حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاسی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ درخصوص تصویب قطعنامه قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی توسط پارلمان اروپا گفت: این اقدام اتحادیه اروپا در قرار دادن سپاه به عنوان سازمان تروریستی نقض آشکار قوانین بین المللی است و بدعت خطرناکی در تعاملات جهانی تلقی می شود.
وی ادامه داد: سپاه یک نهاد نظامی رسمی در جمهوری اسلامی ایران تلقی می شود که در طول چهار دهه گذشته خدمات انسانی فراوانی هم در داخل و هم در سطح منطقه انجام داده است؛ به ویژه در یک دهه گذشته سپاه پاسداران در سرکوب گروهک های تروریستی که برای کشورهای منطقه و جهان خطرآفرین بود، نقش مهمی ایفا کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: به نظر می رسد این اقدام پس از آن صورت گرفت که کشورهای اروپایی و آمریکا و برخی از هم پیمانان آمریکا در منطقه، در تحمیل یک جنگ داخلی در ایران و تجزیه کشور با ناکامی مواجه شدند؛ و این اقدام اخیرشان در واقع به فاز جدیدی علیه ایران و ملت ایران رقم زده شده است.
هانی زاده با اشاره به عواقب این تمیم برای اروپا گفت: این احتمال وجود دارد که شورای اتحادیه اروپا مصوبه پارلمان را عملیاتی نکند چراکه پیامدهای سختی برای کشورهای اروپایی در پی خواهد داشت؛ جمهوری اسلامی ایران برگ های برنده و امکانات بالایی برای تقابل با اقدامات جنایتکارانه و غیرقانونی اتحادیه اروپا دارد.
وی افزود: از جمله اینکه مجلس شورای اسلامی می تواند در آینده ای نزدیک، همه نیروهای نظامی وابسته به اتحادیه اروپا در منطقه را به عنوان نیروهای تروریستی تلقی کند که در این صورت هدف مشروعی برای ایران خواهند شد؛ ضمن اینکه ایران از همه کشتی های تجاری و نفت کش وابسته به اتحادیه اروپا که از تنگه هرمز عبور می کنند، مالیات و عوارض سنگینی وضع خواهد کرد و این می تواند برای خود اتحادیه اروپا تقابل سختی باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: سپاه پاسداران یک سپاه مردمی و یک نیروی مردمی است و قرار دادن این نهاد مردمی در لیست تروریستی، توهین به مردم ایران تلقی می شود.
وی به خدمات سپاه پاسداران در منطقه اشاره کرد و گفت: سپاه پاسداران در درجه اول خطر داعش را از کشورهای اروپایی دفع کرد و با حضور فعالانه خود در منطقه توانست خطر داعش را از سر کشورهای منطقه و جهان کم کند، لذا شایسته تقدیر است نه اینکه این نهاد مردمی را به عنوان سازمان تروریستی تلقی کنند.
هانی زاده ادامه داد: این اقدام اخیر اتحادیه اروپا برخلاف منشور سازمان ملل است، چراکه ایران یک کشور مستقل عضو سازمان ملل است و کشورهای دیگر نمی توانند در این خصوص اقدام کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال دارد این اقدام توسط هم پیمانان آمریکا و اروپا در منطقه علیه ایران تکرار شود، گفت:این احتمال وجود دارد که آمریکا و غرب در آینده هم برخی کشورهای منطقه را وادار کنند که سپاه را در لیست تروریستی قرار دهند ولی از آنجایی که این مسئله پیامدهای بسیار سنگینی برای صلح منطقه و جهان خواهد داشت، به نظر نمی رسد این کشورها زیر بار فشار آمریکا بروند.
وی به اقدام برخی از کشورهای عربی منطقه در استفاده از واژه دیگری به جای خلیج فارس گفت: به نظر می رسد که برخی کشورها سعی می کنند که از واژه دیگری برای خلیج فارس استفاده کنند درحالیکه همه مورخان و تذکره نویسان از شش هزار سال قبل از این آبراه با نام خلیج فارس یاد کرده اند.
هانی زاده ادامه داد: استفاده از نام دیگری به جای خلیج فارس توسط این افراد در حقیقت برای نزدیک شدن به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است و گویای این حقیقت که این افراد و این شخصیت ها یک بینش سیاسی دقیقی نسبت به مسائل سیاسی تاریخ ندارند.
این کارشناس مسائل سیاسی به ارتباط اتفاقات و جریانات اخیر در داخل و منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: همه این موارد به هم مرتب است؛ بازی جام ملت های عرب در بصره که از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس برگزار شد و تغییر نام خلیج فارس به نام دیگری و تحریم سپاه، برای این است که ایران در مذاکرات احتمالی آینده با کشورهای 1+4 اگر ایران به مذاکرات بازگردد از موضع ضعف باشد؛ در واقع کشورهای اروپایی قصد باج گیری از ایران را دارند تا آن را وادار به تسلیم کنند.
انتهای پیام/