گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ اراده پولادین علی و مریم برای خدمت به محرومان +( تصاویر)

علی حبیبی و مریم امینی راد دو دانشجوی موفق و جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هستند که با راه اندازی یک گروه جهادی اتفاقات بسیار خوبی را در مناطق محروم و کم برخوردار استان کهگیلویه و بویراحمد رقم زده اند.
کد خبر: ۹۴۵۵۶۷۷
|
۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج کهگیلویه وبویراحمد، گروه های جهادی با هدف خدمات رسانی به مردم مناطق محروم و کم برخوردار در حوزه های مختلف عمرانی، آموزشی، بهداشتی ، معیشتی و ... تاسیس و راه اندازی شده اند.

چوانان با انگیزه ای بدون هیچ چشمداشتی در این گروه های جهادی فعالیت دارند و گاهی نیز خود باعث و بانی تشکیل این گروه های جهادی هستند.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج که گروه جهادی "پیشگامان جهادی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج"  را تاسیس و راه اندازی کرده اند و هم اکنون در سمت مسوول و جانشین این گروه جهادی فعالیت دارند به گفت و گو نشستیم که تقدیم مخاطبان گرامی می شود.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

_ معرفی از خودتان داشته باشید

علی حبیبی دولت آباد هستم متولد 1379/08/14 _اهل منطقه بویراحمد بخش سپیدار _منطقه عشایر نشین پشتکوه جلیل _خانواده ام عشایری هستند. در رشته مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت و علوم تغذیه _دانشگاه علوم پزشکی در حال تحصیل هستم

_ درباره گروه جهادی تون توضیح بدین و چگونه شکل گرفت؟

در سال 1398 اولین بار که به دانشگاه وارد شدم به دنبال کاری می گشتم که مطابق با علایق و روحیاتم باشد.در تشکل های سیاسی فعالیت کردم ولی نمی توانستن آن چیزی که علاقه داشتم را برایم برآورده کنند برای همین با سه نفر از دوستانم و با حمایت نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه به فکر تشکیل جهاد دانشجویی افتادیم و آن را راه اندازی کردیم و خیلی زودتر از آنکه فکر می‌کردیم نتیجه و اثر بخشی خود را نشان داد و فعالیت هایی متمرکز با بازخورد مثبتی را به همراه داشت.
اسم گروه جهادی را بر اساس فعالیت و پیشگام بودن در تمام تشکیلات دانشجویی، به ایده یکی از دوستان که بنیان گذاران این تشکل مهم بودن "پیشگامان جهادی و فرهنگی" نام گذاری کردیم.

_ در گروه جهادی چه کسانی شما را همراهی می‌کنند ؟

در گروه جهادی جامعه اصلی ما برای فعالیت و کمک رسانی دانشجویان دانشگاه هستند که علاقه مند و فعال در این زمینه هستند. در این گروه دانشجویان با جذب نیرو به شورای مرکزی وارد می شوند و مسئولین محترم در دفتر مقام معظم رهبری دانشگاه و معاونت فرهنگی دانشجویی، معاونت توسعه و معاونت غذا و دارو، معاونت درمان، معاونت بهداشتی مراکز بهداشتی و سازمان های حمایتی مانند کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام ره و خیرین در قسمت هایی مختلف ما را همراهی می کنند.

_ در چه زمینه هایی خدمات رسانی می کنید؟

خدمات آموزش بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را ذر سه حوزه اجرایی می کنیم و با استفاده از متخصصین و پزشکان حوزه بهداشت و آموزش پزشکی در مرحله اول به آموزش جهت پیشگیری و فرهنگ سازی در حیطه خدمات درمانی و در مرحله بعد در قالب گروه های فرهنگی به آموزش و فعالیت هایی تحصیلی در این مناطق و در مرحله سوم به درمان بیماران می پردازیم و خدمات دندان پزشکی، متخصص زنان، متخصص اطفال،داروخانه سیار و تیم های دیگر پزشکی در قسمت های مختلف با توجه به اقلیم مناطق متفاوت هستند.
در بعصی از مناطق با دعوت از گروه هایی جهادی در حوزه عمران ،آموزش و تیم دامپزشکی نیز دعوت می‌شود و همراهی می کنند.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

_جامعه هدف شما بیشتر چه کسانی هستند؟

جامعه هدف در اصل و بطور کلی مناطق محروم و دورافتاده استان کهگیلویه و بویراحمد هستند که ما این مناطق را تقسیم بندی کردیم و از حاشیه شهر تا دورترین نقاط کم برخوردار استان را شامل می شوند .

_ فعالیت های خیرخواهانه چه تاثیراتی در زندگی شما داشته و داره؟ 

فعالیت های خیر خواهانه تاثیرات زیادی در زندگی شخصی من داشته است که مهمترین آن آزاد و رها بودن از تمام مشکلاتی است که شاید در حالت عادی با آنها خودم را درگیر می کنم. ولی با این فعالیت ها در میان افراد و مردمی قرار می گیرم که خیلی چیزها که برای من کوچک اند برای آنها بزرگ باشند و در همین حال ساده زندگی می کنند و لذت می برند. در عین حال از همه مشکلات شهرنشینی آزادم و راحت و بدون هیچ درگیری ذهنی هم از کاری که انجام میدهم لذت می برم و هم کار مفید و با بازخورد مثبت انجام داده ام.

_چگونه دیگران را به این حوزه دعوت می کنید؟

فعالیت های ما بصورت روزانه در اختیار عزیزان قرار می گیرد و افراد علاقه مند و کسانی که واقعا پای کار هستند خودشان بصورت خودجوش وارد کار شده و این افراد استعداد یابی می شوند و در حیطه هایی مختلف مطابق با سلایق خود فعالیت می کنند.بنظر من افراد باید چیزی که در آن مهارت و تخصص دارند را انتخاب کنند و به زور نمی شود چیزی را تحمیل کرد.

_ چه کسانی اعم از دانشگاه و مسئولان شما را حمایت می کنند؟

حمایت معاونت های مختلف در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج باید بیشتر شود و به کمک گروه های جهادی بیایندو انتظار می رود که از ظرفیت این معاونت ها خیلی پرقدرت تر و مفیدتر استفاده شود تا شاهد نتیجه مطلوبی باشیم
و باید به این نکته اشاره کنم که نهاد رهبری در دانشگاه همیشه پای کار و فعال در این حوزه بوده است.
سازمان هایی بیرون دانشگاه مثل ستاد اجرایی فرمان امام ره استان، کمیته امداد امام خمینی ره استان و خیرین  سلامت هم در این راستا یاریگر گروه ما بوده اند.

چه مشکلاتی پیش روی گروه جهادی "پیشگامان جهادی و فرهنگی" وجود دارد؟ 

مشکلات زیاد هستند و نمی شود همه آنها را مطرح کرد ولی انتظار داریم ارگان های مختلف خیلی فعال تر در این حوزه باشند و شنیدن کی بود مانند دیدن.
مشکل اصلی ما عدم حمایت برنامه ریزی شده و منظم است که بخاطر همین موضوع تمام برنامه های ما بهم ریخته می شوند و عملا خیلی ناقص عمل می کنیم.

_ برای اعزام گروه جهادی چگونه برنامه ریزی می کنید که به درس و تحصیل تون لطمه نخوره؟

در تمام اردو های جهادی سعی می‌کنیم از یک ماه قبل تمام برنامه ها منطقه اعم از  وسایل مورد نیاز و نیرو هایی جهادیمان شناسایی و در یک گروه سازمان دهی و برنامه درسی و امتحانی همه عزیزان بررسی و بهترین زمان ممکن برای برگزاری اردوی جهادی در نظر گرفته می شود.
 در برخی اردو های جهادی حتی چندین دانشجو در همان مناطق هماهنگی انجام شده، امتحانات و برنامه درسی شان را انجام دادند.


_ به نظر شما بیشترین مشکلات مردم در مناطق کم برخورداری که در آنها اردوی جهادی برگزار کردین چی بوده؟

بیشترین مشکلات در این مناطق عدم آشنایی لازم با جزئی ترین مسائلی است که شاید به چشم نیایند و برای همه ما پیش پا افتاده باشد پس ما بیشتر بحث آموزش در حوزه پزشکی را مدنظر داریم.مشکل دیگر که با آن زیاد مواجه بودیم در این مناطق با وجود منابع مختلف از ظرفیت ها به خوبی استفاده نمی شود پس باید در مناطق محروم ریشه ای و با برنامه ریزی فعالیت کرد تا از ابتدا به هدف دست یافت.

_ عضو بسیج هم هستین یا خیر؟

 بله - مسئول یکی از پایگاه های بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هستم و در مجموع مسئول گروه جهادی "پیشگامان جهادی و فرهنگی" ام که با همکاری تمام تشکل های دانشگاه با تمام گروه ها فعالیت و همکاری داریم.

_ در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید


به نظر من کار جهادی بیشتر خودسازی درون فرد است چون ما با خارج شدن از یک فضای تکراری و یکنواخت محیط های مختلفی را تجربه می کنیم و با شرایط و زندگی مردم آشنا می شویم و شاید بهتر بتوانیم بعضی چیز های به ظاهر سخت را آسان درک کنیم.
همه دانشجویان ما در تمام رشته ها فردا روزی در جامعه مسئولیت می گیرند پس چه بهتر که از همین حاشیه شهر یاسوج تا دورترین نقطه سیلاب کلوار با اردو هایی جهادی به درد دل مردم گوش دهند و با شرایط آنها آشنا شوند.
امیدوارم همه دوستان جهادی ما سرافراز سربلند باشند.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

_ معرفی کوتاهی از خودتون داشته باشید

مریم امینی راد هستم متولد 1378/7/15 از روستای دشتک میمند_شهرستان دنا دانشجوی ورودی سال 98 رشته مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هستم.

_ مختصری درباره گروه جهادی و فعالیت های آن توضیح دهید

گروه جهادی ما " پیشگامان جهادی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج" نام دارد و همان طور که از اسمش مشخص است در زمینه خدمات جهادی از جمله پزشکی، درمان، بهداشت و آموزش بهداشت، توزیع بسته های معیشتی و بهداشتی به مردم مناطق کم برخوردار کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد.
یادم هست روز اولی که وارد این کار شدیم حاج آقا داستار به ما گفتند که شما دارید وارد این گروه میشین اولین کارتونون هم اینه که اگه هر جایی هر کار نا تمامی روی زمین موند و در توانتون بود شما برای انجام اون کار باید بدون هیچ چشمداشتی گام بردارید و فقط رضای خدا مد نظرتون باشه و من در تمام مدتی که در این گروه فعالیت دارم همیشه صحبت ایشان مد نظرم بوده و سعی کردم با خلوص نیت کار کنم.

_ چی شد که وارد این کار شدین و جرقه این کار از کجا بود ؟

به طور کلی از بچگی طبق نصیحت ها و صحبت های پدرم همیشه کمک کردن به دیگران را دوست داشتم و حس خوبی به من می داد. در دانشگاه نیز جرقه این کار توسط همکلاسی محترم آقای علی حبیبی زده شد و من هم با توجه به روحیه و علاقه ام سعی کردم در حد توان با این گروه همکاری لازم را داشته باشم.

_ تاکنون در چه مناطقی اردوی جهادی برگزار کردین و چه خدماتی ارایه شد؟

منطقه زیلایی، منطقه بنستان(سادات محمودی)، منطقه سواری(چرام)، منطقه پرشکفت(بویراحمد)، منطقه بلهزار، منطقه جلاله، منطقه پشتکوه جلیل ، منطقه مارگون و مناطق داخلی شهر یاسوج برای پایش های غربالگری و فشار خون
و نزدیک یکسال و چند ماه سابقه کار جهادی در مرکز بهداشت در زمان شدت ویروس کرونا را دارم.

_ اگر خاطره ای از گروه های جهادی دارید بیان کنید

تمام روزهایی که ما اردوهای جهادی برگزار می کردیم برای ما سرشار از خاطرات و حس های خوبی بود.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

_ هدف شما از راه اندازی گروه جهادی چیه و بیشتر چه چیزهایی را در این اردوها مدنظر دارید ؟

 به شخصه بیشتر هدفم فرهنگ سازی برای کمک کردن هست و شاعر می فرماید: تو کز محنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی
دوست دارم روزی برسد که عدالت در دنیا برقرار بشود و اینقدر مردم با هم خوب رفتار کنند که کسی نیاز به حمایت خاصی نداشته باشد.

هدف مشترک گروه جهادی ما شناسایی مناطق محروم است و اینکه در حد توان در حوزه خودمان یعنی بهداشت و درمان به انها کمک کنیم و به بقیه نهادها معرفی کنیم که هر گروهی به نوبه خود و با توجه به توانایی هایش در راستای آبادانی اون منطقه کمک کنند.
در این گروه جهادی نه تنها کمک های منطقه ای انجام می شود بلکه کمک های فردی نیز با توجه به افراد نیازمند شناسایی شده هم در زمینه بهداشت و درمان هم در زمینه آموزش، مشاوره و جمع آوری کتاب های کمک درسی برای نیازمندان صورت می گیرد.

_ فعالیت در گروه جهادی لطمه ای به درس خواندن شما نمی زند ؟ چگونه مدیریت می کنید

خیر- برعکس کلا کار جهادی در من به شدت روحیه و انگیزه ایجاد می کند و برای انجام تمام کارهایم انرژی میگیرم
نه تنها من بلکه این حرفی هست که از خیلی از بچه ها شنیدم.

_ شما به عنوان عضو شورای مشارکت های مردمی زنان مجمع خیرین سلامت استان پذیرفته شدین، چه حسی دارید؟

به شدت خوشحالم و افتخار میکنم که سعادت حضور در چنین جمعی نصیب من شد.

_از فعالیت در زمینه کار خیر چه احساسی دارید و توصیه شما به دانشجویان و افراد علاقه مند چی هست؟

به جرات میگم حس و حال خوبی که در کار خیر و جهادی هست در هیچ کار و فعالیت یا حتی سرگرمی من تاحالا پیدا نکردم.

دوست دارم که تمام دانشجویان و دوستانم حس و حالی را که ما در این گروه تجربه کردیم را تجربه کنند دوست داریم که به گروهمون بیان هم ما خوشحال میشیم هم صددرصد خودشون حال خوبی پیدا میکنند.

یک جمله هست که دلم میخواد به دوستان دانشجوم بگم اونم این هست که یه جایی که گره از کار کسی باز میکنی حس میکنی تو شدی دست خدا روی زمین، برای کمک به مردم و این حس چیزیه که با هیچ پول و مقام و منصبی برابری نمی کنه امیدوارم که همتون تجربش کنید.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

_ در بسیج هم عضو هستین و فعالیت دارید یا نه؟

بله . ولی جانشین گروه جهادی هستم و بیشتر تمرکزم روی گروه جهادی است.

_در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید

 از شما و خبرگزاری بسیج سپاه فتح که وقت گذاشتید و به حرف های مسوول و جانشین گروه جهادی "پیشگامان جهادی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج" گوش دادین تشکر می کنم.

گفتنی است، در نشستی با حضور مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت کهگیلویه و بویراحمد و رئیس شورای سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی از این دو دانشجوی جهادگر تجلیل شد.

همچنین به مناسبت روز جهانی خیریه و نیکوکاری دانشجوی جهادگر علی حبیبی به عنوان عضو شورای جوانان مجمع خیرین سلامت و مریم امینی راد به عنوان عضو شورای مشارکت های مردمی زنان مجمع خیرین سلامت استان پذیرفته شدند.

گفت و گو: ابراهیم عزیزی

 

در زیر نیز تصاویر بخشی از فعالیت های این دو دانشجوی جهادگر حوزه سلامت را مشاهده می کنید.

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)گفت و گوی جذاب و خواندنی با دو دانشجوی جهادگر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج/ چرا علی و مریم گروه جهادی راه اندازی کردند؟ +( تصاویر)

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار