گرامیداشت دهه فجر:

نگاهی بر کتاب «نقش سیستان و بلوچستان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»

کتاب «نقش سیستان و بلوچستان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» به بررسی علل و عوامل وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و نقش نیروهای مسلح، بسیج و مردم این استان در دفاع از حق علیه باطل پرداخته است.
کد خبر: ۹۴۸۷۳۶۶
|
۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان،  این کتاب در ۶۶۲ صفحه و در قالب پنج فصل به قلم علی کیخا و داوود شیرازی به رشته تحریر در آمده است. در این کتاب نویسندگان در مورد سرزمین اساطیری سیستان و بلوچستان، وضعیت اقتصادی، سیاسی و امنیتی این استان توضیحاتی ارائه کرده اند.

این کتاب در بهار ۹۸ توسط شرکت پیام آوران نشر روز با شمارگان ۵۰۰ جلد در پنج فصل به چاپ رسیده است که به علل و عوامل وقوع انقلاب و جنگ تحمیلی، نقش نیروهای مسلح و بسیج سیستان و بلوچستان در دفاع مقدس و حضور در عملیات های مختلف، نقش مردم و سازمان های دولتی استان در پشتیبانی از جنگ و ضمائم که شامل چند بخش از جمله آمار شهدا و رزمندگان سیستان و بلوچستان به تفکیک رده خدمتی پرداخته است.

در کتاب نقش سیستان و بلوچستان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سعی شده تا گوشه ای از تاریخ رزم رزمندگان این استان در اختیار عموم گیرد.

نویسندگان این کتاب با بررسی اسناد و مدارک لشکر ۴۱ ثارالله، سپاه استان سیستان و بلوچستان، ارتش، نیروی انتظامی و سایر سازمانها و نهادها کار تالیف کتاب را به بهانه برگزاری کنگره ملی شهدای این استان در سال ۹۶ آغاز کردند.

در بخشی از این کتاب آمده است: مردم سیستان و بلوچستان با حضور در صحنه های مختلف قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با هدایت روحانی برجسته استان شهید حجت الاسلام سید محمد تقی حسینی طباطبایی نقش موثری در پیروزی انقلاب در این خطه از ایران داشتند.

پس از وقوع غائله کردستان در سال ۵۸ به بعد، با وجود شرایط ناامنی در خود سیستان و بلوچستان، عده ای از مردم این استان برای سرکوبی غائله ضد انقلاب رهسپار آن دیار شده و نقش مهمی در این سرکوبی داشتند.

در این کتاب آمده است، با هجوم سراسری ارتش عراق در ۳۱ شهریور ۵۹ به مرزهای جنوب و غرب کشور، رزمندگان نیروهای مسلح ارتش، انتظامی، سپاه و بسیج از سراسر سیستان و بلوچستان به سوی خوزستان و مناطق درگیر عزیمت کردند.

اولین گروه نیروهای داوطلب مردمی نیز به تعداد ۲۵ نفر در ۱۲ خرداد ۶۰ برای پیوستن به ستاد جنگ های نامنظم به فرماندهی دکتر مصطفی چمران که در آن زمان وزیر دفاع بود، از زاهدان عازم جبهه شدند و گروه های بعدی نیروهای داوطلب مردمی نیز به فرمان حضرت امام (ره) به مرور و به صورت سازمان یافته به جبهه اعزام و در یگان‌های سپاه سازماندهی و بکارگیری شدند.

در این کتاب همچنین به فعالیت رسانه های ارتباط جمعی سیستان و بلوچستان در زمان جنگ تحمیلی به ویژه صدا و سیما، خبرگزاری جمهوری اسلامی و برخی روزنامه ها و نقش مهم این ۲ رسانه اصلی و شاخص نظام در جلب و جذب کمک‌های مردمی و اعزام نیروها به جبهه‌ها پرداخته شده است.

تشریح نقش روحانیت در دفاع مقدس، گفت وگو با رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس، تشریح عملیات‌های مختلف جنگ به همراه تصاویر تعدادی از شهدا و اسامی فرماندهان لشکر، گردان ها و گروهان ها، ضمائم مربوط به یگان های ارتش و انتظامی از دیگر بخش های این کتاب است.

در بخش ضمائم مربوط به رسانه ها، هلال احمر و هنرمندان کتاب نقش سیستان و بلوچستان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آمده است: در دوران دفاع مقدس مردم از طرق مختلف به دنبال کسب اطلاع از وضعیت جنگ و رزمندگان بودند و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در استان سیستان و بلوچستان از موثق ترین منابع خبری بود که مردم از آن بهره برداری می کردند.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار