همزمان با انتخاب آثار جشنواره چهل و یکم فیلم فجر عنوان شد؛

تأکید قاطبه هنرمندان مبنی بر لزوم برخورد مقتدرانه مدیران سینمایی با سینماگران حامی اغتشاشات/ جشنواره فجر نباید جایی برای حضور فیلم های سیاه نما باشد.

تعدادی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی مطرح کشور همزمان با کار هیأت انتخاب چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر متذکر شدند: مدیران سینمایی باید با اقتدار و صلابت مانع حضور فیلم های سینماگرانی که با اغتشاشات همراهی کردند در جشنواره فجر انقلاب شوند؛ آنچه بدیهی است اینکه جشنواره فیلم فجر نباید جایی برای حضور فیلم های سیاه نما و آثاری که برخلاف معیار و ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تولید شده اند باشد.
کد خبر: ۹۴۸۲۷۲۲
|
۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج به نقل از سینما پرس؛ جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی کشور است که امسال بعد از سال ها به صورت بین المللی برگزار خواهد شد؛ این رویداد که در ایام الله دهه مبارک فجر برگزار می شود بایستی بر اساس اهداف و آرمان های نظام و انقلاب اسلامی پیش برود در صورتی که طی سال های اخیر سرشار از آثاری بود که تصویری زشت و زننده از جامعه ایران اسلامی به اسم سینمای اجتماعی نشان می دادند.

سینماگران امروز بیش از هر زمان دیگری خواستار تغییر جدی در روند برگزاری جشنواره هستند و ضمن آنکه تأکید دارند سینماگران حامی اغتشاشات که علیه نظام و مقدسات دینی موضع گیری کرده و بعضاً با تشویق حضور مردم در کف خیابان ها همسو و هم گام با دشمنان نظام و انقلاب اسلامی شدند نباید جایی در این رویداد سینمایی داشته باشند، تأکید دارند که این جشنواره باید عاری از فیلم های سیاه نما و شبه روشنفکری باشد.

که از جمله آنان می توان ۱۰ تن از سینماگران و کارشناسان مطرح فرهنگی کشور خانم ها و آقایان: ابوالفضل همراه، محمدتقی فهیم، حسین سلطان محمدی، هوشنگ توکلی، عباس لاجوردی، عباس کریمی، شهرام خرازی ها، حسن هدایت، مریم پوریامین و اعظم بروجردی را نام برد.

 

ابوالفضل همراه رئیس فرهنگسرای نیاوران و بازیگر سینما و تلویزیون همزمان با آغاز به کار هیأت انتخاب چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: هیأت انتخاب جشنواره فجر تنها دنبال تخصص نباشند و از فیلمسازانی که به کشور تعهد دارند و دنبال حضور در جشنواره های جهانی نیستند حمایت ویژه کنند؛ فیلمسازان متعهد و اصیل که پایبند به اهداف و آرمان های نظام و کشور هستند و اهداف و امیال خود را در جشنواره های غربی جستجو نمی کنند قطعاً باید مورد توجه ویژه دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر انقلاب قرار گیرند. اگر حال سینمای کشور خوب نیست به دلیل آن است که آثار فاخر و ارزشمند تولید نمی شود و بخش زیادی از فیلمسازان ما چشم به جشنواره های غربی دوخته اند و برای خوشایند آن ها مبادرت به تولید آثاری می کنند که به مذاق مردم شریف کشورمان خوش نمی آید. خوب قطعاً جشنواره فجر انقلاب اسلامی باید در پی آن باشد که برعکس جشنواره های غربی رفتار کند و از فیلمسازان متعهدی حمایت کند که هیچ گاه آثارشان با میل و خواسته غربی ها جور نبوده و منافع ملی را همواره در اولویت کارهای شان قرار داده اند.

 

محمدتقی فهیم منتقد سینما نیز در این باره گفت: مهمترین مسأله ای که اعضای هیأت انتخاب باید در نظر داشته باشند این است که دولت نباید سهام دار جشنواره باشد؛ دولت فقط بانی و ریل گذار جشنواره است اما نباید نهادهای دولتی سهم خواهی کنند و توقع داشته باشند که آثار ضد تماشاگرشان در جشنواره پذیرفته شود و جایزه بگیرد؛ از سوی دیگر فیلم های شبه روشنفکری نیز نباید با اهرم های فشار وارد جشنواره شوند و این رویداد را بدل به محفلی کنند که مخاطب در آن هیچ نقشی ندارد. یکی از نکات مهمی که اعضای هیأت انتخاب باید مورد توجه قرار دهند این است که سینمای هنر و تجربه و فیلم هایی که به درد نمایش در سینماتک می خورند نباید جایی در جشنواره داشته باشند. متأسفانه همواره مرعوب بودن مدیران در قبال سلبریتی ها و شبکه های شبه روشنفکری باعث شده تا این نوع فیلم ها که اغلب دارای مضامینی تلخ هستند و بیشتر برای دیده شدن در جشنواره های غربی ساخته می شوند در جشنواره فجر مورد توجه قرار گرفته و بعضاً جوایزی را از آن خود کنند که این رویه نیز باید اصلاح شود.

 

هوشنگ توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون در این باره اظهار داشت: ما چه می توانیم بگوییم وقتی همه چیز را از ما پنهان کرده اند؟ باعث تأسف است که دست اندرکاران جشنواره فجر شفافیت ندارند و اسامی اعضای هیأت انتخاب و فیلم های متقاضی را اعلام نکرده اند! چرا این همه ابهام در روند برگزاری جشنواره وجود دارد؟ آیا مدیران سینمایی نمی دانند این همه ابهام و پنهان کاری به ضرر کلیت سینمای کشور تمام خواهد شد؟ چرا باید اعضای هیأت انتخاب جشنواره فجر خود را از جامعه اساتید و کارشناسان سینما جدا کنند؟ بنده باز هم اعلام می کنم که متأسفم از اینکه می بینم در روند برگزاری جشنواره شفافیت وجود ندارد؛ وقتی در مقدمه یک رویداد شفاف بودن وجود ندارد نمی توانیم منتظر معجزه در آینده باشیم. بنده باز هم صراحتاً عنوان می کنم که این رفتار به ضرر سینما و مدیریت سینمایی و کسانی که دست اندرکار جشنواره هستند خواهد بود.

 

حسین سلطان محمدی منتقد سینما و کارشناس فرهنگی تصریح کرد: فیلم هایی که برای نمایش در جشنواره فجر انقلاب انتخاب می شوند باید بازتاب دهنده سبک زندگی ایرانی-اسلامی باشند؛ متأسفانه سال ها است برخی فیلم ها در سبک زندگی غربی سیر می کنند و به همین علت ما بعضاً به غلط شاهد حضور چنین آثاری در جشنواره فجر انقلاب بودیم که این مقوله نیاز به اصلاح دارد و اعضای هیأت انتخاب باید مانع حضور چنین آثاری در این رویداد ارزشمند فرهنگی-هنری شوند. فیلم های حاضر در جشنواره فجر انقلاب اسلامی باید فرهنگ ملی را ترویج کنند؛ ما نیازمند سینمایی هستیم که متعلق به جمهوری اسلامی ایران باشد؛ ما نیازمند سینمای ایرانی هستیم که برخلاف فیلم های غربی قهرمان فردی نداشته باشد.

 

عباس لاجوردی کارگردان سینما همزمان با آغاز به کار هیأت انتخاب چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: مهمترین نکته و مسأله ای که باید به آن توجه شود این است که دست اندرکاران جشنواره باید مانع حضور افراد اپوزوسیون نما در جشنواره فجر انقلاب شوند؛ جای این افراد خودنما در جشنواره فجر انقلاب نیست چرا که این ها نیروهای هدفمندی هستند که از کشورهای غربی پول می گیرند تا علیه منافع نظام و کشور فیلم تولید کرده و سخن بگویند. جشنواره فیلم فجر باید به سمت حمایت از آثاری برود که به کشور کمک می کنند در صورتی که متأسفانه طی سال های اخیر به کرات شاهد این مسأله تلخ بودیم که فیلم های به شدت سیاه، تلخ و بی ارزش که تصویری زشت از ایران اسلامی ارائه می دادند در این رویداد حضور داشتند.

 

عباس کریمی منتقد سینما و کارشناس فرهنگی تأکید کرد: آنچه در هر رویداد فرهنگی و هنری حائز اهمیت است شفاف سازی در خصوص معیارها و ملاک ها است از این رو ملاک و معیار انتخاب و نحوه داوری آثار در جشنواره فجر باید توسط دست اندرکاران این رویداد شفاف سازی شود تا همه متوجه شوند اعضای هیأت انتخاب، اعضای هیأت داوری و... بر اساس چه پارامترهایی مبادرت به گزینش آثار کرده اند. متأسفانه ما بعد از سال ها نمی دانیم که آیا جشنواره فیلم فجر برای گزینش آثار ملاک و معیاری دارد یا نه چرا که بخش عمده ای از اتفاقات این رویداد طی سالیان گذشته بر مبنای پنهان کاری بوده است.

 

دکتر شهرام خرازی ها کارشناس ارشد مدیریت رسانه و منتقد سینما گفت: افتضاحی که پارسال در چهل سالگی جشنواره فیلم فجر انقلاب شاهد بودیم را هرگز از یاد نخواهیم برد؛ آن را تکرار نکنید! منتقدان سینمایی هر روز که از جشنواره می گذشت با فیلم هایی روبرو می شدند که اصلاً شایستگی ورود به جشنواره را نداشتند و همه می پرسیدند هیأت انتخاب بر اساس چه معیاری این تولیدات نازل را شایسته رقابت برای کسب سیمرغ بلورین دانسته است؟ در حالی که اگر مصلحت اندیشی بر گزینش فیلم ها حاکم نبود و منتقدان سینمایی و استادان دانشکده های سینمایی و هنرمندان تحصیل کرده و با تجربه آثار متقاضی شرکت در جشنواره را برمی گزیدند آن همه حاشیه و جار و جنجال پدید نمی آمد و اعتبار جشنواره فیلم فجر زیر سوال نمی رفت. جشنواره فیلم فجر ماهی افتاده بر خاکی است که آرزوی قطره ای آب زلال را در سر می پروراند؛ جشنواره فیلم فجر باید زیر نظر و توسط هنرمندان و منتقدان سینمایی سیاست گذاری و برگزار شود البته هنرمندانی که از دانش آکادمیک برخوردارند و منتقدانی که دارای مدرک تحصیلی مرتبط و سواد و شعور رسانه ای هستند.

 

حسن هدایت کارگردان سینما خاطرنشان کرد: فقدان استراتژی و تعریف روشن و شفاف باعث شده همه ساله نسبت به انتخاب و داوری آثار جشنواره فجر شبهه ایجاد شود؛ جشنواره فیلم فجر شبیه به یک بازار هنری شده که در آن فیلم هایی با ژانرها و نگاه های مختلف حضور دارند و همین مسأله نوعی تشتت در جشنواره را به وجود آورده چرا که هر جشنواره ای بر اساس سیاست ها و دیدگاهش باید از طیف خاصی فیلم حمایت کند. امسال نخستین سال برداشت محصول سینما در دولت جدید است و ما منتظریم ببینیم دولت جدید که به قبلی ها انتقاد داشت چه فیلم های تولید کرده! من امیدوارم تغییرات اساسی در تولید فیلم ها به وجود آمده باشد تا مجدداً شاهد همان انتقاداتی که اهالی سینما و رسانه به دولت های قبل داشتند نباشیم.

 

مریم پوریامین عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان و منتقد سینما همزمان با آغاز به کار هیأت انتخاب چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: من امیدوارم اشتباه ادوار گذشته تکرار نشود و ما بتوانیم شاهد حضور فیلم های سالم در این رویداد سینمایی باشیم؛ آنچه بدیهی است اینکه جشنواره فیلم فجر نباید جایی برای حضور فیلم های سیاه نما و آثاری که برخلاف معیار و ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تولید شده اند باشد و دست اندرکاران این رویداد نباید به صورت فله ای فیلم ها را بپذیرند. فیلم های جشنواره فجر انقلاب باید دارای باید نمایش دهنده آثاری باشد که در جهت تقویت عدالت خواهی و مقابله با جریان های انحرافی هستند؛ فیلم هایی که به نوعی اقدامات تخریبی دارند و تضعیف وحدت ملی را اشاعه می دهند و به دین و مقدسات توهین می کنند نباید در جشنواره حضور داشته باشند. ما باید موضوعات را مشخص کنیم و بر اساس آن فیلم ها را انتخاب کنیم؛ ما باید از لحاظ ایجابی و سلبی معیارهایی را مشخص کنیم.

 

اعظم بروجردی کارگردان، فیلمنامه نویس و مدرس دانشگاه گفت: مدیران سینمایی باید با اقتدار و صلابت مانع حضور فیلم های سینماگرانی که با اغتشاشات همراهی کردند در جشنواره فجر انقلاب شوند؛ جشنواره فجر انقلاب باید تنها محلی برای حضور سینماگران متعهد به ارزش ها و آرمان های انقلاب باشد و قطعاً اگر مدیرانی لایق در حوزه فرهنگ و هنر سینما حضور داشته باشند نمی گذارند که هنرمندانی که با دشمن همراه و هم کلام شدند در جشنواره جایگاهی داشته باشند. من امیدوارم امسال بتوانیم شاهد اقتدار و صلابت مدیران فرهنگی و سینمایی جمهوری اسلامی ایران باشیم؛ یک بار نشان دادن اقتدار و صلابت از سمت مدیران فرهنگی کافی است تا همه هنرمندان حساب کار خود را بکنند و متوجه شوند که اگر هر نوع همسویی و هم کلامی با دشمنان این آب و خاک داشته باشند برای همیشه فید خواهند شد. کسانی که اغتشاشات را پیگیری می کنند دنبال باز شدن کاباره و بی حجابی و مشروب خواری هستند این آدم هایی هستند که رها شدند و از سمت دشمن مدیریت می شوند از این رو همه سلبریتی هایی که با اغتشاشات همراهی کردند نباید جایگاهی داشته باشند و مدیران فرهنگی باید هنرمندان متعهد را دستچین کنند و نگذارند فیلم های این افراد در جشنواره فجر حضور داشته باشند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار