۰۲ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 22 April 2025
16:07
کد خبر : 9461642
۰۷:۳۸

۱۴۰۱/۰۷/۱۹

یادداشت کودک، مادر و ضرورت تربیت دینی نسل جدید

کودک قبل از ورود به دنیای مدرسه، قبل از آشنایی با گروه هم‌سالان، قبل از ورود به اقیانوس بی‌دروپیکر فضای مجازی ابتدا با والدین به ویژه مادر خود مانوس می‌شود و او را برای خود قبله قرار می‌دهد و به‌واسطه وابستگی و نیاز عاطفی که به مادر خود دارد ناخودآگاه در همه شئون زندگی خود او را برای خود اسوه قرار می‌دهد و همچون بت می‌ستاید
 
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج-- اذربایجان غربی: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های دلسوزان انقلاب اسلامی همین طور رهبر معظم انقلاب مسئله سالمندی جمعیت و ضرورت فرزندآوری برای برخورداری از جمعیت سالم، جوان، پویا و بانشاط است.
اهمیت این موضوع تا حدی است، که رهبر معظم انقلاب اسلامی در طول چند سال اخیر نسبت به این مهم در بیانات مختلف‌شان و به بهانه‌های متعدد اشاره کرده‌اند، همین طور دولت انقلابی پرداختن به این موضوع را جزو سرفصل ماموریت‌های خود قرار داده، و برای والدین جهت اهتمام به این موضوع مشوق‌هایی را در نظر گرفته است.
ولی آنچه مسلم است، این می‌باشد، که صرف افزایش جمعیت بدون لحاظ رشد کیفی آن سودی به حال جامعه ندارد و چه‌بسا این جمعیت متکثر و روبه‌فزونی منشاء بروز مشکلات مختلف در بافت فرهنگی، اقتصادی و سیاسی باشد.
بنابراین باید تربیت اسلامی و پرورش دینی کودکان به صورت جدی در خانه و مدرسه مطرح شده و دنبال شود، چراکه نسل آینده شاکله فرهنگی کشورمان را شکل خواهند داد و فرهنگ آن چیزی است که رهبر معظم انقلاب نسبت به آن بارها و بارها هشدار داده‌اند.
لازمه این مهم پرورش صحیح و صدالبته اسلامی کودکان و به طور کلی نسل جدید کشورمان است، که در وهله نخست انس یافتن والدین با قرآن کریم ضروری استف که این موضوع از بدو بسته شدن نطفه در رحم مادر باید موردتوجه قرار گیرد، چراکه بر کسی پوشیده نیست، یکایک حرکات ریز و درشت مادر از نخستین لحظه‌های بارداری بر رفتار، منش و سبک زندگی همچنین آینده کودک به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیر دارد و چه الگویی بهتر از مادر و چه روش تربیتی بهتر از عمل نیکوی مادران مومنه.
کودک قبل از ورود به دنیای مدرسه، قبل از آشنایی با گروه هم‌سالان، قبل از ورود به اقیانوس بی‌دروپیکر فضای مجازی ابتدا با والدین به ویژه مادر خود مانوس می‌شود و او را برای خود قبله قرار می‌دهد و به‌واسطه وابستگی و نیاز عاطفی که به مادر خود دارد ناخودآگاه در همه شئون زندگی خود او را برای خود اسوه قرار می‌دهد و همچون بت می‌ستاید.
پس می‌طلبد والدینی که برای تربیت صحیح فرزندان خود دغدغه جدی دارند، بادی امر حتی از همان موقع که برای فرزندآوری تصمیم گیری می‌کنند، نسبت به بازنگری در گفتار، کردار و افکار خود بپردازند و خود را به نوعی پرورش داده و خودشان را به زیور ایمان بیارایند و معنویت را به زندگی خودشان وارد کرده و در همه فعالیت‌ها اعم از سیاسی اقتصادی و فرهنگی بهترین و درست‌ترین تصمیم را مطابق با آموزه‌های الهی اتخاذ کنند.
والدین تنها در صورتی می‌توانند فرزندان خود را به سمت نور اهدایت کنند، که خودشان از قبل این مسیر را طی کرده و به عنوان راه‌بلد در کنار فرزندان خود قرار گیرند.
با تکیه بر ذات اقدس الهی و توکل به اهل بیت، عصمت و طهارت (ع) می‌توان فرزندانی را تربیت کرد، که نه‌تنها سعادت دنیوی بلکه اخروی را نیز کسب کنند و هر عمل آنها و هر قدمی را که برمی‌دارند، به‌عنوان باقیات صالحیات برای والدین ثبت شود.
درارتباط با چگونگی تربیت دینی کودکان پژوهش‌ها و تحقیق‌های فراوان انجام شده است، اما در این میان می‌توان پیشنهادهایی را برای موفقیت در این زمینه ارائه کرد، که پرهیز از به‌کارگیری مفاهیم منفی یکی از این موارد است، به عنوان مثال می‌توان پیشنهاد کرد، که مادر و پدری که وجهه مذهبی دارند، وقتی می‌خواهند کودک را با خدا آشنا کنند و از یک حرکت زشت او را بازدارند نگویند «خداوند کودکان مومن را عذاب می‌دهد»، بلکه استفاده از مفاهیمی نظیر «خداوند کودکان با ادب را دوست دارد» بیشتر با روح لطیف خردسالان سازگاری دارد.
پرهیز از خشونت و اجبار در انجام رفتارهای مذهبی و به جا آوردن تکالیف دینی پیشنهاد دیگری است، که معمولا توسط کارشناسان مطرح می‌شود، به عنوان مثال نباید با تنبیه و زبان تلخ کودک را برای نماز مجاب کرد، ابتدا باید لذت شکرگذاری را برای او فهماند، تا خود نسبت به این مهم راغب شود.
خودداری از استدلال‌های فراتر از قدرت فهم کودک نیز نه‌تنها او را با خدا و اولیایش مانوس نمی‌کند، بلکه فاصله عمیقی نیز بین او اولیاالله ایجاد می‌کند، که با هیچ چیزی نمی‌توان این شکاف را پر کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید