خبرهای داغ:

یادداشت/ کرم رضایی کارشناس مسائل خانواده تغییر نگرش خانواده ها به فرزندآوری، کاربردی ترین عامل سیاست افزایش جمعیت

یادداشت/ کرم رضایی کارشناس مسائل خانواده
تغییر نگرش خانواده ها به فرزندآوری، کاربردی ترین عامل سیاست افزایش جمعیت
درکشورهای اسلامی وکشورمامورد بررسی قرارگرفت که متأسفانه در دهه‌های اخیربرخی براین باوربودند که باید جمعیت کشور را به شدت کنترل کرد و با شعارها و برنامه‌های فراوانی در پی کاهش جمعیت کشوربرآمدند. درصورتی که فرزند آوری یکی ازمولفه های مهم علم جمعیت است.ایران جزو کشورهایی است که باروند نزولی رشد جمعیت به تدریج باسالخوردگی جمعیت مواجه خواهد شد.
کد خبر: ۹۴۵۶۳۶۶
|
۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۷
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج- از تهران : قبل ازورود صنعت و ماشینی شدن به زندگی انسان ها،شاید کسی ازخودنمی ‌پرسید که چرا فرزند دار شوم؟ولی با ورود به دوره مدرن زندگی وآشنایی مردم با آموزه ‌های صنعتی و ماشینی،به ویژه تفکرات غربی،زمینه رابرای تغییرسبک زندگی برخی ازخانواده‌ هافراهم ساخت، به گونه ای که بسیاری ازمظاهرزندگی غربی که مغایربا آموزه ‌های اسلامی بوده است به زندگی مسلمانان راه یافت و درنتیجه،خانواده ‌های امروزی رادرفرزندآوری با تردید رو به ‌رو کرد. آثار آن،عدم تمایل برخی ازخانواده ‌هابه داشتن فرزند یااکتفا به تک ‌فرزندی است.
پُرهزینه ‌بودن فرزندآوری، سخت ‌شدن رفاه وتربیت اولاد درشرایط ناگوار امروز و منع فرزندان ازرشدوپیشرفت فردی ازجمله عوامل بازدارنده ‌ای است که اشتیاق به فرزنددارشدن راازآنان گرفته است واین امرتحقق سیاست جدیدجمعیتی کشور رابا مشکلات و چالش ‌های فراوانی مواجه ساخته است ودر مجموع،بی ‌میلی نزدیک به نیمی از خانواده ‌های ایرانی به فرزندآوری در آینده نزدیک،ایران را به دوران سالمندی وبحران پیری نزدیک خواهد ساخت. دورانی که بیشترین جمعیت کشوررا سالمندان تشکیل می ‌دهند.
از آنجایی که افزایش نسل جوان و اقتداربخشی به کشور ازطریق ازدیاد جمعیت،بدون تغییر نگرش ورفتارمردم درزمینه فرزندآوری،امکان ‌پذیرنیست، باید نگرش خانواده‌ هارا بسوی ازیاد جمعیت معطوف ساخته و اینکه که در سبک زندگی اسلامی،فرزندآوری،ذاتاً مطلوب است.
درهمین راستاکنترل جمعیت وفرزندآوری
درکشورهای اسلامی وکشورمامورد بررسی قرارگرفت که متأسفانه در دهه‌های اخیربرخی براین باوربودند که باید جمعیت کشور را به شدت کنترل کرد و با شعارها و برنامه‌های فراوانی در پی کاهش جمعیت کشوربرآمدند.
درصورتی که فرزند آوری یکی ازمولفه های مهم علم جمعیت است.ایران جزو کشورهایی است که باروند نزولی رشد جمعیت به تدریج باسالخوردگی جمعیت مواجه خواهد شد.
ضرورت واهمیت فرزندآوری
ازمسائل مهم و قابل توجّه عصرحاضر، مسئله جلوگیری ازکاهش جمعیت و یافتن راهکارهایی معقول برای افزایش آن درکشور است.رهبرانقلاب از جمله کسانی است که بارها دیدگاه انتقادی خود رادرجمع نمایندگان مجلس،مسئولان نظام و عموم مردم مطرح نموده است وبا سخنانی روشن واستوار،نگاه خودرابه بازنگری درسیاستهای مهارجمعیت و ضرورت برنامه ‌ریزی برای رشدجمعیت معطوف داشته وفرموده اند:
«خانواده ‌هاوجوانهابایدتولیدمثل رازیاد کنند.بایدنسل راافزایش دهند.این محدود کردن تعدادفرزندان درخانه ‌هابه این شکلی که امروز هست خطاست!این نسل جوانی که امروزماداریم،اگردرده سال آینده،بیست سال آینده ودردوره‌ ها و مرحله‌ های آینده این کشوربتوانیم آن را حفظ کنیم،همه مشکلات کشوررااینها حل میکنند.وبازتأکیدفرموده اند:«مسئله جمعیّت راجدّی بگیرید!جمعیّت جوان کشورداردکاهش پیدامی کند.یک جایی خواهیم رسید که دیگرقابل علاج نیست؛ یعنی مسئله جمعیّت ازآن مسائلی نیست که بگوییم حالاده سال دیگرفکر می ‌کنیم؛ نه،اگرچندسال بگذرد،وقتی نسلها پیر شدند،دیگرقابل علاج نیست.مسئله افزایش نسل جزء مباحث مهمی است که واقعاًهمه مسئولین کشور،نه فقط مسئولین اداری،روحانیون، کسانی که منبرهای تبلیغی دارند،باید درجامعه درباره آن فرهنگ ‌سازی کنند،ازاین حالتی که امروزوجوددارد -یک بچه،دوبچه باید کشورراخارج کنند.»
ایشان درجایی دیگر، سیاست کلی نظام اسلامی رااینگونه باصراحت اعلام نموده ‌اند که:«من معتقدم که کشورماباامکاناتی که داریم،می تواند صدوپنجاه میلیون نفرجمعیت داشته باشد.من معتقدبه کثرت جمعیتم.هراقدام وتدبیری که میخواهدبرای متوقف کردن رشدجمعیت انجام بگیرد،بعدازصدوپنجاه میلیون انجام بگیرد!»
نکته مهم‌ تر در اینجا اینکه ایشان با تمام وجود باور دارند که دشمنان اسلام در موضوع کاهش جمعیت مسلمانان، ساکت و بیکار ننشسته ‌اند؛ بلکه از دهه‌ های گذشته تاامروزبرای مقابله بانظام اسلامی برنامه ‌ریزی واقدام عملی می ‌کنند. به این دلیل «برای دشمنان مابهترین چیز این است که ایران یک کشوری باشد با بیست - سی میلیون جمعیّت که نصف این جمعیّت هم کهنسال و میانسال و از کارافتاده باشند.اگربرای این برنامه ‌ریزی بتوانند بکنند،حتماً می ‌کنند.پول بتوانند خرج کنند،حتماًخرج می کنند.ماباید حرکتمان درمقابل این حرکت،حرکت صحیح و منطقی وخردمندانه و عالمانه باشد.»
نتیجه گیری
بررسی آیات و روایات اسلامی نشان می‌دهد که به طور عموم نظر اسلام نسبت به مسألهٔ فرزندآوری مثبت و مساعد است. همچنین از مجموع آیات و روایات می‌توان دریافت که از نظر اسلام داشتن فرزند بیشتر، زندگی بهتری را برای خانواده و جامعه رقم خواهد زد. همانطور که ملاحظه شد، فرزندآوری و تکثیر اولاد آثار وفواید مثبت زیادی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها کمک و دستیاری والدین، ادامه دهنده راه والدین، فرزند به عنوان نعمت الهی و سبب امتحان والدین، افزایش روزی، طلب آمرزش برای والدین و سپر آتش، را می‌توان برشمرد، همچنین زندگی با فرزند کم آسیب‌های را در پی خواهد داشت که کاهش روزی و برکت و سختتر شدن تربیت دیگر فرزندان و نبود سپر حمایتی در برابر طلاق از جمله این آسیب ها هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس
 
 
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار