غلامرضا سلمانپور اظهار داشت: پنج اثر در فهرست آثار ثبت ملی کشور از جمله این آثار شامل درخت بلوط کهنسال روستای قلعهسرد در شهرستان دزپارت، درخت توت کهنسال منطقه آرپناه شهرستان لالی و غار سزار، دره چالکندی و دره توبیرون در شهرستان دزفول هستند.
وی گفت: استان خوزستان به دلیل وجود آثار طبیعی و فرهنگی منحصر بهفرد، از جمله مناطق اصلی کشور در حوزه گردشگری است و جایگاه ویژهای در میان دوستداران آثار طبیعی و میراثفرهنگی دارد.
سرپرست معاونت میراثفرهنگی خوزستان ضمن تقدیر و اشاره به تلاشهای انجمنها و علاقهمندان به حوزههای سهگانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در راستای تسریع در روند تکمیل پروندههای ثبتملی و جهانی افزود: با مطالعه و تدوین پروندههای متعدد و باتوجه به چارچوبها و معیارهای ثبت در فهرست آثار طبیعی، پرونده پنج اثر طبیعی، پس از تصویب در شورای ثبت استان در نشست 22 آذر شورای ملی ثبت طرح و به ثبت نهایی رسید.
سلمانپور با اشاره به ابلاغ پس از انجام مراحل صدور حکم ثبت به استان از درخت بلوط قلعهسرد به عنوان یکی از شاخصترین و مرتفعترین درختان بلوط ایران یاد کرد و گفت: ثبت آثار طبیعی شاخص در فهرست آثار ملی، یکی از مهمترین راهکارهای حفاظت از این منابع طبیعی ارزشمند است که این اقدام علاوه بر اینکه باعث مراقبت بیشتر از این داشتههای خداوندی میشود در حوزه گردشگری نیز نتایج مثبتی بهدنبال دارد.
وی افزود: آثار طبیعی پدیدههای کم نظیری هستند که برای آنها جایگزینی وجود ندارد و از نظر تاریخی، علمی و طبیعی ارزش زیادی دارند، گفت: این آثار در طبیعت و گاهی اوقات در گیاهان و جانوران هم دیده میشود و به جهت حفاظت از آنها به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت میشوند.
انتهای پیام