حاج قاسم معتقد عمل کننده به گسترش گفتمان انقلاب بود
قزوین_ به گزارش بسیج، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی شخصیتی بسیار برجسته در جبهه مقاومت و از یادگاران دوران دفاع مقدس بود. نقش حاج قاسم سلیمانی در پیروزی های جبهه مقاومت در مبارزه با استکبار جهانی، ارتجاع منطقه یک نقش اثرگذار می باشد که موجب شد خلافت خودخوانده داعش در عراق و سوریه از بین برود و از وی به عنوان نمادی از مبارزه با تروریسم در جهان مطرح شود.
فرمانده شجاع و دلاور نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با داشتن تفکری نظامی، اندیشه استراتژیک و مانند یک دیپلمات دانا، به عنوان نیروی فعال در سیاست خارجی کشورمان نقشی مهم ایفا می کرد. علاوه بر آن تحولاتی در سطح منطقه از جمله حضور مستشاران در منطقه، ایجاد هسته های مقاومت در سطح منطقه و غیره رخ داد. قاسم سلیمانی برای جمهوری اسلامی تنها یک فرمانده نظامی نبود، او نماد «محور مقاومت» بود که پایه های جمهوری اسلامی بر آن بنا شده است.
مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه تهران درباره شخصیت این سردار سرافراز اسلام فرمودند؛ «ما به حاج قاسم سلیمانی، شهید عزیز، به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار شهید عزیز ما را به چشم یک مکتب، یکراه، یک مدرسهی درسآموز، با این چشم نگاه کنیم.» این جملهای است که کلیدواژه «مکتب حاج قاسم» را در ادبیات جبهه مقاومت و علاقهمندان ارزشهای اصیل اسلامی وارد کرد.
بر این اساس شاخصه های زیادی برای مکتبی بودن و مکتب بودن حاج قاسم وجود دارد. دکتر حمیدرضا مشهدی رییس دانشگاه فرهنگیان قزوین در گفتگو با خبرنگار بسیج قزوین در پاسخ به این سوال که معنای مکتب چیست؟ بیان کرد: مکتب، مجموعهای است که در ابتدا به تفسیر انسان و جهان می پردازد و سپس بایدها و نبایدهای انسانی را مشخص و معین میسازد. هم نیاز انسان را به جهان بینی مرتفع میکند و هم یک نظام ارزشی برای زیستن و چگونه زیستن ارائه میدهد. در واقع مکتب مجموعه جهان بینی و ایدئولوژی یک انسان میباشد.
سعه صدر شاخصه مهم حاج قاسم در برخورد با مسایل بود
استاد شهید مرتضی مطهری مکتب را چنین تعریف می نماید:«مکتب و ایدئولوژى ضرورت خود را مىنمایاند؛ یعنى نیاز به یک تئورى کلى، یک طرح جامع و هماهنگ و منسجم که هدف اصلى، کمال انسان و تأمین سعادت همگانى است و در آن، خطوط اصلى و روشها، بایدها و نبایدها، خوبها و بدها، هدفها و وسیلهها، نیازها و دردها و درمانها، مسئولیتها و تکلیفها مشخص شده باشد و منبع الهام تکلیفها و مسئولیتها براى همه افراد بوده باشد.»( مجموعه آثاراستاد شهید مطهرى، ج۲، ص۵۳).
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که
کدام مولفه های شخصیتی و عملی حاج قاسم موجب شد که ایشان به عنوان «مالک اشتر» لقب بگیرد، این عنوان نشأت گرفته از تربیت در کدام مکتب است؟ گفت: وقتی حضرت موسی از خداوند دستور گرفت که برای هدایت قومشان عازم شود، نیازمند ابزاری برای هدایت بود. لذا از خداوند خواست که برادرش هم همراه ایشان بیاید و خداوند هارون را همراه وی کرد اما پیش از رفتن دعای معروفی را خواند. «بسم الله الرحمن الرحیم/ رب اشرح لی صدری
و یسرلی امری و احلل عقدة من لسانی یفقهو قولی»
دکتر مشهدی عنوان کرد: حضرت موسی به خداوند فرمودند که به من سعه صدر عطا کن چون اگر قرار است من بتوانم کار مدیریت و هدایت انجام بدهم شرط اول سعه صدر است. سعه صدر هم خودش معلول است و علت نیست معلول بخش زیادی از ویژگی های اخلاقی است. اینکه انسان خیلی چیزها را ببیند و به حاشیه ها توجه نکند، اینکه در شرایط سخت بتواند تصمیم درست بگیرد، حاصل سعه صدر است و بعد می فرماید کار مرا راحت کن یعنی اینکار کار راحتی نیست و در نهایت و احلل عقدة من لسانی خدایا گره ها را از زبان من باز کن یعنی مثل آنچه در تحلیل روانشناسی می گوییم به من کمک کن تا با مخاطبینم با زبان خودشان صحبت کنم.
شهادت زیباترین پاداش خداوند به سردار سلیمانی بود
رییس پردیس های دانشگاه فرهنگیان قزوین عنوان کرد: اولا لطف خداوند است که مهر یک شخصیتی همچون حاج قاسم را در دل مردم انداخته و این یک واقعیت است چرا که در راه خدا مجاهده کرده و حاصل تعبد و شب زنده داری ها و عبادت ها و خلوص نیتی است که حاج قاسم انجام می داده است. حاج قاسم به وفور سعه صدر داشته و هر کسی که از ایشان یاد می کند از دوستان از همرزمان اولین ویژگی ایشان را سعه صدر می داند. ایشان بسیار با حوصله بودند و فرقی نمی کند از سران کشور یا از کودکی باشد که در اغوش حاج قاسم است یا یک دختر کم حجاب یا بی حجاب، این طور ت
اکید دارد که ما باید این فضای گفتمان را گسترش بدهیم.
روحیه شهادت طلبی و ولایتمداری از حاج قاسم، مالک اشتر ساخت
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار کرد: اگر قرار باشد از حاج قاسم بعنوان یک مکتب تحلیل کرد شاید مهم ترین چیزی که در حاج قاسم وجود داشت و رهبر معظم انقلاب اصطلاح مالک اشتر را برای ایشان به کار برد، روحیه شهادت طلبی ایشان است که در قرآن تعابیری دارد بسیار عجیب که از ابتدای تاریخ بوده و رموز عجیبی هم در شهادت وجود دارد که هنوز هم به آن آگاه نشده ایم. این یک تعارف و کار ظاهری نیست اینکه حاج قاسم در بهترین حالاتش طلب شهادت می کند و از دیگران می خواهد که برایش طلب شهادت کنند و البته اگر اتفاق دیگری برای ایشان می افتاد یا به شکل دیگری از دنیا می رفت در حق ایشان ظلم بود و شهادت در بالاترین درجات حق ایشان بود.
به گزارش بسیج، ولایت یکی از ارکان اصلی و آموزههای اساسی دین مبین اسلام و به تعبیر دقیقتر، اصلیترین و اساسیترین آموزه آن است. آموزههای اسلامی، زمانی معنای واقعی به خود میگیرد که در چارچوب ولایت و در محور و مدار آن تحقّق یابد. شرط پذیرش اعمال، ولایتمداری است و هر کس که به ولایت نزدیک تر شود و در ولایتمداری استوارتر گردد، بهر بیشتری از چشمههای معنوی خواهد برد.
دکتر مشهدی در ادامه با اشاره به مولفه ولایتمداری مکتب حاج قاسم تصریح کرد: نکته مهمی که حاج قاسم را یک شخصیت ویژه کرد ولایتمداری حاج قاسم بود. ببینید جملاتی که ایشان در شأن ولایت فقیه آورده شاید تاثیر گذارترین جملات شنیده شده در این روزها باشد. اینکه چندین بار قسم می خورد والله والله و این جمله را تکرار می کند و بعد همه را در دعوت می کند به حفظ شأن ولایت فقیه و شأن این کشور نشان از نگاه و اعتقاد قلبی ایشان به مولفه مهم ولایت دارد. موضوع سوم که که بسیار مهم است این نکته است که ما در طول انقلاب افراد فراوانی را دیدیم که به درجاتی از اخلاص هم رسیدند و مورد توجه مردم هم بودند. اما جزو چیزهایی است که بعضی ها به علت فقدان بصیرت از قطار این انقلاب پیاده شدند. کافیست در یک نگاتیو فیلم، برشی از زندگی حاج قاسم را ببینیم از زمانی که از کرمان آمد تا زمانی که مسوولیت بین المللی داشت ثبات ایشان ذره ای تغییری نکرد. در حالی که برخی ها از توجه مردم، خودشان را باختند. حاج قاسم ثبات در رفتار و کردار داشت و تا آخرین لحظه ذره ای تغییر نکرد.
آرامش الهی حاج قاسم، امنیت بخش قلوب مردم بود
وی اضافه کرد: از ویژگی های حاج قاسم آرامش و طمأنینه ای است که خاص اهل ایمان است و دلها را آرام می کند. این طمأنینه به گونه ای است که حتی با تصویر ایشان هم به آرامش میرسند.
آرامشی که در چهره ایشان بود همراه با اطمینان قلبی آرامش بخش بود و این ارامش تنها در چهره اولیاء الله وجود داشته است.
رییس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین در ادامه خاطرنشان کرد: بحث بعدی که می توانیم صحبت کنیم شخصیت جهانی و فرا مرزی حاج قاسم است. شاید بیشتر حاج قاسم را در همین اتفاقات سوریه بشناسند اما ما شاهد اتفاقات بزرگی از ایشان بودیم. مثلا در افغانستان که به شدت نیاز به احمدشاه مسعود داشت، اتفاقاتی در به هم ریختن معادلات جهانی در آنجا رقم خورد و شرایطی ایجاد شد که غیر قابل تصور بود. زمانی که ایشان در شمال افغانستان تقاضای صد قبضه توپ کردند در شرایطی بسیار خاص شاید واقعا در آن شرایط صلاح نبود رسانه ای بشود اما اگر حاج قاسم نبود این اتفاق رقم نمی خورد.
مشهدی افزود: نکته بعد در مکتب حاج قاسم، چون مکتب باید انحصاری باشد به هر چیزی نمی توان گفت مکتب. با مثال های مختلف می توان حساب کرد که حاج قاسم معادلات سیاسی دنیا را چه در بحث کشور خودمان چه در عراق و چه در جنگ سوریه به هم ریخت. همه در سوریه به این نتیجه رسیده بودند که کار بشار اسد تمام است. شاید بتوان گفت تاثیرگذاری حضور حاج قاسم در خارج از مرزها، فراتر از آن چیزی بود که در داخل کشور اتفاق افتاد.
به گزارش بسیج، جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جنوبغرب آسیا، تنها کشوری است که از دوران انقلاب اسلامی و در زمان جنگ هشت سالۀ تحمیلی و جنگهای دوم و سوم در غرب آسیا با روحیۀ مقاومت و همبستگی، در برابر قدرتهای جهانی ایستادگی کرد. نقش سربازان و فرماندههانی چون سردار سلیمانی که در برابر دشمنان منطقه ای و فرامنطقهای ایستادگی کردند و معادلات منطقهای و جهانی را تغییر دادند، بسیار برجسته است. شهید قاسم سلیمانی در روابط بین ملتها و دولتها، خط مشیهای اصولی از خود ترسیم کرده است. گفتمان مقاومت یا عمومی شهید سلیمانی در سطوح داخلی، منطقهای و جهانی اثرگذار بود. گفتمان مقاومت یا عمومی شهید سلیمانی با داشتن ویژگی هایی همانند گشودگی، همدلی، حمایت گری، مثبت گرایی و مساواتطلبی، شیوهای ستودنی از ارتباطات و دیپلماسی را بهوسیلۀ دعوت مردم، نخبگان داخلی و خارجی و قبایل برای مبارزه با تروریسم جهانی با روش مسالمت آمیز سیاسی و پیمانهای مختلف شکوفا کرد.
انتهای پیام/۱۰۱۰