امر به معروف و نهی از منکر یک ضرورت عقلانی است
قزوین_ به گزارش خبرنگار بسیج، نشستی در روز چهارشنبه با حضور تعدادی از دبیران امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های دولتی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد. در این دیدار علاوه بر دبیران امر به معروف و نهی از منکر ادارات دبیر، معاون امور اجتماعی و مطالبه گری، مسئول اداره تشکلها و نهاد های حاکمیتی، مدیر اداره خانواده و عفاف و حجاب و معاون علمی و مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر حضور داشتند.
اگر ادارات را ساماندهی نکنیم امر به معروف و نهی از منکر، اثر گذار نخواهد بود
در نشست آموزشی دبیران امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های حاکمتی، حجت الاسلام والمسلمین مهدی احمدی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قزوین ضمن تاکید بر اهمیت فعال سازی شورا های امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه های دولتی گفت:امر به معروف و نهی از منکر یک ضرورت عقلانی است.اگر یک خودرو در خیابان در خلاف جهت حرکت کند همه علیه او اعتراض می کنند فرقی هم نمیکند در چه کشوری و با چه دینی این همان امر به معروف و نهی از منکر است.همه عقلای عالم بر این اصل متفق اند.
وی افزود: یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر رعایت کرامت انسانی فرد خاطی است. ما حق نداریم با عصبانیت و پیش زمینه های دیگر امر به معروف و نهی از منکر بکنیم. علت اینکه ما امر به معروف میکنم ولی اثر گذار نیست همین است که ما آموزش صحیح برای امر به معروف و نهی از منکر ندیده ایم.
احمدی تشریح کرد: یکی از وظایفی که امروز بر عهده ستاد امر به معروف و نهی از منکر است تبیین صحیح این فریضه الهی است. اینکه مردم خصوصا نسل جوان به حقیقت وجودی این اصل اساسی اسلام پی ببرند و معرفت کامل به آن پیدا کنند و در کنار آن آموزش ببنیند که بدانند باید چگونه امر به معروف و نهی از منکر کنند که هم اثر گذار باشد و هم برای احیای امر به معروف و نهی از منکر دیگران را به این فریضه الهی ترغیب کند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: یکی از معضلاتی که در امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد این است که مردم به آمران و ناهیان معترض می شوند که وضع ادارت و دستگاه های حاکمیتی در بحث حجاب و سایر منکرات مناسب نیست.این به آن معناست که اگر ما دستگاه های حاکمتی را ساماندهی نکنیم امر به معروف و نهی از منکر ما در بین مردم عادی هم اثر گذار نخواهد بود.این وظیفه ای است که شورا های امر به معروف و نهی از منکر ادارت بر عهده دارند.
نگاه ما در امر به معروف و نهی از منکر توانمند سازی آمران و ناهیان است
در ادامه این دیدار حمید صالحی معاون امور اجتماعی و مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن اشاره به نام نشست که توانمند سازی دبیران شورا های دستگاه های حاکمیتی است گفت: رویکرد ما به امر به معروف و نهی از منکر امروز کاربردی است ونگاه ما مبتی بر توانمند سازی آمران به معروف و ناهیان از منکر در ادارت و در سطح جامعه است.
وی افزود: برنامه ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای اجرایی شدن این نگاه و این رویکرد در بعد مردمی، یک نگاه تشکیلاتی است. ما هجده عرصه برای امر به معروف و نهی از منکر شناسایی کرده ایم که با همین هجده موضوع تشکل های مردمی از طریق سامانه جامع خدمات ستاد امر به معروف و نهی از منکر تشکیل می شوند و در یک برنامه نظام مند و تشکیلاتی اقدام به امر به معروف ونهی از منکر می کنند.
صالحی ادامه داد:در بعد حاکمیتی هم همین شورا های امر به معروف و نهی از منکر ادارات می توانند این برنامه را پیگیری کنند به این صورت که محتوا های لازم برای آموزش کارمندان و همکاران هر اداره از سمت ستاد امر به معروف و نهی از منکر تامین می شود و شورا ها باید به آموزش همکاران بپردازند و در صورت لزوم منکرات اتفاق افتاده در هر اداره را گزارش کنند تا ستاد از طریق مراجع ذیریط پیگیری کرده و یا بر خوردلازم صورت پذیرد.
طرح جامع عفاف و حجاب توسط اندیمشندان، علما و نخبگان جامعه تدوین شده است
در ادامه این دیدار خانم فرخی راد مدیر اداره خانواده و عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قزوین با اشاره به طرح ستاد برای ساماندهی وضعیت حجاب در جامعه گفت: طرح جامع عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر پس از دوسال کار کارشناسی اکنون آماده ارائه به مجلس شورای اسلامی شده است این طرح در دوسال اخیر توسط اندیشمندان، علما و نخبگان جامعه برای ساماندهی وضع حجاب و مقابله با بی حجابی در کوتاه مدت طراحی و تدوین شده است.
فرخی راد تاکید کرد:طرح جامع عفاف و حجاب هم نگاه ایجابی به حجاب دارد و هم نگاه سلبی. نگاه ایجابی آن ناظر به خانواده و اموزش و پرورش لست که مهم ترین نهاد تربیت وآموزش فرزندان و نسل آینده برای رعایت حجاب اند و نگاه سلبی آن با استفاده از قانون و تغییر ماهیت بی حجابی از جرم به تخلف پیگیری می شود.
وی اضافه کرد: در ابتدا این طرح توصیفی دقیق از وضع کنونی جامع ارائه می دهد و یازده عرصه را برای رسیدگی وضع حجاب شناسایی می کند که مهمترین آن ادارات دولتی است چرا که وقتی در ادارات ما حجاب رعایت نشود قطعا جامعه در بدنه خود پذیرای مسئله حجاب یا تذکرات و برخورد ها نخواهد بود.
مدیر اداره خانواده و عفاف حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادامه گفت: پیش از این شاخص های عفاف و حجاب در ستاد تهیه شده و به تمام ادارات و نهاد های دولتی ابلاغ شده است و نظارت و پیگیری آن توسط ستاد در حال انجام است و نظارت های محسوس و نامحسوسی از وضعیت حجاب در ادارات انجام شده که نتایج آن آماده انتشار است.
فرخی راد تصریح کرد:انتظار و خواهش ما در ستاد از دبیران شورا های امر به معروف و نهی از منکر ادارت این است که به رعایت این شاخص ها نظارت داشته باشند.
همچنین در دیگر بخش های این کارگاه مهدی برخورداری معاون علمی و مهندسی فرهنگی ضمن ارائه گزارش از تشکیل لشگر سایبری از ادامه ثبت نام دوره بینش مطهر سه خبر داد و حمید قلی پور، مسئول اداره تشکل های ستاد امر به معروف و نهی از منکر به آموزش دقیق تشکیل شوراها و تشکل های امر به معروف و نهی از منکر پرداخت در پایان این نشست نیز دبیران شورا های امر به معروف و نهی از منکر دستگاه ها به بیان دغدغه و خواسته های همکاران ادارات از ستاد پرداختند.
انتهای پیام