به گزارش خبرگزاری بسیج، محسن احمدی در جلسه بررسی قرارداد طرح تفکیک زباله از مبدأ که در محل سازمان پسماند شهرداری شاهرود برگزار شد، افزود: این پروژه اقدامی علمی و کارشناسی برای اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ است و قرارداد آن باید تا حد امکان بدون نقص منعقد شود.
او جمعآوری پسماند خشک به روش غیر علمی را عامل ایجاد چالشهای زیست محیطی دانست و با بیان اینکه این روش قابل توجیه نیست، ابراز داشت: درحال حاضر جمعآوری پسماند خشک به روشهای غیرعلمی توسط برخی افراد در حال اجرا است که هیچ فایدهای برای شهرداری ندارد.
شهردار شاهرود با اشاره به اینکه اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا با استفاده از اپلیکیشن بر روی پلتفرم تلفن همراه با امکان استفاده از کارت خوان، راحتی را برای شهروندان به دنبال دارد، اظهار داشت: اجرای این طرح دارای تاثیرات خوبی برای شهر و مردم است وعلارقم ایجاد اشتغالزایی انتظار داریم که ۱۰۰ درصد تفکیک پسماند خشک شهر شاهرود در چهارمین و پنجمین سال اجرای این پروژه به طور کامل اجرایی شود.
احمدی با بیان اینکه اجرای طرح تفکیک پسماند از مبدأ فرصتی مناسب برای رفع بحران پسماند در شاهرود است، عنوان داشت: افزایش مشارکت حداکثری شهروندان در تفکیک پسماند، توسعه سیستم مکانیزه جمعآوری، تفکیک پسماند ارزشمند مبتنی بر اصول بهداشتی بههمراه امکان نظارت دستگاههای اجرایی و نظارتی از جمله پیامدهای این طرح بهشمار میروند.
او انتقال پسماند ارزشمند به مرکز انتقال دوباره را جزو دیگر پیامدهای طرح تفکیک زباله از مبدأ اعلام کرد و گفت: افزایش سهم پسماند بازیافت شده از حجم کل پسماند جمعآوری شده در شاهرود، ایجاد بانک اطلاعاتی پسماند ارزشمند، تحقق اهداف شهر هوشمند، ارتقاء فرهنگ شهروندان در زمینه مسائل زیست محیطی و تفکیک پسماند نیز جزو دیگر پیامدها این طرح خواهد بود.
شهردار شاهرود در پایان با تاکید بر اینکه با مطالعه و مشورت از طرحهایی که در شهرهای مختلف کشور با موفقیت در حال انجام است سعی شود قرارداد تفکیک از زباله با کمترین نقص با شرکت مورد نظر بسته شود، اعلام داشت: باید از طریق جلب اعتماد، مشارکت شهروندان و ایجاد آگاهی در این زمینه بتوانیم اقدامات لازم برای تفکیک و جمعآوری صحیح پسماند از مبدأ و کاهش حجم پسماند تولیدشده را انجام دهیم که در مدیریت پسماند نیز موثرباشد.