مناسب، برندسازی و کاربردی نبودن صنایع دستی یکی از مشکلات این حوزه در کل کشور است که مرتب بر لزوم اصلاح آن تاکید کرده ایم.
وی گفت: درخصوص عرضه صنایع دستی در شهرستان ری برای راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی همکاری می کنیم و اعتباری نیز برای ان اختصاص می دهیم و در سطح ملی نیز جایگاهی برای صنایع دستی شهرری ایجاد خواهیم کرد و در تامین مواد اولیه و پرداخت تسهیلات همراهی می کنیم.
وی افزود: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سال گذشته در قالب تبصره ۱۸ قانون بودجه چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است و این تسهیلات تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان قابل پرداخت است.
وزیر میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری همچنین با پیشنهاد شهرداری منطقه ۲۰ در خصوص در اختیار گرفتن فضاهای گردشگری شهرری موافقت کرد و خواستار دقت و احساس مسئولیت نسبت به حفظ و نگهداری مناسب و اصولی از این اماکن شد.
ضرغامی یکی از چالشهای مراکز گردشگری شهرری و کشور را حریم آنها دانست و اضافه کرد: بناهای تاریخی حریم دارند اما در سطح کشور این حریم ها حفظ نشده است.
وی اعلام کرد: بعد از انقلاب نسبت به معماری بی توجهی کردیم و معماری در تهران و بسیاری از کلانشهرها هویت پیدا نکرد. همچنین حریم اماکن تاریخی و حریم قنوات را رعایت نکردیم و اکنون تخلیه آب های زیر سطحی در کلانشهر تهران به چالشی جدی تبدیل شده است.
در پایان این مراسم تفاهم نامه راه اندازی موزه در قلعه گبری و واگذاری مدیریت اماکن میراث فرهنگی شهرری به شهرداری به امضا رسید.