۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
17:48
کد خبر : 9485160
۰۹:۰۸

۱۴۰۱/۱۱/۰۳
هر روز با یک شهید:

دقایقی با دقایقی؛ اسماعیلِ خمینی

اسماعیل دقایقی فرزند خوزستان است که شهید والامقام ابومهدی المهندس در باره او می‌گوید؛ این شهید ( اسماعيل ) را با توجه به خصوصیات و ویژگی‌هایی که داشت ‌پدرمان‌ قلمداد می‌کنیم و شهادتش واقعاً ثلمه‌ای‌ بزرگ‌ بود و تا امروز تلخی آن در دل‌ها جاری است.

به گزارش بسیج ازبهبهان، میخواهم از سردار نامداری بگویم که آوازه اش مرزهای جغرافیایی مقاومت را در نوردیده است و امروز بر تارک آسمان بلند جهان اسلام همچون ستاره هدایتگری میدرخشد اما حقیقتا همچنان در خاستگاه و زادگاه خویش گمنام است!

اسماعیل دقایقی فرزند خوزستان است که شهید والامقام ابومهدی المهندس درباره او می‌گوید؛ این شهید ( اسماعيل ) را با توجه به خصوصیات و ویژگی‌هایی که داشت ‌پدرمان‌ قلمداد می‌کنیم و شهادتش واقعاً ثلمه‌ای‌ بزرگ‌ بود و تا امروز تلخی آن در دل‌ها جاری است.

دقایقی در طول جنگ ایران و عراق از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران بشمار می‌آمد و در عملیات‌های: بیت‌المقدس، فتح‌المبین، خیبر، بدر، عاشورا، قدس ۴، کربلای ۲ و کربلای ۴ حضوری فعال داشت. وی در خلال انجام عملیات کربلای ۵ در هنگام شناسایی در شلمچه، توسط هواپیمای جنگنده نیروی هوایی عراق مورد اصابت موشک قرار گرفت و کشته شد. شهید اسماعیل دقایقی بعنوان بنیانگذار لشکر بدر شناخته می‌شود.

وی درسال ۱۳۳۳در شهر بهبهان درخانواده‌ای که به پاکدامنی و التزام به اصول و مبانی اسلام اشتهار داشت به دنیا آمد.

یک سال از فرماندهی‌اش در این منطقه می‌گذشت که به دلیل لیاقت و شایستگی زیاد، برای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوزستان به کمک سردار شمخانی و سایرین شتافت و با عهده‌دار شدن مسئولیت دفتر هماهنگی استان، شروع به تشکیل و راه‌اندازی سپاه در شهرستانهای استان نمود.

قبل از تجاوز نظامی عراق، زمانی که از درگیری خرمشهر باخبر شد سریعا خود را به آنجا رساند و با انتقال سلاح و مهمات به اتفاق شهید جهان آرا نقش اساسی در آمادگی رزمی مردم منطقه ایفا کرد.

به دنبال شروع جنگ تحمیلی، به عنوان نماینده سپاه در اتاق جنگ «لشکر۹۲ زرهی اهواز» حضور یافت و در شرایطی که با کارشکنی‌های بنی‌صدر خائن مواجه بود در سازماندهی نیروها و تجهیز آنها تلاش گسترده‌ای را آغاز کرد.

در جریان محاصره شهر سوسنگرد توسط نیروهای ارتش عراق، دقایقی با مشکلات زیادی موفق به خروج از محاصره شد و به همراه حسین علم‌الهدی، از فرماندهان کلیدی شکستن محاصره سوسنگرد بود. در عملیات فتح‌المبین، وی در قرارگاه فجر با مجید بقایی، که در آن زمان فرمانده قرارگاه فجر بود، همکاری داشت. دقایقی در سال ۱۳۶۲ مسئولیت راه اندازی دوره عالی مالک اشتر، به منظور آموزش اصول و مبانی جنگ، آرایش و تاکتیک‌های نظامی افراد، برای به‌کارگیری در مسئولیت‌های فرماندهی گردان‌ها را برعهده گرفت. هم‌زمان با اجرای این طرح، عملیات خیبر در جزایر مجنون نیز آغاز شد، که دقایقی نیز به عنوان فرمانده یکی از گردان‌های خط مقدم، در این عملیات حضور پیدا کرد.

در عملیات «فتح‌المبین» نیز در قرارگاه لشکر فجر با سردار شهید بقایی که در آن زمان فرماندهی قرارگاه فجر را به عهده داشت، همکاری کرد.

در سال ۱۳۶۲، مسئول راه‌اندازی دوره عالی مالک اشتر (ویژه آموزش فرماندهان گردان) شد. در زمان اجرای طرح مالک اشتر، عملیات خیبر در منطقه عملیاتی جزایر مجنون انجام شد و شهید دقایقی نیز با حضور در این نبرد فراموش نشدنی، فرماندهی یکی از گردانهای خط مقدم را به عهده داشت.
بعد از عملیات خیبر به پشت جبهه بازگشت و دوره یاد شده را در تابستان ۱۳۶۳ به پایان رسانید.

سرلشکر محسن رضایی در وصف شهید اسماعیل دقایقی می‌گوید: در دوره‌ تربيت فرماندهان سپاه اين شهيد از پيشقراولان و داوطلبان در شرايط سخت بود و در تشكيل لشگر ۹ بدر سپاه شهيد دقايقي از عناصر اصلي و مهم بود كه زحمات و تلاش‌هاي فراواني داشت. اگر در كشور عراق در كنار تصوير و عكس آيت‌الله حكيم، تصوير شهيد دقايقي را مي‌بينيد به دليل صبر و تحمل، محبت و شرح صدر اين شهيد بوده كه اولا معارضين عراقي را سازماندهي كرد ثانيا توابين آنها را احياء و عليه رژيم بعثي عراق در جنگ تحميلي به كار برد.

سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران درباره شخصیت شهید دقایقی می‌گوید: شهيد دقايقي در بحبوحه ترور مراجع تقليد توسط منافقين با ايثار و شهادت‌طلبي‌اش در حفاظت از مراجع تقليد بزرگوار كشورمان در سال ۱۳۶۰ به عنوان مسئول تامين امنيت اين كار را به نحو احسن انجام داد.

سردار شاهوار پور فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان با اشاره به مجاهدت‌های سردار دقایقی، نیز میگوید: در پایه‌گذاری جبهه مقاومت و انسجام بخشی به برادران عراقی که برای مبارزه با صدام وارد کشور ما شدند، او به عنوان یک حرکت نو، این لشکر را پایه‌گذاری و این برادران را مقابل صدام بسیج کرد.

۲۸ دی سالروز شهادت بزرگ سردار شهید سپاه اسلام حاج اسماعیل دقایقی بنیانگذار تفکر مقاومت و لشکر مجاهدان عراقی در دوران جنگ تحمیلی است که تبیین شخصیت و تداوم راه او در شرایط کنونی مسیر انقلاب می‌تواند راهگشای بسیاری از موانع و مشکلات باشد.

روحش شاد و یادش گرامی باد

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید