۰۴ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 24 April 2025
20:44
کد خبر : 9462709
۱۰:۲۱

۱۴۰۱/۰۷/۲۵
کارشناس فضای مجازی:

مدیریت فضای مجازی باید مطالبه اول ما از مجلس و دولت باشد

کارشناس فضای مجازی با تاکید بر اینکه مدیریت فضای مجازی باید مطالبه اول ما از مجلس و دولت باشد، گفت: فضای بی قانونی در فضای مجازی حاکم است که در هیچ کشوری چنین وضعیتی وجود ندارد و رسیدگی به این وضعیت باید در صدر مطالبات قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت، “سجاد ستوده” کارشناس فضای مجازی و سواد رسانه در نشست سیاسی نقش شبکه های اجتماعی در حوادث اخیر با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد اغتشاشات اخیر در مقایسه با حوادث گذشته کشور، اظهار کرد: اغتشاشات اخیر فمینیستی است و مطالبات اصلی در حوزه زنان مطرح شده است در حالی که فتنه سال ۸۸ حول محور مسائل سیاسی بود و حوادث سال ۹۶ و ۹۸ بر پایه مبانی اقتصادی بوده است.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی سکولار بودن اغتشاشات اخیر، گفت: اغتشاشات اخیر فارغ از هرگونه دغدغه و مطالبات دینی است.

کارشناس فضای مجازی و سواد رسانه، ادامه داد: علاوه بر ویژگی های مذکور، شاخصه ی پست مدرن بودن نیز در مطالبات و شیوه حضور فعالان این عرصه مشهود است و حوادث امسال در مقایسه با سال های گذشته، رسانه ای ترین اغتشاش تاریخ نظام جمهوری اسلامی است.

ستوده با بیان اینکه حدود ۲۲ روز است که موضوع ایران در صدر اول رسانه های دنیاست، ادامه داد: پیش از این حدود چند ماه، غائله اوکراین بلا استثنا در صدر تمامی رسانه های خبری دنیا قرار گرفت اما ماجرای فوت “مهسا امینی”، جریانات اوکراین را از صدر اخبار پایین آورد و هم اکنون همه رسانه های ماهواره ای فارسی زبان با قطع برنامه های عادی از صبح تا شب به اغتشاشات می پردازند و از کوچکترین اتفاقی در یک شهر کوچک نمی گذرند و پوشش خبری گسترده دارند.

وی با بیان اینکه اغتشاشات اخیر در حجم، گستره ی جغرافیایی و تعدد افراد درگیر و اتفاقات رخ داده از هر سه اغتشاش گذشته کوچکتر است، تصریح کرد: اکنون با بازنمایی ده ها برابری یک اتفاق کوچک در فضای رسانه ای توییتر، اینستاگرام، شبکه ها و گروه های خانوادگی مواجه هستیم که وجه غالب رسانه ای دارند.

جنگی با ابزار رسانه و فضای مجازی

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه با یک جنگ جدید مواجه هستیم که ابزار آن رسانه و فضای مجازی است، اذعان کرد: از سال ۲۰۰۰ وارد دوره جدیدی از حیات اجتماعی شده ایم که قابل مقایسه با دوره های گذشته نیست در این دوره با رشد فضای اجتماعی و اینترنت قدرت تامل در افراد کاهش می یابد.

تغییر سیاست آمریکا بر مبنای تسخیر ذهن و قلب افراد

ستوده به تغییر سیاست های آمریکا در سالیان اخیر در راستای استعمارگری اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۵۴ تا ۲۰۰۲ سالیانه کشورها را مورد حمله قرار داده اما از سال ۲۰۰۲ تاکنون به هیچ کشوری حمله نکرده جز یک حمله سه ساعته هوایی به سوریه در دوران اوباما، لذا اکنون سیاستش تغییری نکرده بلکه زمین بازی عوض شده است و به این باور رسیده که برای تصرف یک جغرافیا و مردم یک ملت باید ابتدا ذهن و قلب افراد را تسخیر کند.

دشمن به این نتیجه رسیده که شلیک گلوله دیگر راهکار نیست

وی با بیان اینکه دشمن با ساخت سریال در شبکه های اجتماعی به پی ریزی اهدافش می پردازد، گفت: حواسمان باشد همه اینها پیاده نظام ارتش امریکا هستند که دشمن با هزینه دو موشک فیلم و سریال می سازد و به این نتیجه رسیده که شلیک گلوله راهکار نیست.

در جنگ ترکیبی برنده کسی است که رسانه قدرتمندی در تسخیر اذهان مردم دارد

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه در جنگ ترکیبی و رسانه ای برنده کسی است که رسانه قدرتمندی در تسخیر اذهان مردم دارد، ادامه داد: آن ها با بازنمایی رسانه ای یک اتفاق کوچک مردم بسیاری را تحت تاثیر خودشان قرار می دهند این در حالی است که جنگ امروز جنگ روایت ها است و پیروز میدان کسی است که در روایتگری پیشرو باشد.

ستوده با اشاره به حمایت سلبریتی ها از اتفاقات اخیر، اظهار کرد: این افراد مشهور الگوی جوانان و نوجوانان ما هستند لذا همه دنیا را پای کار حمایت از هشتگ “مهسا امینی” آوردند و حجم آتش بالا گرفت که در این بین برخی رسانه ها حتی با ربات ها پای کار آمدند.

وی به آگاهی دشمن از عدم شکست جمهوری اسلامی ایران در میدان نبرد و جنگ اشاره کرد و گفت: دشمن با نبرد رسانه ای در تسخیر اذهان، کشور را مجبور به پرداخت هزینه هایی می کند تا در نظام محاسباتی خلل ایجاد کند.

کارشناس فضای مجازی و سواد رسانه با اشاره به راهکارهای حل غائله اخیر تصریح کرد: این مسئله بخشی مربوط به حاکمیت است و رهبری در اولین دیدار با مجلس انقلابی پس از اتفاقات اخیر به حل مشکل معیشت مردم و مدیریت فضای مجازی تاکید داشتند.

مدیریت فضای مجازی باید مطالبه اول ما از مجلس و دولت باشد

ستوده با تاکید بر اینکه مدیریت فضای مجازی باید مطالبه اول ما از مجلس و دولت باشد، تصریح کرد: فضای بی قانونی در فضای مجازی حاکم است که در هیچ کشوری چنین وضعیتی وجود ندارد و رسیدگی به این وضعیت باید در صدر مطالبات قرار بگیرد.

فیلترینگ راه حل نیست؛ توجه به آموزش سواد رسانه برای کاهش آسیب ها

وی با اشاره به اهمیت جایگاه فراگیری سواد رسانه در بین ملت و مردم بیان کرد: زندگی فردا مبتنی بر فضای مجازی است و برای خوب زندگی کردن باید با این فضا همگام باشیم و راهش فیلترینگ نیست بلکه آموزش سواد رسانه برای کاهش آسیب ها است.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید