به گزارش خبرگزاری بسیج، عباسعلی نهاردانی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در شهرستان شاهرود به دلیل تنوع و شرایط آب و هوایی مناسب کشت و تولید انار بیشتر در بخش مرکزی و بیارجمند توسعه یافته است.
او افزود: سطح باغهای انار در شهرستان شاهرود ۴۰۰ هکتار است و عملیات برداشت انار از سطح ۱۳۰ هکتار از باغهای بارور این شهرستان از مهرماه آغاز شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اضافه کرد: پیشبینی میشود، امسال ۲ هزار و ۸۰۰ تن محصول انار از باغهای این شهرستان تولید شود.
نهاردانی با بیان اینکه محصول تولیدی در استان سمنان و استانهای همجوار بهصورت تازهخوری استفاده میشود، به ارقام انار در شهرستان شاهرود اشاره کرد و گفت: انار ملس ساوه، رباب نیریز، بجستانی و رقم ترش و شیرین محلی برخی از ارقام کشتشده در باغهای شاهرود است.
او تصریح کرد: انارهای درجه دو و سه که حدود ۳۰ درصد از تولید را شامل میشود، در کارگاههای خانگی فرآوری و به محصولاتی مانند رب انار، آب انار، لواشک انار و ناردون به بازار عرضه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود عنوان کرد: میوه انار سرشار از آنتیاکسیدان ویتامین سی و پتاسیم بوده و از فواید مصرف آن کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، کلسترول خون و جلوگیری از آسیب سلولها و کمک به سلامت لثهها است.
نهاردانی گفت: مقاومت و سازگاری بالای این محصول برابر تنشهای آبی و خاکی سبب افزایش احداث باغهای انار در مناطق مرکزی و بیارجمند شده است.
او ادامه داد: احداث باغهای نوین برای کاهش بیماریها و آفات باقی، برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی، رعایت توصیه تغذیه مناسب برای افزایش کیفیت میوه و بازارپسندی مطلوبتر و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغها از مهمترین اقداماتی است که میتواند در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.